Sebze suyu içiyormusunuz? ve içtiğiniz sebze suyu tariflerini eklermisiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gakkos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

gakkos

Üye
Sebze suyu içiyormusunuz? ve içtiğiniz sebze suyu tariflerini eklermisiniz?
thums:

valla içmek lazım aslında ama....sadece haşlanan sebzenin suyunu direk içsek? belki biraz baharat falan :)

dr oz tariflerini bende bir kaç kere denedim güzelde oluyor :)
aslında sebze suyunu benim terçihim nedeni salata gibi şeyleri yemek tense içmek daha iyi benim için hem zaman hem hazırlanış açısından.

belkı cok dogru degıl ama bır markanın hazır kutu sebze sualrı var ben onalrdan ıcıorum hergun bır bardak kadar tadalrıda gayet hos

Brokoli haşladığım zaman onun suyunu dökmeyip, dolapta soğutup, sabahları 1er bardak içiyorum.

Ayrıca sebze değil de, aktarlarda Çakır dikeni, çoban çökerten, deve çökerten isimleriyle cüzzi fiyatlarla satılan bir bitkiyi haşlayıp, suyunu içiyorum. Latincesi Tribulus Terresteris, supplement olarak satıyorlar hani :)

benim ara ara içtiğim bir karışım var bence etkilibir karışım bağırsakları temizleme amaçlı.
-kırmızı pancar
-lahana
-elma
-havuç
kantronlu zeytin yağı
1 hafta boyunca sabah akşam aç karnına içmek gerekiyormuş ahmet maranki nin tarifi bağırsaktaki kurtları falan temizliyormuş
zeytinyağı aslında normal zeytinyağı ama ben kantronlu kullanıyorum. zeytin yağını asla pas geçmeyin çünkü bu bitkilerdeki vitaminler yağda çözünen vitaminler

Son düzenleme:
"havuç,pancar suyu" ve özellikle "meyva suyu" tüketimine dikkat...yükske oranda "şeker ihtiva "ederler...miktar önemli...))

sebzeleri "çiğ (salata) ve altdan az buharda pişmiş olarak " tüketmek en doğrusu ...ancak, olmaması durumlarında "yemek olarak,suyu "ile birlikte tüketmek de önemli..)

ben direk kendisini yiyorum suyuyla felan uğraşmam. onemli olanda bu. lifli bir halde tuyketebilmek. bu sayede bagırsaklarınızda daha iyi çalışacaktır. ama bazı insanlar bazı sebzeleri sevmezler (kereviz,ıspanak vs) bub durumda bu sebzelerin suyunu sevdiğiniz bir kaç meyve suyuyla karıstırırsanız. hiç deilse bunlardan da faydalanmış olursunuz. iyi çalışmalar.

Back
Yukarı