Sakatlık ile biten Vücut Geliştirme serüvenim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NerfeR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

NerfeR

Üye
Merhaba,
18 yaşımı yeni dolduruyorum. Yaklaşık olarak 8-9 ay önce spora kayıt oldum. Vücut geliştirme hevesi ile size başıma gelenleri anlatmak istiyorum.

Öncelikle spora başladığım zaman gayet normal bir şekilde, yeni başlayan herkes gibi spor hocasının bana verdiği programın dışına çıkmayarak ufak ufak vücut geliştirmeye başladım. 3 ay bu şekilde gitti ve yavaş yavaş gelişiyordum. Ancak 3 ay geçtikten sonra fark ettim ki istediğim gelişimi elde edemiyorum. Bende artık araştırmalar yapmaya başlamıştım. Bu sefer programın biraz dışına çıkarak ve kendi kafama göre ilerlemeye başlamıştım. Mesela fark ettiğim konulardan biri sürekli olarak ağırlık arttırmadığımdı. Bende artık her idmanda bir önceki idmana göre ağırlık arttırdım. Daha çok yemeye başladım. Bunları yapınca gerçekten hızlı bir şekilde geliştiğimi görmeye başladım. Özellikle omuz ve göğüs idmanlarını çok severdim.

Bu şekilde yaklaşık 1 ay daha gittim. Annem bana hep spora gittiğim için kızardı. Oğlum ne işin var sporda, git dersinle işin gücünle ilgilen derdi. Yarın öbür gün büyüdükten sonra işini gücünü eline aldıktan sonra gidersin. O zaman sana kimse karışamaz. Ancak şimdi bırak sporu derdi. Tabi benim kalın kafam hiç bir zaman dinlemedi bunu.

O aralar hep deadlift ve squat öğreniyordum. Daha sonra düzenli hafif ağırlıklarla squat yapmaya başladım. Maksimum 15'er kilo takmıştım. Öyle diyebilirim. Oda en son bırakmadan önceki rekorumdu. Bir gün Ağır Sağlam'ın trapez videosuna denk geldim. Orada dediği eğer trapez makinesi yoksa artık bar ile mi yaparsanız ne ile yaparsanız yapın elinize çok ağır bir şeyin alın ve bekleyin idi. Bende spordayken dedim ki madem öyle, o zaman 30'ar kilo takıp hem deadliftte ağır girince nasıl bir hissiyatmış onu göreyim, hem de kaldırdıktan sonra ayakta bekleyip trapez geliştiririm dedim. Ne olduysa işte o gün oldu...

Bildiğim kadarıyla belimi düz tutup pozisyon aldım ve kaldırdım. Ancak kaldırırken ne olduysa bilmiyorum sanki bir anda tüm bilincim gitti. Gözlerim görmiyor, kulağım duymuyor gibiydi. Bir yandan yanımdaki hoca "bas bas bas!" diye bağırıyor ama onu bile duymuyor gibiydim. Ayağa kalkmam uzun sürdü. Kalktığım tamam dedim ve o bar elimdeyken 2-3 dakika bekledim. Sonra bıraktık ve deadlift macerası orada bitti. Muhtemelen o ağırlıktan dolayı tüm formumu kaçırdım. O hareketten sonra belim ağrımaya başladı. Belim ağrıyınca idmanı bırakıp çıktım. Eve gittim ve uyudum. Öbür gün kalktığım da belimde hiç bir ağrı yoktu. O an sevindim dedim oh be bir şey olmamış. Sonra öğleden sonra belim ciddi şekilde ağrımaya başladı. Bir yandan da trapezlerim çok ağrıyordu. Sürekli şişik durumdaydı. Büyük ihtimalle trapezlerimi yırtmıştım. Bir anda öyle bir ağırlık gelince dayanamamışlardı. Ağrı 2-3 saat sürdü ve daha sonra tamamen gitti. Bende ne olur ne olmaz diyerek spora 15 gün ara vermiştim. Doktora gitme gereği duymadım.

