DEXTER JACKSON
Özel Üye
60 gram proteini vücut zaten kullanamiyor. Istersen al ama fazla proteinlere zarar. Millet günlük protein ihtiyacini karsilayamazken sen bi porsiyonda 60gram alirsan 

Bu bilginin yanlış olduğu da birçok kez tartışıldı.dominic dedi:gece yatmadan evvel içilen süt vucudun growth üretimini negatif etkiler. forumda bir çokkez tartışıldı.
scorpi dedi:birçok yabancı sitede gece alınan yüksek proteinin uykuyu engeledigini okumuştum
birde bu konu hakında bir türk sitesinden buldugum bir yazıyı aşagı koydum..
"YATMADAN ÖNCE çok yüksek protein olarak almayın Çünkü bundan sağlayacağınız aşırı enerji, beyninizi zorlayacak, gergin rüya ve uykusuzluğa neden olacaktır."
evet zaten uyuma problemi olan biriyim birde yatmadan whey alınca beynim zing zing zinlıyor bütün gece uyutmuyor.. ama beyaz peynir veya süt gibi şeyler kulanınca rahat uyuyabiliyorum..
Merhaba
bircogumuz hergün okula yada işe gittidigimizden gerektigi kadar proteini gün içinde almakta zorlanıyoruz..
bildigim kadarıyla akşamları yüksek miktarda protein uyumada problem yaratıyor..
onun için sabahleyin 100 gr whey içercek ne gibi bir problem olabilir..?
herşeye rağmen günlük protein ihtiyacımızı karşılayamamaktan daha iyi degil midir?
Vücut, gerektiğinde ihtiyacı olan tüm proteini 1 öğünde alabilecek şekilde evrimleşmiş muazzam bir mekanizmaya sahip. Büyük öğünler hoşuna gidiyorsa öyle beslen, küçük öğünlerle sık yemeyi seviyorsan öyle beslen. Gün sonunda aldığın protein miktarı eşit ise aradaki fark ya çok çok küçük olacak ya da hiç olmayacak.
Güncel bilimsel bilgi şunu destekliyor: 1 öğünde alabileceğin maksimum protein miktarı = ihtiyacın olan maksimum protein miktarı