sabahki yumurta sayısı

ben normalde 4 tam yumurta sabah 4 tam yumurta akşam yiyiroıum ( dinlenme günümde akşamki yumurta yerine tavuk veya ton balıgı olursa onları tüketiyorum..
ama her sabah 5 tane tüketmeye başladım tam.... 4 aydır bu şekilde tüketiyorum ve hiç bir şekilde zararını görmedim doktorada gittim kolesterol için... ama hiç bir şey çıkmadı temiz.. yemeye devam yani .....

Her ne kadar forumda yumurta beyazı ile ilgili herhangi bir olumsuz şey söylenmemiş olsa da kafama şey takıldı: Her şeyin fazlası zarar denmez mi? günde 8 tane yumurta beyazı yiyen biri olarak sorum şu ki ;acaba bunun bir zararının olup olmadığını doktora soran arkadaşımız var mıdır?

Ben her sabah kendi kahvaltımı ve öğle yemeğimi hazırlarım. Önceleri banada çok kızıyorlardı yumurta konusunda. Önceleri 3 yumurta (hepsi sarılı), aradan biraz zaman geçince 4 (minimum 3 ü sarılı), son bir haftadır da 5 e çıkardımminimum 3 ü sarılı). Bildiğim kadarıyla ama emin değilim, yumurta sarısının zararlı olmadığı son zamanlarda açıklandı. Babamda yumurta yememe falan kızmıyor ama sarıları atmama çok kızıyor, onlarıda ye diyor. Ayrıca annem o saatte uyuduğu için ne kadar yumurta yediğimi tam bilmiyor. Ayrıca gelelim şu ara öğüne. Gerçekten çok önemli, vücuda düzenli bir şekilde protein almazsan istediğini elde edemezsin. Bu spor ve kaslar çok nankördür bu konuda. Ben yanımda ufak bir kapta tavuk-pilav, ton balığı-pilav-salata veya tonbalıklı sandviç götürüyorum. Arkadaşların arasında bayaa garip kaçıyor onlar tepsilerle yemek yerken ben ufacık (ama bol proteinli) öğünlerimi yiyorum. İlkgün tepkileri gerçekten garipti bana karşı ama kalıbıma, koluma bakarak, ve onlara yaptığımız sporun ne kadar nankör olduğunu anlatınca alıştılar:) Mesela bugün okulda 400 kişinin arasında çıkarıp kabımdan tavuk-pilavımı yedim her nekadar tip tip baksalarda. Sonuçta önemli olan benim beslenmem onların benim hakkında düşündükleri değil. tabii kolu görünce fikirleri hemen değişiyor :D

Aynı olayı ben yaşıyorum ama şu şekilde durumu hallettım xd
annem aksam yatınca bir kaba 4 beyaz 1 sari kırıyorum.sabah annem kalktgından kac yumurta koydun dıyor xd bnde 2 tam diyorum cırptıgım icın sayamıyor zaten ve omletımı kendı ellerıyle yapıyor xd

yumurtanın sarısı aklandı duyduğumuz kadarıyla..yine de herşeyin fazlası zarardır elbet...ben günde 4 tam yumurta yiyorum...bu alışkanlıgım spor öncesi de vardı.fakat herhangi bir sağlık sorunum yok..bazen 5-6 tam yediğimi de hatırlıyorum...dayılarımız eniştelerimiz sabahları 8-10 tane tam yumurta yermiş..o zaman var mıydı sağlık problemleri acaba bilemiyorum.hepsi öldü gerçi orası ayrı..

bencede cok fazla sadece yumurtaya yüklenmemk lazım tamam yumurtaki proteinin amino asit kalitesi güzel ama ben sabahları 5 beyaz + 80gr yulaf +200 ml süt light süt + 80-90 gr lor 1 muz 10 adet çilek 1 kivi 1 kaşık pekmez veya Gold krem fıstık la her sabah kahvaltımı yaparım bazende üşenmessem kıvırcık domates roka maydonoz falan da cıkartırım. 2 saat sonrada okulda 1 elma bitane de mavi yeşil light ın herhangi bi ürünü ile ara öğün yaparım tekrar 2 saat sonra okla götürmş oldugum çavdar ekmeğine 100 gr tavuk göğsü haşlanmış veya 150 gr lor peynirli ekmek ile 2.ara öğünümü yaparım.Hic cardio yapmama rağmen aşırı define bi vücudum var yağ tüketimine dikkat edin bence 4 tam yumurta ne demek ya .. sarısı tanesi ortalam 20 gr olsa 5 gr yağ yapar ..

Sabah 300 ml yumurta akını 300 ml ekstra light süt ile karıştırıyorum.

Akşam yemekten sonra da 200ml yumurta akını 200 ml süt ile karıştırıyorum.

500 ml süt bitecek ve 1 litrelik yumurta akı yarıya inecek şekilde. Açıldıktan 2 gün içinde tüketiniz yazıyor çünkü yumurta akının üstünde.

ben köpek beslediğim için sarısı hiç sorun olmuyor, 100 tane de sarı olsa o afiyet ile yer:)
ama ben günde 5 tane kadar yiyorum, sebebi yyanlış hatırlamıyorsam fazlası avidin eksikliğine sebep oluyordu ama dediğim gibi yanlış hatırlıyor olabilir başka bir maddenin eksikliğine de sebep oluyor olabilir
(not: etçil canlıların günde kiloyla hayvan iç yağı yiyebildiklerini ve doğada etobur canlıların kolestrol seviyelerinin gayet normal olduğunu düşünerek köpeğinin kolestrolü çıkar gibi yorum yapmayalım:) )

Sabah ile ogle arasi 6 yumurta aki 1 yumurta sarisi. Isin komigi sadece haslayip yiyorum ve o bir sariyi butun beyazlara pay edip ole yiyebiliorum aksi taktirde gitmio bide azcik tuz arti az sekerli cay.

ben sabah 5 aksam yatmadan cektıgım 200 sınavdan sonra bır 5 tane daha yıyorum . sıfır tuz ve tabıkı sarısından yok :) uyumadan once guzel oluyo . ama calısmadıgım gunler yemıorum kesınlıkle.

3 tam+ 2 beyaz + lor + ceviz + salatalık + 2 domates

ama birşey söyliyimmi 4.5 aydır hiç aksatmıyorum yumurtaları ve artık resmen zorla ağzıma tıkıorum.

Back
Yukarı