Ara verdikten sonra spora devam ettim ve bu sefer deadliftten korkmaya başladım ve o günden sonra bir daha bulaşmadım. Ancak squat yapmaya devam ettim. Ona da dediğim gibi hep düşük kilolar diyebilirim. O şekilde de 2-3 ay gittim. Bir gün sırtımda kronik bir ağrı başladı. Dikkat çekerim, sırtımda! Normalde sırtımın yan tarafları biraz biraz ağrıyordu ancak hareket ettikçe bu ağrı artıyordu. Spor hocama sorduğum zaman sırtta fıtık olmaz, kasların da bir anormallik vardır. Biraz bekle geçer. Geçmezse gidersin doktora dedi. Bende bekledim. Ancak geçmedi. En son doktora gittim. Doktor önce muayene etti. Sonra bana çok güzel bir haber verdi. Dedi ki "Dostum, muhtemelen spordan dolayı bir dönemlik sırt ağrısı çekiyorsun. Sırtta fıtık olmaz. O yüzden korkma sadece dinlen. Geçer. Ancak yine de istiyorsan biz MR çekip bakalım. Orada her şeyi çok net görürüz." Bende tamam bir şey yokmuş ama yine bakalım dedim. MR çektirmeye gittim.

MR işlemi sonun da MR'ı çeken arkadaş yanıma geldi ve dedi ki "Sen naptın ya? oğlum sen sırtına beline dumbell atanlardan mısın lan? Ne hale sokmuşsun sırtını belini. Daha 18 yaşında adamsın yazık günah değilmi beline..."

MR sonucu:
Bel bölgesin de ters tarafa doğru 2 tane protrüzyon.
Sırt bölgesin de 2 tane bulging. Birisi ağrı yapıyor.

Bel bölgesin deki o 2 tane disk, muhtemelen bana squat çekerken öğretildiği şekilde yani beli ters hilal şeklinde tutup çektiğim için oldu. Aynı zamanda MR sonucunda çıktı; skolyoz + kifoz + lordoz hastasıymışım. Tabi o güne kadar bilmiyorduk...

Son zamanlar da da evde otururken durduk yere kronik bir diz ağrısı başladı. Bazı günler sağ dizimin ağrısı artıyor, bazı günler hiç yok. Onun için de doktora gitmem gerek.

Bakın arkadaşlar, ben şu an da 2 aydır evde oturuyorum. Şu anda artık kendimi sakat bir insan gibi hissediyorum. Artık ne yediğimden içtiğimden zevk alıyorum ne de gençliğim falan kaldı. Sanki tekerli sandalyem eksikmiş gibi... Bu hale girdiğim için artık bu konularda biraz daha olgun düşünebiliyorum. O yüzden buradan Ağırsağlam'a söylemek istediğim bir şey var.

Ağırsağlam, senin bu olanlarda bir suçun olmadığını biliyorum. Sen sadece güzel içerikler yapan, vücut geliştirme camiasına güzel şeyler katan bir ekipsin. Sizden çok şey öğrendim. Bilimsel araştırmalara dayanan bilgiler veriyorsunuz ancak bunların hepsini yaparken unuttuğunuz bir şey var. Ben ve benim gibi spor da 18 yaşında olan, 17 yaşında olan, 16 yaşında olan ve belki de 15 yaşında olup da vücut geliştirme aşkı ile seni izleyen sayısız genç var. Bizler genç arkadaşlar olarak kanımız çok hızlı akar. Kendi sağlığımızın değerini bilmeyiz ve her zaman için risk almayı severiz. Ne yaptığımızı bile bilmiyoruz. Sen bu şekilde kanı deli gibi akan gençlere deadlift yapın, squat yapın ve işte elinize ağır bir şey alıp bekleyin trapez geliştirin demeni artık mantıklı bulmuyorum. Bana kalırsa videoların da 18 yaş altı arkadaşlara deadlift ve squat önermemelisin.

Tüm bu olanlar ardından beni en çok üzen konu ne biliyor musunuz? Pilot olma hayalim... Sakatlanmasaydım yakın zamanda üniversite de pilotaj okumak için yurt dışına çıkacaktım. Abim arkamdaydı. Tüm pilotaj masraflarını karşılayacaktı ve bende küçüklükten beri kurduğum pilotluk hayaline ulaşacaktım. Ancak artık kendimi sakatladığım için pilot olabilir miyim, muamma. Yemin ediyorum spora başladığım güne lanet ediyorum. Keşke annemin lafını dinleseydim. Hem büyüdükten sonra spora başlasaydım belki olgun düşünürdüm ve sporu daha çok hafif çalışarak, tehlikeli hareketlere girmeden sağlığım için yapardım. Kim bilir...

