Sokak Dövüşünde Kimler Avantajlı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmets
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sokak kavgalarında kimler avantajlı

• boks

Votes: 104 24,5%
  • kickboks

Votes: 182 42,8%
  • karete

Votes: 13 3,1%
  • aikido

Votes: 18 4,2%
  • hapkido

Votes: 9 2,1%
  • tekwando

Votes: 12 2,8%
  • wing tsun

Votes: 51 12,0%
  • diğerleri

Votes: 36 8,5%

• Total voters
    425
kickbox yapanlar avantajlıdır ama bb yapanlar ise görünüşüyle karsısındaki insanı korkutuyor zaten bitane saglam vurursa karşı taraf için iş işten geçer diye düşünüyorum
sana katılıyorum benim anlatmaya çalıştığım o zaten ilk sağlam vuran kazanır bb boş bir spor deil
bench_O

sokak kavgasında cesaret ve öfke önemlidir bence ne kadar yumruk yersen ye öfkeliysen onları hissetmessin ama dövüş sanatlarındada 1 2 yıl uğraştktan sonrada öfkenin önemi kalmaz

en iyi stil

Şıklarda belirtilenlerden teorik olarak bildiğim wing tsun var ,bir kaç tanede ben eklemek isterim .

En etkili olan KRAV MAGA bir diğer benzer stil KRAV MAGEN

Paranız ve zamanınız bol ise Bujinkan Taijitsu (ninja sanatı)

Bu iki stilde Türkiyede var aklınızda bulunsun ama yumruk atmasını bile bilmiyorsak öncelik bir kaç ay boks dersi derim temel olarak.

Bence zor bozuyor arkadaşlar antrenörler derki fiziksel altyapın yoksa tekniğin bir önemi yoktur cesaret güç dayanıklılık kondüsyon hepsinden biraz olsun doğru mu?

Yumrukta boks... Tekmede taekwondo... Yerde judo ve güreş... Ortaya karışıkta da MMA...

Tabii bunları öğrenirken ve devam ederken alacağınız hasarın toplamı hayatınız boyunca karşılacağınız hasarın boyutunun epey altında kalacaktır. Bu yönden baktığınızda faydasızlardır.

Son düzenleme:
%50 fiziksel yapı(boy,kilo,güç,kondüsyon,dayanıklılık,hız..vs);%50 teknik
Bana sorarsanız burda sokak dövüşünde en avantajlı olan kickboks var.Yumruk,tekme sokak dövüşünde arayabileceğin herşey kickboksda.

eğer sağlam bir vucudun yoksa istersen dünyanın sanatını bil sağlam bi aparkatta sağlam bi body ciden yiyecegin darbeyle dünyan yıkılır .herşey beden kol darbelere karşı gösterdigin dayanıklıktır bence :)

eğer sağlam bir vucudun yoksa istersen dünyanın sanatını bil sağlam bi aparkatta sağlam bi body ciden yiyecegin darbeyle dünyan yıkılır .herşey beden kol darbelere karşı gösterdigin dayanıklıktır bence :)

haklısın ama bi bokscudan yiyeceğin darbe ölümcül olabilir :)

yaw size söleyim aikidocuya kimse yaklaşamaz tabi refleksleri iyi ise yani rakibin yumruklarını tutabiliyorsa steven seagal filmlerini izleyebilirsiniz aikidonun yararlarını görmek için hem aikido basittir şimdi karete kursuna gitsen ananı ağlatıyolar bacaklarını 180 derece açana kadar tekvandoda öyle ama aikido hem hepsinden iyi hem savunma sanatı adam dövmek için değil hem de çok sağlam bir felsefesi var ben bunları kafadan sıkmıyorum yaptığımdan biliyorum aikido kursunda özel oturuşlar var çok acı verici acıyı yenmeyi öğretiyolar hocalar 2 saat öle oturabiliyor ben 5-10 dk :D hem insanın hassas noktalraından yakalıyor insanı sen şimdi çok güçlü ol yine ordan adam seni tuttuğunda kendini teslim edersin aikido bence en iyisi
karete çok hız istiyor tekwando falan adama ayağını kolunu kaptırmaman lazım bunun için fiziksel yeterlilik gerekiyor ama güçlü olmayan bi insan bile aikido yapabilir

"aikido insanı binlere denk kılar"

senseinin biri :D

Sokak dövüşünden kasıt nedir?

