sarımsaklı yoğutlu yumurta(çılbır)

sos sordu ben de söyledim. belki de sossuz denedi ve yiyemedi arkadaş kim bilir..
açıkçası diyette falan değilken beslenme konusunda daha serbest davranılması gerektiğini düşünüyorum, bodyci olmak yılın 365 günü yediğinden keyif almamak olmasa gerek. haa çılbır sossuz da güzel olur, ama sos isteyenin de kullanması mantıklı olan, zeytinyağlı bir sos olacaktır. biraz lezzetin vereceği keyif ve motivasyon, yapacağı az zararı telafi edecek büyüklüktedir diye düşünüyorum.
 
çılbıra niye sos yapıp kalorisini yağ oranını artırıyosunuz abi siz ? , bu sporcu yemeği ve lezzetli olup olmamasının hiçbir önemi yok , kuru makarna haşlanmış pirinç ve yulaf gibi şeyleri yiyoruzda sossuz çılbırımı yiyemiyoruz :)[/quot
kalorisinin artmasının sakıncası ne vücudun yağada ihtiyacı war 2kaşık yağ koysan ne yemeğin üstüne koymasan ne ya bide bodyciyiz die yeöekten tatda mı almayalım???
 
bugun yedim çılbır cok guzelmıs ama ılk basta kusacam zannettim neyse kusmadım bundan sonra hergun yıcem enerj verıo bana :D
 
Pain&Gain'in söylediği gibi sarıları önce ayırmanı öneririm. Çünkü sarılar daha çok katılaşsın diye uzun uzun kaynatarak yumurtanın ısısını çok yükseltebilirsin. Belli bir sıcaklıktan sonra proteinlerin yapısı bozulur ve soğumayla tekrar eski haline gelmez. (Bağların kopması)
 
Çılbır(ekonomik protein deposu)

Hem kendim beğenerek yediğim hem de çok yararlandığım bir yemeğin tarifini yazmaya kadar verdim.
malzemeler:
1 tencere su
4-5 tane yumurta(30 gram protein)
2 kase sarımsaklı yoğurt(10 gram protein)

Yapılışı:
1 tencere suyu fokurduyana kadar ısıtın. Ardından içine yumurtaları kırın. Yaklaşık 10-15 dk yumurtalar mantı-makarna misali pişecekler. Yumurtalar katılaştıktan sonra spatulayla suyu süzelerek tabağınıza koyun. Tat vermek için üzerine 2 kase sarımsaklı yoğurt dökün. Mantı gibi olucak. 40 gram proteinli yemeğimiz hazır, afiyet olsun:)
Not: yumurta sarılarını katmak zorunda değilsiniz.
 
Çılbır güzel yemek gerçekten.Geçenlerde yapmıştım ama yumurtalar dağılmıştı bayağı.Neden acaba?
 
despo nun resim çok güzel duruyo,deniyelim yumurtanın tadındanda bıktım artık haşla haşla nereye kadar en sonunda rambo 5 dekı gibi çiğ çiğ bi anda lop lop yutcam
 
bu arada sos olarak denediğim birşeyi paylaşayım;

2 orta boy domates
1 adet yeşil biber
karabiber
nane
tuz
çok az sıvı yağ

hazırlanışı:
biberi ince ince kesip tavaya yağla beraber atalım biraz pişmeye başlayınca üzerine (kabukları soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış) domatesleri ekleyelim domatesler yumuşayına üzerine karabiber,nane ve tuzu ekleyim cılbır'ın üzerine dökelim gerçekten süper oluyo..
 
despo nun resim çok güzel duruyo,deniyelim yumurtanın tadındanda bıktım artık haşla haşla nereye kadar en sonunda rambo 5 dekı gibi çiğ çiğ bi anda lop lop yutcam

2ay olmuş ama yazıcam aynen artık yumurta yemekten rüyalarıma girer oldu sarımsak koymadan yada az koyarak bol yogurtla bundan yicem bundan sonra o dediginide denedim çigde 1tane yedim kustum bidaha yemedim süt'lede 2gün içtim sonra onuda içemedim Çılbır Rocks.
 
Back
Yukarı