Skolyoz + kifoz + lordoz olduğunu doktor mu söyledi bunu bilmek istiyorum mr sonucunda yazması önemli değil.Ayrıca fıtıkların çok düşük seviye olduğu için düzgün dinlenir ve yük bindirmez isen kendiliğinden düzelir.

Skolyoz + kifoz + lordoz olduğunu doktor mu söyledi bunu bilmek istiyorum mr sonucunda yazması önemli değil.Ayrıca fıtıkların çok düşük seviye olduğu için düzgün dinlenir ve yük bindirmez isen kendiliğinden düzelir.
Evet doktor söyledi. Zaten MR fotoğraflarına bakınca bende çok net görebiliyorum. Çok düşük derecedeler ama var. Tabi MR çektirmeden önce bilmiyorduk.

Geçmiş olsun lanet bir hastalık bu fıtık, bende de 3 tane var 2 hafif bir orta düzeyde olması lazım, geçme şansı çok zor en ufak bir zorlanma da bile hissettiriyor , ameliyat olsan bir dert kesin çözüm olmayabiliyor , bende napıcamı bilmiyorum 6 ay spora ara verdim sonra hafif kilolarla tekrar başladım derken bu sefer coronadan dolayı ara verdim , sağlık her yönden etkiliyor insanı keşke adam akıllı bir çözümü olsa tamamen kurtulsak da çok zor ve lanet birşey , tam kilit nokta ve her yere destek veren bir bölgenin hasarlı olması gerçekten çok zorluyor korkutuyor insanı.

Geçmiş olsun lanet bir hastalık bu fıtık, bende de 3 tane var 2 hafif bir orta düzeyde olması lazım, geçme şansı çok zor en ufak bir zorlanma da bile hissettiriyor , ameliyat olsan bir dert kesin çözüm olmayabiliyor , bende napıcamı bilmiyorum 6 ay spora ara verdim sonra hafif kilolarla tekrar başladım derken bu sefer coronadan dolayı ara verdim , sağlık her yönden etkiliyor insanı keşke adam akıllı bir çözümü olsa tamamen kurtulsak da çok zor ve lanet birşey , tam kilit nokta ve her yere destek veren bir bölgenin hasarlı olması gerçekten çok zorluyor korkutuyor insanı.

Büyük geçmiş olsun hocam. Orta düzeyde diyorsanız sanırım slipped disc olması lazım. Gerçekten zor. Bilseydim başıma bunların geleceğini spor salonunun yanından bile geçmezdim. Ben fıtık olmadan önce fıtığın ne olduğunu bile bilmiyordum. Fıtık olduktan sonra da araştıra araştıra uzmanı olduk tabi. Şu anda 2 tane profesör bakacak benim durumuma. Koronanın geçmesini bekliyoruz. Ankaradan bir doktor daha var. Onlarda incelediler amelyatlık falan değil. İyileştiririz bunu dediler. Korona geçsin gel dediler. Araştırdığım kadarıyla patlamamış bir fıtık her zaman için iyileşebiliyor. %80 oranın da bile diskin eski şekline gelmesi mümkün deniyor. Slipped disc olduysa bilemeyeceğim artık. Bana kalırsa ağırlık kaldırmaya devam etmek yerine bunu iyileştirmeye çalışın. Ağırlık kaldırmak o slipped disci herniated disc konumununa getirecektir. O zaman amelyatlık olursunuz.

Lomber lordoz doğaldır.
Lumbosakral vertebraların korpus yükseklikleri ve kortikomedüller sinyal intensite dağılımları doğaldır.Endplatelerde schmorl nodüllerine ait görünümler mevcuttur.
Lomber intervertebral disk mesafeleri korunmuştur.
L3-4 ve L4-5 intervertebral disklerinin sinyal intensitesi T2W sekanslarda dejenerasyona sekonder azalmıştır. Diğer lomber intervertebral disklerin T2W sekanslarda sinyal intensiteleri korunmuştur.

L2-3 diskinde minimal bilateral foraminal bulging mevcuttur. Her iki nöral foramen inferiordan hafif daralmıştır. Anlamlı kök basısı saptanmadı.
L3-4 diskinde minimal bilateral foraminal bulging mevcuttur. Her iki nöral foramen inferiordan hafif daralmıştır. Anlamlı kök basısı saptanmadı.
L4-5 intervertebral diskinde diffüz anüler taşma ile uyumlu görünüm mevcut olup tekal keseye bası izlenmektedir. Her iki nöral foramen inferiordan daralmış görünümdedir. Nöral foramenler düzeyinde disk ile sinir kökleri arasındaki sınır kaybolmuştur.

