Herkese merhabalar, merak etmeyin her salona gidişimin ardından buraya yazmayacağım

Bugün sadece ilk defa salonda çalıştım ve dikkatimi çeken ve hoşuma giden şeyleri yazmak istedim..
Oldukça güzeldi

Ve hani şu her bodybuilding temalı mizah konuşmalarında bahsi geçen, her harekete "yanlış yapıyorsun" diyen tip ile tanışma fırsatı buldum

Salon oldukça sakindi sadece 2 kişi vardık, bu 2. şahıs ben tam dambıl fly yapıyorken "yanlış yapıyorsun kollar o kadar açılmaz" dedi

Ben genelde gözlerim kapalı antrenman yaparım, kası hisseder odaklanırım, o bana laf attığında da gözlerim kapalıydı ve hiç gözümü açıp kafamı kaldırıp karşılık verme gereği duymadım. Bilmiyorum iyi mi yaptım kötü mü yaptım

Evde malesef, Squat ve Deadlift yapma imkanım pek yoktu, salonda bu hareketleri yaptım. Yani valla bu 2 hareket muhteşemler. Squat&Deadlift yapma imkanı olup da yapmayanın aklına yanayım, ve bu iki temel harekete laf atanın da aklına yanayım. Daha önce hiç squat yapmamıştım ancak hareketi doğru yaptığımdan emin gibi birşeyim, çünkü yoğunluk olarak bacaklarım, ve sonrasında da kalçamın çalıştığını hissettim, oldukça müthiş bir hareket. Hem normal tam çökmeyerek yarım squat hem de atg yaptım oldukça zevkliydi, hayatımda ilk defa bir bacak antrenmanımda bacaklarım titriyordu

Daha önce leg extension ve leg curl ve lunge yapıyordum ama squat bambaşkaymış.. Deadlift ise conventional ve stiff legged her ikisini de yaptım, bu yaptıklarım tam olarak antrenman değil aslında biraz merakımı gidermek gibi birşey oldu

Deadliftin her ikisini de yaparken hissettim, özellikle stiff legged muazzamdı, çünkü hamstringlerim güçsüz olduğu için çalıştıklarını harika bir şekilde hissettim.. Ancak plakalar malesef kısa, deficit deadlift olmuş oluyor bu yüzden.. Ancak galiba başka plakalar da varmış bir daha ki gidişimde bakıcam

Salon heyecanımla ilgili ilk ve son yazım. Gayet güzeldi herşey, paylaşmak istedim