Bence ilk önce bunu düşünmelisiniz. :)

Yazılan yorumların nerdeyse tamamı sanki sokakta biri size göstere göstere saldıracakmış gibi yazılmış.

O zaman yaptığınız şeyin adı düpedüz müsabaka dövüşü olur sokak ise sadece müsabakanın yapıldığı alan. :)

Sokak dövüşünde beklenmeyen ve kurala bağlı olmayanlar düşünülmeli.

Burda adı geçen tüm dövüş sistemlerinin SPOR olarak yapıldığı ve SPORUNDA KURALA BAĞLI olarak öğretildiğini hiç unutmamak gerek.

Örneğin Taekwondo denmiş.Taekwondo müsabakaları sadece ayakla yapılır Yumruk pek kullanılmaz.Ellerini kullanmaya alışkın olmayan bir Taekwondocu göğüs göğüse mücadelede elbet zorlanır.

Karate deseniz tüm vücudu kullanırsınız ama ordada tüm çalışma müsabakaya ve puan almaya göre yapıldığı için yine zayıf kalır.

Diğer tüm branşlarda keza yine spor ve müsabaka ağırlıklı olduğu için teknikler beklenmeyen hareketlere pek yatkın değildir.

Aikidoda ise uzmanlaşmak çok ama çok uzun zaman alır.Günler-saatler boyunca pratik yapılmalı her teknik vücut refleksi haline getirilmelidir.

Yapılması gereken: Önce bir spor sistemi beğenecek ve çalışacaksınız.Sistemin inceliklerini vs.öğrendikten sonra çekilecek ve sizle aynı kafada ve fikirde bir arkadaşla birlikte müsabakadan uzak gerçek zamanlı çalışma yapacaksınız.Kurala bağlı kalmadan antreman yapacaksınız.

konu dövüş olunca birçok kişi bol keseden sallamış :D
yok osmanlı tokadı, yok güçlü olan-vücudu iri olan, yok iyi yumruk atan-tekme atan felan hiçbiri değil...

sokak dövüşünden kasıt, kuralsız sadece orman kanunları ise
boks-karate gibi müsabakası olan hiçbir dövüş disiplini etkili olamaz... çünkü adam kasıklara da yumruk atabilir, kafa üstünede vurabilir, saçınızıda çekebilir, üstteki arkadaşın söylediği gibi göze parmakta sokabilir... bu durumların hiçbiri için boks-kick boks vs. etkili değildir, neticede boksun içeriğinde bunlar yoktur...

olay bu noktaya gelirse sadece boks değil diğer dövüş disiplinleride yetersiz kalır...

peki geriye ne kaldı; SAVAŞ SANATLARI

bunlardan bir tanesi de WT- whing tzundur...
birçok sitilin yanında bıçaklı-sopalı hatta silahlı eğitimleri dahi vardır...
sokaklar ring değildir ne bir hakem ne bir kural var, o yüzden gırtlağınıza dayanmış bir çelik'i etkisiz hale getirebilmek için, sopa-balta ile saldıran düşman için, bu dövüş disiplinleri çaresizdir...

o yüzden bir savaş sanatı olarak WT, sokakta, dağda, bayırda, alış-veriş merkezinde, en etikili sitildir...
WT tüm gelişmiş ülkelerdeki, elit savunma-saldırı timlerine öğretilmektedir...

