karasan konuyu yanlış yönlendiriyorsun; istersen savaşın yazdıklarını birkere daha oku. kendisinin coleman gibi olmak iddiası yok o sadece 120 kg hedefim diyor, fakat siz coleman gibi olamazsın diyorsunuz. zaten bende coleman gibi olabilirsin demedim. demek istediğim önünde uzun yıllar var istediğini başarabilirsin anlamındaydı.
Özcan sen bu spordan ne kadar anlıyorsun bilemiyorum, ama sen kendi hatalı mantığını bir gözden geçir.
Savaşa, artık spor hayatının sonuna gelmiş bir adamın 44 yaşındaki halini örnek gösterip daha önünde 20 küsur yıl var diyorsun.
Coleman daha 26 yaşında 110 kiloluk bir adam olarak amatör dünya şampiyonu olmuştu.
Coleman'ı ortaya atmamızın sebebi, 120-130 kilo define bir vücuttan bahsediliyor olması.
Bu vücut ancak en elit sporcuların kilosuna denk geliyor.
Vallahi azmetsin çalıssın, ama bende gördüğümü söylerim, bazı şeylerin azmetmekle, iyi beslemekle, ilaçlarla ilgisi yok.
Bu spor kadar genetiğin önemli olduğu bir spor yok, Maestro arkadaşımızın güzel bir genetiği var, ama 120 kiloda define olacak bir çatı, bir genetik yapı ben göremedim, ama azmetsin çalışsın, 105 olsa, 110 olsa bunlarda güzel başarılar.
Ancak olur yaparsın dersek, başka insanlarda, ya bende yaparım, hadi o 120 olur, bende 100 kiloda define olurum der, ama bu sporda genetik limit denen bir olay var, bizim amacımız bunun anlaşılması.
55 cm. kolu hedefleyerek yola çıkmak, önce 45 sonra 50 diyerek emin adımlarla gitmekten çok daha verimsizdir, çünkü ne 45 nede 50 santim tatmin eder sizi, adım adım, sürecin tadını çıkararak ilerlemeyi öneriyorum.