Saf Protein

Lor bildiginiz gibi peynirin whey protein tozlarnın yapıldıgı bolgesinden yapılan bir tür peynirdir. Yine bildiginiz gibi en kaliteli proteine sahiptir. Bu nedenden dolayı bir çok kişi bu proteinden yararlanmak için lor tüketiyorlar. İşte maalesef bu yanlış bir hareket.
Lor gerçekten çok kaliteli bir protein kaynagı hem de yüksek oranda kaliteli protein içeriyor. Ama maalesef fiyatının yüksek olmasından dolayı piyasada bulabileceğiniz en iyi kalitede Lor' un bile en az %50si nişasta ile karıştırılmış olarak satılmakta oldugundan öyle tahmin edildigi gibi yüksek oranda proteini maalesef alamıyoruz. O yüzden de hiç tavsiye etmiyorum.
 
Ghaldszar dedi:
Lor bildiginiz gibi peynirin whey protein tozlarnın yapıldıgı bolgesinden yapılan bir tür peynirdir. Yine bildiginiz gibi en kaliteli proteine sahiptir. Bu nedenden dolayı bir çok kişi bu proteinden yararlanmak için lor tüketiyorlar. İşte maalesef bu yanlış bir hareket.
Lor gerçekten çok kaliteli bir protein kaynagı hem de yüksek oranda kaliteli protein içeriyor. Ama maalesef fiyatının yüksek olmasından dolayı piyasada bulabileceğiniz en iyi kalitede Lor' un bile en az %50si nişasta ile karıştırılmış olarak satılmakta oldugundan öyle tahmin edildigi gibi yüksek oranda proteini maalesef alamıyoruz. O yüzden de hiç tavsiye etmiyorum.

ben ilk defa lor peynirde bu kadar protein oldunu duydum :shock: :shock:
 
Ghaldszar dedi:
Lor bildiginiz gibi peynirin whey protein tozlarnın yapıldıgı bolgesinden yapılan bir tür peynirdir. Yine bildiginiz gibi en kaliteli proteine sahiptir. Bu nedenden dolayı bir çok kişi bu proteinden yararlanmak için lor tüketiyorlar. İşte maalesef bu yanlış bir hareket.
Lor gerçekten çok kaliteli bir protein kaynagı hem de yüksek oranda kaliteli protein içeriyor. Ama maalesef fiyatının yüksek olmasından dolayı piyasada bulabileceğiniz en iyi kalitede Lor' un bile en az %50si nişasta ile karıştırılmış olarak satılmakta oldugundan öyle tahmin edildigi gibi yüksek oranda proteini maalesef alamıyoruz. O yüzden de hiç tavsiye etmiyorum.
benım arastırdıgım kadarıyla cokelektekı proteın oranı daha yuksek ve benım yaptıgım alısverıs yerlerınde katkı maddesı bence yok.yapılısını dahı gorme ımkanına sahıpsın.dıger urunler gıbı asırı bır fabrıkasyon olayı yok cunkı...
 
O zaman piyasa fiyatının en az iki katı fiyata satın alıyor olman lazım. Bu söylediğim olayı da bana anlatan büyük bir firmada çalışan bir mühendis arkadaşım. Uzmanlık alanı süt ürünleri zaten ordan öğrendim. Piyasada saf lor bulmak nerdeyse imkansızmış.
Lor denilen şey whey proteinin yapıldıgı bölge yanı peynir yapımında ata kalan dandik kısım dediğimiz kısımdır. Onun atılmaması için yapılan bir üründür. Fakat son yıllarda o dandik bölüm çok talep gören bir kısım oldugundan artık öyle para etmeyen bir bölge değil.
 