Lomber seviyede dural kese konturları muntazamizlenmiştir. Spinal kord T12-L1 seviyesinde konusmedüllaris olarak devam etmekte olup, morfoloji ve sinyal intensite dağılımı tabii izlenmiştir. Kauda equina köklerinin dağılımı simetrik ve doğaldır.
İncelenen seviyelerde osseöz spinal kanal çapları doğaldır.
Paravertebral kas ve yumuşak doku oluşumları doğaldır.

SONUÇ :
*Multipl lomber diskopati Sonuçlar bu şekilde çıkmıştı

Lomber lordoz doğaldır.
Lumbosakral vertebraların korpus yükseklikleri ve kortikomedüller sinyal intensite dağılımları doğaldır.Endplatelerde schmorl nodüllerine ait görünümler mevcuttur.
Lomber intervertebral disk mesafeleri korunmuştur.
L3-4 ve L4-5 intervertebral disklerinin sinyal intensitesi T2W sekanslarda dejenerasyona sekonder azalmıştır. Diğer lomber intervertebral disklerin T2W sekanslarda sinyal intensiteleri korunmuştur.

L2-3 diskinde minimal bilateral foraminal bulging mevcuttur. Her iki nöral foramen inferiordan hafif daralmıştır. Anlamlı kök basısı saptanmadı.
L3-4 diskinde minimal bilateral foraminal bulging mevcuttur. Her iki nöral foramen inferiordan hafif daralmıştır. Anlamlı kök basısı saptanmadı.
L4-5 intervertebral diskinde diffüz anüler taşma ile uyumlu görünüm mevcut olup tekal keseye bası izlenmektedir. Her iki nöral foramen inferiordan daralmış görünümdedir. Nöral foramenler düzeyinde disk ile sinir kökleri arasındaki sınır kaybolmuştur.

Lomber seviyede dural kese konturları muntazamizlenmiştir. Spinal kord T12-L1 seviyesinde konusmedüllaris olarak devam etmekte olup, morfoloji ve sinyal intensite dağılımı tabii izlenmiştir. Kauda equina köklerinin dağılımı simetrik ve doğaldır.
İncelenen seviyelerde osseöz spinal kanal çapları doğaldır.
Paravertebral kas ve yumuşak doku oluşumları doğaldır.

SONUÇ :
*Multipl lomber diskopati Sonuçlar bu şekilde çıkmıştı
Tekrardan geçmiş olsun hocam. Evet düşündüğüm gibi, slipped disc. Yani içindeki sıvının artık son katmanı da delerek dışarı çıkması. Bu durumdaki bir disk çok rahat bir şekilde herniated disc konumuna gelir çünkü sıvıyı koruyan bir katmanı yok artık. Herniated disc olur ve o nokta da iyileştirilemezse ufukta felç bile görünebilir. Büyük geçmiş olsun. Dediğim gibi, spor heyecanını bir köşeye bırakıp iyi bir doktor ile görüşmenizi tavsiye ederim. Kurtulmak mümkün. Ancak siz ağırlık kaldırarak onu daha kötü hale getirebilirsiniz.

Baktım da hiç bir hastane hizmet vermiyor sanırım , normal corona varken uğraşmazlar , bir uzmandan destek almaya çalışıcam

Her zaman söylüyorum, MR sonuçlarını muhakkak sporla ilgilenen bir ortopedi uzmanına, eğer bunu bulamazsanız da bir fizik tedavi uzmanına gösterin.

Sporla alakası olmayan hekimler kestirmeden giderek uzak dur diyorlar. Ama bunu söylerken de 40'lı yaşlardan itibaren başlayacak kemik ve kas erimesi karşısında size hiçbir alternatif de sunmuyorlar.

