Sadece ufak bir öneri

Bu forumda gözüme çarpan ve dile getirmenin faydalı olabileceğini düşündüğüm bir konuyu hatırlatmak istiyorum arkadaşlar.

Arkadaşlar gözlemlerime göre forumda çok fazla konu kapatma olayı var. Evet, hakikaten bazı açılan konular saçma oluyor ancak sürekli bütün başlıkları kapatmak çok iyi bir fikir değil.

Şimdi mesela acemi bir kullanıcı "tavuğun 100 gramında ne kadar protein var?" diye bir soru soruyor. Moderatörler, bu konu daha önce vardı zaten deyip kilitliyorlar. Bence yanlış, çünkü herhangi bir konunun forumda daha önce geçmesi, onun hala doğru olduğunu göstermez. Belki yeni bir düşünce ortaya koyacak biri çıkabilir. Belki ilgili soru üzerinde yeni araştırmalar vardır..vs..vs.. Tavuk olayı sadece bir örnekti kesinlikle takılmayın.

Haa evet bazen, "kılları kesmek gelişimimi etkiler mi?" gibi saçma sorular oluyor, onlar kapatılabilir. (Gerçi ben olsam onu da silmezdim, aksini güzel bir şekilde savunan biri çıkabilir belki :))

Yani demeye çalıştığım o ki, biraz liberalce olacak ama bırakın açsınlar. Konu kilitleyerek çoğu zaman bence forumun dinamiğini öldürüyoruz. Arşivsel özelliğini engelliyoruz. Takıldığım 3-5 yabancı forum var, oralarda mesela konu silmek yok (troll dedikleri kasıtlı saçmalama hariç). Sadece cevap verilmeyen konular, 3-5 ayda bir genel temizlik ile siliniyor.

Forumun admini sanırsam "Diez". Onun fikrini de almak isterim.

Bir bakıma haklısın aslında ama admin ve modların amacı hepsini tek bir başlık altında toplamak galiba.

ama cevap yazılamıyor ki. cevap yazamadıktan sonra kilitleyip başka kategoriye kaldırmanın bir mantığı yok. zaman kaybı.

Bu forumda gözüme çarpan ve dile getirmenin faydalı olabileceğini düşündüğüm bir konuyu hatırlatmak istiyorum arkadaşlar.

Arkadaşlar gözlemlerime göre forumda çok fazla konu kapatma olayı var. Evet, hakikaten bazı açılan konular saçma oluyor ancak sürekli bütün başlıkları kapatmak çok iyi bir fikir değil.

Şimdi mesela acemi bir kullanıcı "tavuğun 100 gramında ne kadar protein var?" diye bir soru soruyor. Moderatörler, bu konu daha önce vardı zaten deyip kilitliyorlar. Bence yanlış, çünkü herhangi bir konunun forumda daha önce geçmesi, onun hala doğru olduğunu göstermez. Belki yeni bir düşünce ortaya koyacak biri çıkabilir. Belki ilgili soru üzerinde yeni araştırmalar vardır..vs..vs.. Tavuk olayı sadece bir örnekti kesinlikle takılmayın.

Haa evet bazen, "kılları kesmek gelişimimi etkiler mi?" gibi saçma sorular oluyor, onlar kapatılabilir. (Gerçi ben olsam onu da silmezdim, aksini güzel bir şekilde savunan biri çıkabilir belki :))

Yani demeye çalıştığım o ki, biraz liberalce olacak ama bırakın açsınlar. Konu kilitleyerek çoğu zaman bence forumun dinamiğini öldürüyoruz. Arşivsel özelliğini engelliyoruz. Takıldığım 3-5 yabancı forum var, oralarda mesela konu silmek yok (troll dedikleri kasıtlı saçmalama hariç). Sadece cevap verilmeyen konular, 3-5 ayda bir genel temizlik ile siliniyor.

Forumun admini sanırsam "Diez". Onun fikrini de almak isterim.
kesinlikle katiliyorum..

dedigin gibi oluyor zaten benim burda kac tane arkadasim uye oldu bu foruma.. kafasindaki soru isaretlerini gidermek icin ayni gun hepsi forumu terketi :)

nedeni ise malum..basligi kilitlenip sorulan soru daha once acilmisdir diye konusu kapatilmasi..

brhmcr ın fikirlerini almak lazım esas o neler hissediyor konu kapatırken :)

Konuyla ilgili görüşü diez bildirecektir.

brhmcr olarak konu kapatmayı sevmiyorum.

Co-mode olarak görevimi yapıyor kuralları uyguluyorum...

diez'den önce ben de bir şey eklemek isterim. Kapattığımız konuyla ilgili eğer yeni bir görüş var ise bu halihazırda açık olan başlığa yazılabilir. Eğer nitrococuk'un dediği gibi yaparsak, "eski ve hatalı" olan bilginin bulunduğu ve "yeni ve doğru" olan bilginin olduğu iki ayrı başlık olacak ki, bu istediğimiz bir durum değil.

Benim kanaatim adminlerden yana.. dogrusu yapılıyor.. Site yüzlerce kişiden diyil binlerce kişiden ibaret... Çoguda daha ergenligini tamamlamamiş şahislardan ibaret .. Spora yeni başlamiş yada başlamamiş kişiler konu açip sagdan soldan bilgi toplayacagina ,( her nekadar ne söylensede onu tatmin etmez ztn) tek bir konu altinda toplanmiş dogru ve netbilgileri okuyarak bilgilensin, ögrensin daha iyi..

başlığı fark etmedim..geç cevap için kusura kalmayın..

ortada diez.lik bi durum yok..arkadaşlar gereken cevabı vermişler ama kısaca fikrimi beyan edeyim..
eskinden beri yönetim içinde prensip olarak benimsediğimiz ve aramıza katılan arkadaşların da devam ettirmeye çalıştığı şey aslında sizin dediğiniz ile örtüşüyor..

yani buranın wikipedia vs gibi interaktif olmayan, sadece bir bilgi bankası olmasını istemiyoruz..

genel başlıklar yanında aynı konuda ama aynı konunun daha detaylı kısımlarının konuşulduğu başlıklara müsaade ediyoruz..

ÖR : "protein tozu" diye bir başlık var ama "protein tozu ile antibiyotik kullanımı" şeklinde bir başlıkta var forumda..dediğiniz gibi yapıyor olsaydık bahsettiğim başlık olmazdı..

yinede öneriler her zaman kabulümüzdür..suçlu aramadan doğruyu bulmak tek derdimiz..

Back
Yukarı