SCHWARZXXL Antrenman

Seyfullah abi merhaba,
Instagramdan takip ettigim kdariyla Ketogenic diyet yapiyorsun su aralar. Bu hususta sormak istedigim bir kac soru var.
-Gunluk karb miktarini nekadarla sinirliyorsun.
-Ornek bir beslenmen nasil oluyor. Her nekadar makrolari takip etmedigini belirtsende kendi beslenmem de yag-karb-protein dengesini oturtmaya calisiyorum ben de IF yapiyorum, bu soruya cevap vermen benim icin yararli olacak abi.
Acikcasi gunde 30-50 gram gibi karb degerlerine inebilmek gercekten guc. Salataya koydugum domates, kuruyemisin icinde karb vs. derken Ketosise girip girmedigimden de emin degilim:)
Iyi calismalar abi.

Karb 50 gramı geçmiyor. Bazı günler daha da düşürüyorum. Salatada domates ve havucu çok az kullanıyorum, çoğunlukla da hiç. Günde 2 öğün yiyorum. Toplam 1 kilo yağlı et ve bol zeytinyağlı salatam var. O gün antrenman çok uzun sürdüyse, akşam yemeğinde kıymaya 2-3 tane yumurta da kırıyorum. Akşam yemeği sonrası da da küçük bir kase kuruyemiş. Çok seyrek, antrenman yaptığım günlerde yine akşam yemeğinden sonra yarım kilo kadar ev yapımı bol yağlı yoğurt yediğim de oluyor.

Seyfullah abi merhaba,
Instagramdan takip ettigim kdariyla Ketogenic diyet yapiyorsun su aralar. Bu hususta sormak istedigim bir kac soru var.
-Gunluk karb miktarini nekadarla sinirliyorsun.
-Ornek bir beslenmen nasil oluyor. Her nekadar makrolari takip etmedigini belirtsende kendi beslenmem de yag-karb-protein dengesini oturtmaya calisiyorum ben de IF yapiyorum, bu soruya cevap vermen benim icin yararli olacak abi.
Acikcasi gunde 30-50 gram gibi karb degerlerine inebilmek gercekten guc. Salataya koydugum domates, kuruyemisin icinde karb vs. derken Ketosise girip girmedigimden de emin degilim:)
Iyi calismalar abi.

Karbodan cok kisinca beynin calismasi vucuttaki organlarin calismasi sinirlilik vs bi cok seye etkisi var diye okumustum
Karbo vucudun duzeni icin cok onemli

Adaptasyon dönemi sonrası hiçbir sıkıntı yaşamadım. Yazılımcıyım, işim tamamen beyin yorucu ve haftanın 7 günü spor yapıyorum.

Karbodan cok kisinca beynin calismasi vucuttaki organlarin calismasi sinirlilik vs bi cok seye etkisi var diye okumustum

Mekanizma şu şekilde işliyor (1-2 yerde okumuştum), beyin glikoz kullanımına alıştığı için yoklukta sıkıntı yaşayabiliyor, ketojenik beslenmeye geçişte keton kullanmaya başlıyor, ancak vücut da enerji için keton kullanmaya başlıyor. Karaciğerin keton sentezinin belli bir sınırı var bu nedenle geçiş döneminde beyin ve vücut için yeterli keton çıkmıyor bu da kan şekeri düşüklüğüne benzer etkiler gösterebiliyor. Bir süre sonra vücut direk yağ asitlerini kullanıyor (keto-adapted) bu da beyin için fazlasıya keton olduğu anlamına geliyor. Hatta edindiğim tecrubeye göre ketosis de daha enerjik olunuyor.

Karın kasları için iki ayrı Circuit çalışma örneği ekliyorum.

Maasallah isin ozeti bu

Bayağıdır yapmadığım Dumbbell Row egzersizi;

Belirgin arka omuzlar ve güçlü bir postür için Face Pull;

Glikojen Tüketme ve Karbonhidrat Yüklemesi üzerine bu sabah çektiğim doğaçlama bir video. Hazırlıksız bir çekimdi, hataları mazur görün.

Seyfullah hocam video için teşekkürler. Sormak istediğim şu
1- ketoda kas kaybetmemek için makrolari nasıl ayarlamaliyiz ? ( karb 10 gr aliyorum)
2- keto haricinde hacim alma döneminde makrolari nasıl ayarliyorsun ? Hiç keto diyetle hacim almaya çalıştın mı ?
3- diyet ve hacim dönemlerinde (ayrı ayrı) hangi çalışma stillerini kullanmalıyız ? (Fullbody stronglift vs)
4- ketoda çok fazla tuketcek bi seçenek olmadığı için belli başlı besinler içinde dönüyorum. (yumurta, Çökelek, peynir, sucuk,tavuk, süt, kuruyemiş , zeytinyağı, tereyağı) bu ürünler için bi sıkıntı olur mu ?