Ghaldszar dedi:
O zaman piyasa fiyatının en az iki katı fiyata satın alıyor olman lazım. Bu söylediğim olayı da bana anlatan büyük bir firmada çalışan bir mühendis arkadaşım. Uzmanlık alanı süt ürünleri zaten ordan öğrendim. Piyasada saf lor bulmak nerdeyse imkansızmış.
Lor denilen şey whey proteinin yapıldıgı bölge yanı peynir yapımında ata kalan dandik kısım dediğimiz kısımdır. Onun atılmaması için yapılan bir üründür. Fakat son yıllarda o dandik bölüm çok talep gören bir kısım oldugundan artık öyle para etmeyen bir bölge değil.
arz ve talep meselesı.burası turkıye yakında talep yogunlugundan fıyatı proteın tozuna esıtlenır.
 
domuzda tavuk eti ve sigir etine oranla 4 g daha az protein var.

kisacasi domuzun hic bir özelligi yok. Sadece yag oranida tavuk ve balikdan yüksektir üstelik domuz etinde hastalik olma olasiligi diger etlere oranla %60 tir


eh yiyenlere afiyet olsun.

Bu arada coleman kardesin masallahi var diyelim:-)
 
Bu da benim yemeğim:

Akşamdan ıslattığınız yarım veya bir bardak soya fasulyesini düdüklü tencerede bir saat kadar haşlayın sonra ayrı bir kaba boşaltın.

Bir başka tencerede 1/4 veya 1/2 paket makarnayı en fazla 11 dakika pişirin(az pişince lezzeti de güzel oluyor)

Bu ikisini soğuduktan sonra bir kaba aktarın ve içine bir konserve kutusu(160gr) ton balığı,dere otu, taze soğan,domates ekleyin.İsteğe göre az miktarda zeytinyağı ve limonla karıştırabilirsiniz.


Afiyet olsun.
 
Re: saf proettin

Coleman dedi:
arkadaşlar size anteraman öncesi ve sonrası tavsiye edecehim bir içecek var 500 mg süt,1 muz u miksere atın 5 tane yumurtanın akı(beyazı) nı koyun ve çırpın anteraman öncesi ve sonrası için bunu bir zaman uygulayın değişeleri hisedeceksiniz :) Devamı Gelecek
doktorlar çiğ yumurtayı içinde bazı bakteriler barındırdığı için tavsiye etmiyorlar haşladıktan sonra mikserde karıştırsak olurmu?
 
Re: saf proettin

fıratergenekon dedi:
Coleman dedi:
arkadaşlar size anteraman öncesi ve sonrası tavsiye edecehim bir içecek var 500 mg süt,1 muz u miksere atın 5 tane yumurtanın akı(beyazı) nı koyun ve çırpın anteraman öncesi ve sonrası için bunu bir zaman uygulayın değişeleri hisedeceksiniz :) Devamı Gelecek
doktorlar çiğ yumurtayı içinde bazı bakteriler barındırdığı için tavsiye etmiyorlar haşladıktan sonra mikserde karıştırsak olurmu?


vallaha nasıl bir tat veriri bilemem bir dene istersen ama bakteri felan olsa sanatcılar yumurta içmez öle değilmi :) :D
 
Re: saf proettin

fıratergenekon dedi:
Coleman dedi:
arkadaşlar size anteraman öncesi ve sonrası tavsiye edecehim bir içecek var 500 mg süt,1 muz u miksere atın 5 tane yumurtanın akı(beyazı) nı koyun ve çırpın anteraman öncesi ve sonrası için bunu bir zaman uygulayın değişeleri hisedeceksiniz :) Devamı Gelecek
doktorlar çiğ yumurtayı içinde bazı bakteriler barındırdığı için tavsiye etmiyorlar haşladıktan sonra mikserde karıştırsak olurmu?
kabukla temas ettırmedıgın surece bakterının okadarda onemı yok ama bıldıgım kadarı ıle çiğ yumurtanın tamamını vucut absorbe edemıyor.yanı paranın çoğu çöpe :!:
 
çiğ yumurtada işe yarar. ancak bir kısmı. şöyle etkileride var. mesela pişmiş yumurtayı vücut 1 saatte hazmediyor diyelim pişmemişi 2 yada 3. ( saatler örnek olarak verilmiştir.)
 
guardbody nın dedıgı dogru paralar çöpe :( aynı L carnitin olayindaki gibi. bazı hocalar yumurtanın aşırı derece gerekli olduğunu ( içinde saf doku proteini buldunuğunu söylüyorlar), bazıları ise yumurtasızda gelişimin aksamadan olacağını söylüyorlar.
 