Sağlık için spor şarttır, bunun aksini söyleyen adamın unvanı ne olursa olsun hekim olamamıştır.[DOUBLEPOST=1587562968][/DOUBLEPOST]
Tekrardan geçmiş olsun hocam. Evet düşündüğüm gibi, slipped disc. Yani içindeki sıvının artık son katmanı da delerek dışarı çıkması. Bu durumdaki bir disk çok rahat bir şekilde herniated disc konumuna gelir çünkü sıvıyı koruyan bir katmanı yok artık. Herniated disc olur ve o nokta da iyileştirilemezse ufukta felç bile görünebilir. Büyük geçmiş olsun. Dediğim gibi, spor heyecanını bir köşeye bırakıp iyi bir doktor ile görüşmenizi tavsiye ederim. Kurtulmak mümkün. Ancak siz ağırlık kaldırarak onu daha kötü hale getirebilirsiniz.
20'li yaşlarında bir adamı orta seviyede bir fıtık bulgusu sebebi ile felç ile korkutmak, ne bileyim artık bu kadarını en kasap ortopedi cerrahları bile yapmaz. Genç yaşlardaki fıtıkların büyük çoğunluğu fizik tedavi ile düzeltilebilir. Eğer bölgenizde uzmanı varsa manipülasyon (elle tedavi) da çok etkili bir çözümdür. Fıtıkların sadece %2'si ameliyat gerektirecek kadar ağırdır, ki bunun da büyük çoğunluğu ilerleyen yaşlar için geçerlidir.

Son düzenleme:
Her zaman söylüyorum, MR sonuçlarını muhakkak sporla ilgilenen bir ortopedi uzmanına, eğer bunu bulamazsanız da bir fizik tedavi uzmanına gösterin.

Sporla alakası olmayan hekimler kestirmeden giderek uzak dur diyorlar. Ama bunu söylerken de 40'lı yaşlardan itibaren başlayacak kemik ve kas erimesi karşısında size hiçbir alternatif de sunmuyorlar.

Sağlık için spor şarttır, bunun aksini söyleyen adamın unvanı ne olursa olsun hekim olamamıştır.[DOUBLEPOST=1587562968][/DOUBLEPOST]
20'li yaşlarında bir adamı orta seviyede bir fıtık bulgusu sebebi ile felç ile korkutmak, ne bileyim artık bu kadarını en kasap ortopedi cerrahları bile yapmaz. Genç yaşlardaki fıtıkların büyük çoğunluğu fizik tedavi ile düzeltilebilir. Eğer bölgenizde uzmanı varsa manipülasyon (elle tedavi) da çok etkili bir çözümdür. Fıtıkların sadece %2'si ameliyat gerektirecek kadar ağırdır, ki bunun da büyük çoğunluğu ilerleyen yaşlar için geçerlidir.
Kimseyi felç olmakta korkuttuğumuz yok. Kendisi söylediğine göre fıtığı ilerlemiş ve tedavi olmuyor. Ağırlık sporlarına geri dönüş yapmış. İşte bu çok yanlış. Eğer tedavi olmaz böyle devam ederse fıtığı büyük ihtimalle ilerleyecektir. O fıtıkların %2'si amelyatlık diyorsun doğru ama onun fıtık durumu slipped disc. Yukarı da da yazdım son katmanın yırtılıp artık sıvının dışarı çıkmaya başlaması. Onun bir üstü Herniation yani aşağı yukarı sıvının tamamen boşalması. Herniated Dics kısmında felç biraz zor görülür ama onun da bir üstü var, Sequestration. O seviyeye gelirse Allah kurtarsın derim. İşi çok zor olur. Ben felç olursun spor yapma demiyorum. Sadece ciddiye alması gerektiğini ve tedavi olmadan spora devam etmemeli diyorum.

Spor konusunda, muhtemelen deadlift ve squat gibi hareketlere bulaşmasaydım bana hiç bir şey olmayacaktı. Spor yapılmasını bende destekliyorum.

Genç kardeşim çok farklı kafalar yaşıyorsun. Bu konu hakkında konuştuklarını yukarda senin de belirttiğin gibi yaşına veriyorum. Hakim olmadığın konularda kesin yargıyla konuşmamalı ve insanları yanlış yönlendirmemelisin. Arkadaşın korkulacak seviyede bir fıtığı yok hele hele de felç vs konuşulacak. Yalnız kafama takılan torakal fıtığı nasıl başardın. Yüzde 3 ü geçmeyen oranda torakal fıtık görülebilir ve sadece yüzde 1 in bile çok altında vakada semptom gösterir. Sen bu fıtığa bağlı ağrıdan bahsediyorsun. Kesin olarak sinir basısı saptandı mı yoksa yine ezbere mi konuşuyorsun onu bilemem. Fakat çok yanlış şekilde ağırlık çalıştığın muhtemel görünüyor. Spor konusuna gelince tedavilerin tamamlanınca vücut ağırlığı ile çalışmalar yapman senin için daha faydalı görünüyor. En azından ağırlık egosunu bırakacak olgunluğa erişene kadar. Çok geçmiş olsun umarım kısa zamanda bu sıkıntılardan kurtulursun.