..yapılan yorumların hepsinde ilk vuran kazanır yazılmış ben buna katılmıyorm sonuçta olması gerekenler;
-karşındaki[ler]ni hafife almıcaksn
-kendine güvenin tam olucak
-hızlı ve teknik sahibi olmalısın
-güç dayanıklılık sahibi olmalısın
-öfkene yenilmemen gerekir irade sahibi olmak gerekir cünkü öfkelenen insan yanlış hamle yapar boşa samlar yumruğunu veya tekmesini etkili vuramaz ve karşı taraftan iyi bir vuruş yer
-Son olarak herşeyden önce onunda Annesi Babası olduğunu ve akşam eve gideceğini unutmamak gerekir :)

Ronnie Coleman da vursa çok etkili olmaz yumruk tekniğini bilmeden yumruk atarsa.Çekicin metal kısmını eline al çiviyi çakamazsın ama çekicin metal kısmını 30 cm uzunluğundaki tahtanın ucuna yerleştirip aynı çiviyi çok rahat çakabilirsin kat kat daha fazla güç elde edebilirsin işte yumruk ta aynı buna benzer.

benyeni başladım ama çok sokakta kavga ettim hiç öle refleks mefleks hareket bekleme sıva kollarını atletini disari cıkar adamın önüne doğru egil hızlı hızlı 3-4 tane yumruk cıkar tek düsünsügü yüzü sana dönük senden uzaklaşmak,aradaki mesafeyi kullanarak üzerife sıçra ( arkadaş ben 90 kiloyum yas 14 yasıtlarım 70-75 kilo) agırlıgınla direk yere düsüo üstünde bide sen yapıstır yumrukları ama,saglam bi sporcu varsa bilmem ben hep sokak ameleleriyle kavga ettim =)

Sen öyle san.Uzak doğu sporlarının çıkış mantığı zaten herkesin savunmaya yönelik birşeyler öğrenmesidir.Bakınız kung fu.Süper kung fu bilen biri asla ister iyi fizik ister kötü fizikli olsun bir bodyciden dayak yemez.Üstelik bodyciden asla yemez.belki iyi bir boksör çevikse yener.Çünkü 160 boyunda 55 kilo kungfucu 1.75 80 kilo bodyciye neler yapar neler.Bir kere bodyci hantaldır onun yanında.Üstelik kung fu bütün gelecek tepilere bir tepkiyle karşılık verir.Ama asla bir body ci.Boks,tekvando,aikido bilen birine birşey yapamaz.çünkü bodynin amacı kavga değildir.kavgaya dayalı tknik bilmez.belki görünüşten korku salar ama hiç birşey yapamz.Yani şöyle 5-6 yıllık bir kungfucunun bir bodyciden gelen yumruğa ki amatör bir yumruk olacak eğitimsiz.gelen yumruğa karşı hiç birşey yapmıyacağını mı sanıyorsun?Bir bodyci ancak kendi dengi body yapmamış birini alt eder.Yoksa uzakdoğu sporlarında kazananı,bench presste kaç kaldırdığına göre belirlemiyorlar:D.Güç değil.Güç ve teknik önemli.Tekniksiz güçte sadece insanı yorar.Filmlerin çoğu(dövüş filmleri) gerçek değil oyun ama bruce lee gerçek bir dövüşçü.Amerikaya sporu sevdiren birisi.O ADAM çok mu iri:D

bruce lee gibi birini kimse yenemez çünkü tekmeleri yumruklaru kurşun gibi hızlı ve çok sağlam yani şimdi sen onun karşısına çok kaslı bi adamı koysan ne olur daha adam gözünü kırptığında tekme yer yere düşer

sokak kavgalarına bulaşmayın kaçın. kovalaması durumunda yanınızda küçük kesici bir alet bulundurabilirsiniz. ama eğer delikanlı bir tinerciye rastladıysanız dk tutup 3 round boks maçı yapın puanı yüksek olan kazansın ya da kavga sırasında fazla bağırın ki insanların dikkatini çekebilesiniz belki birileri ayırır. spor olaraksa yukarıdaki bir mesaja katılıyorum atletizmle ilgilenenlerin daha avantajlı olduğu kanatindeyim. eğer kavga ederseniz ve dayak yerseniz yanınıza birkaç kişiyi alıp o adamı kıstırın. eğer öyle arkadaşlarınız yoksa adalete güvenin polise şikayet edin işin peşini bırakmayın...

Back
Yukarı