Sade Soda - Limonlu Soda Fark var mıdır ??

RocKuN

Üye
Maum yaz sıcakları var ama soğuk içecek içemiyoruz kola,meyva suyu... tarzı.
Günde 1 soda da bize yararlı.Sorularım :
1-Günde 2 sodanın zararı olur mu ?
2-Sade soda ile limonlu soda arasında fark var mı?Limonlu soda daha çok gazoz gibi çünkü...

Aroması var başka bir fark varmı yok mu bilmek için 2 şişe nin arkasını okumak lazım.
Soda böbrek taşı yapar aşırı tüketirsen.Günde bir tane iyi diye duydum bende.Meşurbat niyetine devamlı tüketilmesi yanlış

lımonlu soda da seker de var cunku bellı bır kalorıye sahıp bır urun sanırım 10 kcal cıvarı 100ml yanlıs hatrlamıyorsam

bence sade soda alınıp ıcıne lımon sıkılması daha saglıklı

100 ml Aromalı Maden Suyu Besin Ögeleri
Karbonhidrat 8,710 gr
Enerji Değeri 35,15 Kcal

Markasını yazmadım ama buradan da anlayacagın uzere sadesine göre daha fazla karbonhıdrat ıcerıyor.
Tum markalara bakmadım ama ortalama 6-9 gr arası karbo ıcerdıgını anımsıyorum.

Son düzenleme:
Benim bildiğim kadarıyla çoğu meyveli sodalarda artık tatlandırıcı kullanıyorlar ve tadları ondan dolayı kötü

10kalori olanlar bol tatlandırıcılı bazı markalarda 200 ml inde 70 kalori var ki onlarda bile tatlandırıcı olabilir yani bol şekerli bişi o yüzden sodayı içilebilir kılıyor çoğu ülkede masada sadece litrelik soda olur su yerine onu içerler yemekte internetten okuduğum kadarıylada baya fazla soda için diyorlar ama tabi tatlandırıcılı olanlardan değil çünkü fazla aspartamın zararı var özellikle çay kahveyede atıyorsa günde baya bi almış oluyrsun ha diyosan ben içemiyorum soda sana mavi şişede bir litrelik biraz pahalı bi soda war onu iç derim tatı gayet güzel su gibi içebilirsin yada akmina içebilirsin oda güzel hemde fiyatı ucuz bir litrelik olanın

Sade olan doðal maden suyudur içilmesinde çok fayda vardýr.
meyveli olanlarsa gazlý mineralli içecektir yani kola gibi yani sadeyi tercih etmekte fayda var

Düne kadar sade soda içemeyen biri olarak limon sıktığımda ferahlatıcı etkisini keşfettim ve artık her akşam 1 tane mutlaka içerim. Aromalı kullanmıyorum artık, şeker, tatlandırıcı, koruyucu maddesi vs. hiç gerek yokmuş. Bir kaç gündür de süzme yoğurtla içiyorum, köpürüp muhteşem oluyor, tavsiye ederim.

tansiyon vb problemin yoksa "maden suyu (sanırım kastedilen bu , zira "soda" suya karbondioksit gazı basılan içecek anlamında da kullanılır) çok fazla zararlı olmaz ...ama, tansiyon hastalığı varsa neticede içindeki "mneraller "cinsine göre tehlikeli olabilir...

ayrıca, ülkemizdeki "maden sularında " yüksek oranda kirllilik söz konsusudr !...((((((

Ben gün en az 5-6 soda içtim geçen yaz ve hayatımın en zor dönemlerinden birini geçirdim 3 ay boyunca mide bulantıları ve ağrılarından öldüm öldüm dirildim.Hiçbir şey yiyemez oldum,yediğimi hemen çıkarırdım bir şey yemesem bile mide bulantıları öldürüyordu.Hastanede endoskopide tam ölüm zaten,tonla ilaçla bir süre sonra durdu.

Not:Herkese olacak diye kayide yok

Bence ideali her ikisi de. Yani normal sodayı bardağa döküyorsun üzerine limon sıkıyorsun. Sıfır şeker mükemmel lezzet ve vitamin desteği daha ne olsun :D

bende sade olanı tüketiyorum
diğerleri daha asitli geliyor sanki şişiriyor beni...

salonda daha düne kadar limonlusunu tüketmeye başlamıştım ortalama 4-5 idmandır...ama artık içmemek lazım olduğunu öğrendim...ama salonda spor sırasında su dışındada bişeyler tüketmek lazım...bulursam paylaşıcazm sizinle :)

Back
Yukarı