arkadaşlar çiğ yumurta gerçekten pekte iç açıcı değil ancak illaki içecem diyenler varsa yumurtanın kabuğunu iyice inceleyin eğer çatlak yoksa bir nevi bakterisizdir tabi tavuğun kendisi bakteri barındırmıyorsa. ikincisi de coleman arkadaşımın verdiği tarifte antramandan önce ve sonra 500 er ml süt demiş. antremandan önce süt iyi gidermi dersiniz. onun yerine iki tane portakal iki tane kivi daha çok işe yarar. laktik asitin birikmesini hızlandırıcaktır süt.bu nedenle ben pek onaylamıyorum. hele hele arginin ornitrin alan arkadaşlara hiç önermem. o paralar da boşa gider. onun yerine 250 mllik üzüm şurubları var kavaklıderenin ona 50 gram bebek maması antremandan önce ve sonra. bu benim specialim dir. tabi her zaman değil.:)
 
paco dedi:
arkadaşlar çiğ yumurta gerçekten pekte iç açıcı değil ancak illaki içecem diyenler varsa yumurtanın kabuğunu iyice inceleyin eğer çatlak yoksa bir nevi bakterisizdir tabi tavuğun kendisi bakteri barındırmıyorsa. ikincisi de coleman arkadaşımın verdiği tarifte antramandan önce ve sonra 500 er ml süt demiş. antremandan önce süt iyi gidermi dersiniz. onun yerine iki tane portakal iki tane kivi daha çok işe yarar. laktik asitin birikmesini hızlandırıcaktır süt.bu nedenle ben pek onaylamıyorum. hele hele arginin ornitrin alan arkadaşlara hiç önermem. o paralar da boşa gider. onun yerine 250 mllik üzüm şurubları var kavaklıderenin ona 50 gram bebek maması antremandan önce ve sonra. bu benim specialim dir. tabi her zaman değil.:)
bır nebzede olsa katılıyorum.laktık asıt kucumsenmeyecek derecede antrenmenı onluyor.sut ıcılse bıle benım tavsıyem antrenman ıle arasında en azından 2 saat bulunmalı.
 
Re: Ciğ yumurtaya dikkat!

Despo dedi:
schwarzenegger dedi:
Arkadaşlar ciğ yumurta yemek çok da güvenli diil eğer tavuğun bir hastalığı warsa direkt size geçiyor. yumurtanın haslamasınında iice katı olanının sindirimi zor oluyor besin değerleri azalabiliyor size haslanmıs rafadan veya kayısı (alolop) yumurtayı tavsiye ederim..

Evet bende iste bunu demek istemistim, bilmem tr´de ne deniyor ? burada salmonella, aman dikkat olun bir ay hasta kalip antrenman yapamazsiniz, kg lar eriyip gider :oops:
bence de yumurtayi cig tuketmeyin, salmonella die bir bakteri turu yumurta tavuk vs... gibi urunlerde kolo gezer. oldukca zararli bi bakteri turu. amman dikkat
 
Madem çiğ yumurta içmeyi çok seviyorsunuz o zaman pastörize likit yumurta akını deneyin.Bizim memlekette yok bari siz faydalanın :( Hem hastalık falan da kapmamış olursunuz.
 
Re: bal ve yumurta

kasap dedi:
ben antramandan 1 iki saat önce bir tencirede suyu kaynadip icine yeterince bal ve 5 tane yumurtanin akini ilave ediyorum kaynayinca sicak sicak cay niyetine iciyorum denemenizi tavsiye edrim :p

Bal kaynama derecesine geldiği zaman toksin haline gelir iyisimi sonradan ilave et sen
 
yumurta akı wardı bi aralar unakıtan ne güzel içiyorduk walla
şimdilerde ise bulmak imkansız çiğ olarak içildiğinde ortaya bir problem çıkar
diye çekiniyoruz ama çaresiz kalınca yapılacak fazlada bir şey yok.ama yumurta
gibiside yok kardeşim...
 
slm arkadaşlar yumurtanın amino asit değerlerini gösteren bir şema vardı onu bulamadım yardımcı olabilecek varmı şimdiden tşkler
 
Back
Yukarı