smith machine gerekli bir alet mi sizce?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan altec
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

altec

Üye
squat, bench press, shoulder press hareketleri güvenli bir şekilde yapılabiliyor smith machine sayesinde.
fitness salonlarında kullanan arkadaşlar, ne düşünüyorsunuz bu alet hakkında
evde sehpa ve dambullarım var. ama artık barlada çalışmam gerekiyor ağırlık yetersiz geldiği için. ne dersiniz? olması gereken bir alet mi?

dk63700003201ao5.jpg

smith machine i severim iyidir candir.yuksek agirliklarda tek basimaysam onda girerim.ama normal yapmak her zaman daha iyimis.

Bizim salonda bu aletler mevcut ancak herkes serbest agırlıkla calısmayı tercih ediyor (Hoca dahil) En cok enseye presste kullanılıyor bu alet ve incline bench presste diğer alet yoksa kullanıslı oluyor. Ayrıca tek basınıza calısırken yüksek agırlık denemek icin sanki daha güvenli serbest agırlıklara oranla sonucta istediğiniz seviyede agırlıgı asıp bırakabiliyorsunuz.

Makinalarda çalışmak kası çok iyi izole eder ve şekillenme/kesme dönemlerinde tercih edilebilir.
Ayrıca belirtildiği gibi partnersiz çalışılıyorsa ve ağır girilecekce yine makinalarla çalışmak daha güvenlidir.
Ancak serbest ağırlıklıklarla çalışmak gelişme dönemlerinde ve temel egsersizlerde daha etkilidir.
Bu konunun detayı şu başlık altında mevcut:
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/statik-makinalar-m-yoksa-serbest-t4743.html

serbest agirliklardan sonra eve alacagim ilk makine olurdu, tek basina calismak icin ideal, baya da bir hareket yapiliyor

bence bench press için harika bir makine..bir de eğimi ayarlanabilen sehpayı altına koyunca özellikle üst göğüs presste istediğim noktaya stres uygulayabiliyorum, ki serbestte yapınca yaşadığım ağırlığın omuzlarıma binmesini de engellemiş oluyorum..charles glass çok seviyor, bir bildiği vardır herhalde:)

Multi press çok güzel bir alet aslında. Bütün temel egzersizler yapılabiliyor. Squat, bench, incline, deadlift, barfiks, military vs.
Yanına bir çift ayarlanabilir dumbell alındımı çok işe yarayabilir.

İşin sosyal boyutunu karıştırmayan ve keyfinize düşkün biriyseniz eve alet almayı tercih edebilirisiniz. Ben de öyleydim. Ama aldığım aletler şimdi kullanılmayan balkonda çürümeye bırakıldı. Body bulding bence salonda ve partnerle yapıldığında daha güzel oluyor. Nezih bir salonsa eğer orada tanıdığım ve tanıyacağım insanları hiçbir şeye değişmem.

türkiyede çok fazla profesyonel makine firması bilmiyorum ama finspor firması profesyonel aletler de satıyor..internetten telefonunu alıp ararsanız fiyat vereceklerdir..

smith machine yanlız bodycinin can yoldaşıdır.Bir bodyci(yarı türkçe yarı ingilizce) yanlızsa partneri yok ise bu makine yetişir imdada yanlızlığını paylaşır.Ayrıca yüksek ağırlıkların kontrollü şekilde kaldırılmasına imkan tanır.Saygılarımla

cok kişiyle görüştüm asla serbest agırlıgın yerine geçmeyecegini söylüyorlar. Partnerim yoksa bile 5 kilo hafif girerim yine serbest yaparım

Bana göre bu alet ağırlıklardan çekinen yaşlılar için ideal rahat çalışmaları açısından. Onun dışında bana göre bir fonksiyonu yok

resımdekı ıstasyon evınde mutlaka olmalı... makaraya ıhtıyacın var... ama bazı hareketler den randıman alamazsın... bnch ın falan bırak yerını tutmasını yanından bıle gecmez...eger durumun varsa smith machine den temın etmelısın...saglam ıdman ıcın olmazsa olmaz denılebılecek bı alet...nerdeyse butun partnersız calısabılırsın...

kuşkusuz salonun en iyi aletlerinden birisi en önemlisi çok yönlü çalışılabilmesi.üst göğüsü smith de giriyordum bir ara fakat huyum kurusun her zaman zor olana alışmak istediğimden partnersiz kaldığım zamanlarda da serbest ağrlıkla çalışırım. bakalım tekrar ne zaman buluşacağız kim bilir belki yarın belkş yarındand yakın.^^

Back
Yukarı