Cevaplar için çok teşekkür ederim hocam iyi çalışmalar

Ben bu spora omuzlarımın gelişmesi için girmiştim kader belki özensizliğimden belki genetik olarak yatkın olmadığımdan omuz en vasat bölgem. Ve işin aslı vg ile ilgilenmeye orlando lakers maçında dwight howardın omzundaki kütleyi gördükten sonra başladım. spora başladığımda da senin omzundaki hacmin alevlenmeme sebep olan pozlardan birisiydi, forumdaki fotoğrafınla gençler açısından idol olacak seviyede olduğunu bil isterim eğer steroid de kullanmıyorsan saygım bir kat daha artacak büyük bir başarı. Bu girdiğin benim hayal edemeyeceğim ağılıklardan görünen o ki bu vücut yılların emeğiyle yoğurulmuş saygı duymamak elde değil. Maşallah. Gerçekten tebrik ederim. Saygılar...

Toplu bir cevap vereceğim. Ben makro konusunda matematik hesaplar yapmıyorum. Stratejim deneme yanılma üzerine kurulu. Detayın kaybolduğunu düşünürsem karbonhidratı olabildiğince düşürüyorum, ki bu 50 gramın altında ve tamamen yeşil sebze ve kuruyemiş kaynaklı oluyor; kütle ve gücü daha agresif arttırmak istersem de, bu şekilde geri yükleme yöntemlerini kullanıyorum.

Keto'da kas kaybetmemek için yağ alımını çok kısmamak lazım burada da yine kendi vücudunu dinlemen gerekiyor. Ben artık çok VG tarzı çalışmadığım için bir "bulk" dönemim yok. Ondan dolayı da "ketoda hacim alma" diye bir kavramım da yok. Ama yukarıda da bahsettiğim gibi bunun için Keto modundan çok uzaklaşmadan uygulanabilecek en pratik yöntem, bence geri yükleme.

Yine kas kaybetmek istemiyorsan definisyon esnasında da, güç antrenmanlarını bırakmamalısın. Naturel sporcular için vücudu kas kütlesi inşa etmeye yönlendiren en temel uyaran yüksek ağırlık çünkü. Bu yağ yakmaya odaklandığın dönemde de kas kütlesini korumak anlamına geliyor. Tabi ki, diğer sistemler de bununla kombine edilebilir ama güç rutinleri egzersiz programının temelini oluşturmalı.

Ketoda sütü tavsiye etmem.

Seyfullah hocam video için teşekkürler. Sormak istediğim şu
1- ketoda kas kaybetmemek için makrolari nasıl ayarlamaliyiz ? ( karb 10 gr aliyorum)
2- keto haricinde hacim alma döneminde makrolari nasıl ayarliyorsun ? Hiç keto diyetle hacim almaya çalıştın mı ?
3- diyet ve hacim dönemlerinde (ayrı ayrı) hangi çalışma stillerini kullanmalıyız ? (Fullbody stronglift vs)
4- ketoda çok fazla tuketcek bi seçenek olmadığı için belli başlı besinler içinde dönüyorum. (yumurta, Çökelek, peynir, sucuk,tavuk, süt, kuruyemiş , zeytinyağı, tereyağı) bu ürünler için bi sıkıntı olur mu ?

Cevaplar için çok teşekkür ederim hocam iyi çalışmalar

Hayatım boyunca 1 mg bile steroid kullanmadım. 1996'dan beri ağırlık çalışıyorum. Benim ulaştığım güç ve kas kalitesi seviyelerine ilaç ve hatta bir çok "janjanlı" supplement'i bile kullanmadan çok çok daha kısa sürede ulaşmak mümkün. Zaten amacım da senelerce deneme yanılmayla edindiğim bu birikimi siz genç arkadaşlarla paylaşıp, onların da benim kaybettiğim zamanı çarçur etmesini engellemek. Teşekkürler.

Ben bu spora omuzlarımın gelişmesi için girmiştim kader belki özensizliğimden belki genetik olarak yatkın olmadığımdan omuz en vasat bölgem. Ve işin aslı vg ile ilgilenmeye orlando lakers maçında dwight howardın omzundaki kütleyi gördükten sonra başladım. spora başladığımda da senin omzundaki hacmin alevlenmeme sebep olan pozlardan birisiydi, forumdaki fotoğrafınla gençler açısından idol olacak seviyede olduğunu bil isterim eğer steroid de kullanmıyorsan saygım bir kat daha artacak büyük bir başarı. Bu girdiğin benim hayal edemeyeceğim ağılıklardan görünen o ki bu vücut yılların emeğiyle yoğurulmuş saygı duymamak elde değil. Maşallah. Gerçekten tebrik ederim. Saygılar...

StrongLifts gibi temel bir powerlifting programı + Carb Backloading. German Volume Training de olabilir.

Hocam peki hacim ve guc icin nasil bir program onerirsiniz siz?

Back
Yukarı