Genç kardeşim çok farklı kafalar yaşıyorsun. Bu konu hakkında konuştuklarını yukarda senin de belirttiğin gibi yaşına veriyorum. Hakim olmadığın konularda kesin yargıyla konuşmamalı ve insanları yanlış yönlendirmemelisin. Arkadaşın korkulacak seviyede bir fıtığı yok hele hele de felç vs konuşulacak. Yalnız kafama takılan torakal fıtığı nasıl başardın. Yüzde 3 ü geçmeyen oranda torakal fıtık görülebilir ve sadece yüzde 1 in bile çok altında vakada semptom gösterir. Sen bu fıtığa bağlı ağrıdan bahsediyorsun. Kesin olarak sinir basısı saptandı mı yoksa yine ezbere mi konuşuyorsun onu bilemem. Fakat çok yanlış şekilde ağırlık çalıştığın muhtemel görünüyor. Spor konusuna gelince tedavilerin tamamlanınca vücut ağırlığı ile çalışmalar yapman senin için daha faydalı görünüyor. En azından ağırlık egosunu bırakacak olgunluğa erişene kadar. Çok geçmiş olsun umarım kısa zamanda bu sıkıntılardan kurtulursun.
Bende nasıl başardığımı bilmiyorum açıkçası. Belkide belimi düz tutup, omurgamı bükmüşümdür farkında olmadan bilmiyorum. Yada direkt olarak skolyoz vs gibi konular yapmış olabilir. Geçmişte bir kaza vs. da yaşamadım. Çok normal bir hayatım vardı. Evet, sırttaki fıtık ağrı yapıyor. Ağrının asıl kaynağı o. Doktor söylemişti zaten. Sinir basısı var.

Aslına bakarsanız ağırlık egosu pek yapan biri değildim. Hiç olmazsa öyle düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse lateral raise hareketinde hiç 5'er kilonun üstüne çıkmadım. Her zaman mantığım; bir önceki idmanda girdiğim kilonun üstüne çıkmaktı. İlginç. Normal bir şey de beni bulmaz ki zaten.

Ayrıca, farklı kafalar yaşadığım yok. Ben sadece ilerlemesi durumunda felce götürebilir dedim. Slipped disc evresi felç etmez evet, ama tedavi olmayıp geçmişte yaşadığınız gibi yaşarsanız ilerleyip durur. Gerçi benim torakal fıtık felçe götürme şansı daha yüksek olduğu için öyle takıntı da olmuş olabilir bende.

Her fıtık olan felç geçirseydi sokakta adam kalmazdı. Ülkenin yarıdan fazlası fıtık.
Hocam yorum yapmadan önce keşke okusanız diyorum. Ben kimseye fıtıksın felç olursun demiyorum. Fıtığı kötü durumdayken umursamayıp tedavi olmaması onu ilerletir. İlerleye ilerleye felç konumuna kadar bile gelebilir dedim.

Hocam yorum yapmadan önce keşke okusanız diyorum. Ben kimseye fıtıksın felç olursun demiyorum. Fıtığı kötü durumdayken umursamayıp tedavi olmaması onu ilerletir. İlerleye ilerleye felç konumuna kadar bile gelebilir dedim.
Fıtık hastalarının çoğu tedavi olmuyor, bu şekilde hayatlarına devam ediyorlar.

Fıtık hastalarının çoğu tedavi olmuyor, bu şekilde hayatlarına devam ediyorlar.
Ve tabi çok ilerlemediyse bi çoğuda düzeliyor vücuda biraz zaman tanımak lazım.Herşeyi ümitsizliğe bağlamak bence de iyi birşey değil.

Ben zaten yaptığım ağırlık antremanındaki her egzersizi özel olarak seçmek zorundaydım öylede yapıyordum , özellikle bel ve karın kaslarını güçlendirecek egzersizler bu problem için extra önem taşıyor çok araştırdım zaten bu sorunun yalan dolan harici pek bir net çözümü yok diye biliyorum verilen ilaçlar yetersiz kalır , savaş Cebeci bile fıtık ameliyatı olup ağırlık yapabiliyor ama her insan bir değil, benim programım genelde bundan sonra hafif ve omurgayı kullandırmayan egzersizler yer alır eğer spora gitme şansını bulursak tabi ki :D

Back
Yukarı