o zaman istanbulda takilan paketlerin icin il disi siparislere nasil bir uygulama yapiliyor biliyormusunuz acaba ve belirttiginiz sure icinde gidilip islem yapilmayan urunleri geri mi gonderiyorlar yoksa ole bi kosede curumeye mi birakiliyor 6 ay sonra yakilmak uzere
gercekten bole sacma is olmaz doktor raporuyla aliriz belki dedik siparis verdik daha 1 ayda bulundugum ile bile gelmedi tanidik milli sporcu var o alirken ne yapacak o zaman milli sporcuya gonderiyoruz diye paketin uzerine koca koca yazimi yazilacak istanbulda takilmamasi icin
Eğer genelgeyi tam olarak uygulayacak bir memura denk gelirseniz, doktor reçetesi de tek başına yeterli olmaz. Genelgede dikkat ederseniz,
Reçeteye ek olarak, resmi hastaneden hastalık raporu da istenebilir. Kesinlikle istenir demiyorum, çünkü gümrük idarelerinin nasıl bir uygulama yaptığını kestirmek oldukça zor. Risk almak size kalmış. Yani şunu bilin: Reçete tek başına yeterli olmayabilir.
Ne sipariş etmiştin? kutu büyükmüydüarkadaslar bugun ptt gumruge gittim bir de ne goriyim benim paket gelmis geldigi gibi bana hic bir bilgi gondermeden direk yasakli madde die iade olacak demis muhurleyip gondermis gumruk muayne memuru sonrasinda bir suru olaylar oldu ama suan yorgunum ondan yazamayacagim isin ozu bu mevzuat duzenlemesi kalkmadan kimse YURT DISINDAN EK BESIN SIPARI YAPMASIN kafaniz cok agirir
Mezkur Karar eki Ek-9'daki liste kapsamı eşya için muafiyet karşılarında yazılı miktar ile sınırlı olarak uygulanacaktır. Hem 430 AVRO'luk yolcu beraberi hediyelik eşya muafiyet hakkı, hem de kişisel eşya muafiyet hakkı her bir yolcu başına Karar eki Ek-9'daki listede yer alan eşya için karşılarında yazılı miktarlarla sınırlıdır. Diğer bir ifadeyle, listede yer alan eşya için eşyanın kıymetine bakılmaksızın listede belirtilen miktar kadar getirilebilecektir.
4- Ülkemize gelen yolcuların beraberlerinde ya da gelişlerinden bir ay önce veya bir ay sonraki süreler içerisinde Kararın ekinde yer alan Ek-9'daki liste kapsamışahsi tedavide kullanılmak üzere getirilen ilaçların, yolcuların seyahatleri süresince kullanmaları gerektiğine ilişkin gümrük idaresine belge (sağlık kuruluşundan alınan rapor, doktor raporu veya reçete vb.) ibraz edilmesi koşuluna bağlı olarak, ülkemizde kalınacak süre göz önünde bulundurularak, makul miktardaki ilacın girişine izin verilecektir.
o zaman istanbulda takilan paketlerin icin il disi siparislere nasil bir uygulama yapiliyor biliyormusunuz acaba ve belirttiginiz sure icinde gidilip islem yapilmayan urunleri geri mi gonderiyorlar yoksa ole bi kosede curumeye mi birakiliyor 6 ay sonra yakilmak uzere
gercekten bole sacma is olmaz doktor raporuyla aliriz belki dedik siparis verdik daha 1 ayda bulundugum ile bile gelmedi tanidik milli sporcu var o alirken ne yapacak o zaman milli sporcuya gonderiyoruz diye paketin uzerine koca koca yazimi yazilacak istanbulda takilmamasi icin