Güzel işler yapmışsın tebrikler. 8 yıllık vg geçmişim var son 2-3 yıldır da bu işin bilimi ile ilgileniyorum. Dediğin doğru fakat eksik. bahsettiğimiz kas yapma ise 1 tekrar da yapar. Bahsettiğin hipertrofi için" tavsiye edilen tekrar aralığıdır" ki bu da son yıllarda tarih oluyor. Kas yapmada çalışma hacmi, yoğunluk, sıklık, deload,periyodizasyon gibi kas yapımını etkileyen bir çok etmen var. Tekrar sayısı ile bunu sınırlamak çok yanlış.sen bana araştırma yollasana bak ben bu kadar cahil olsam 63 kg %20 yağ oranında başladığım spora 15 ayda 84.5 kg %12 yağ oranında bir vücut yapmazdım senin gibi çevremde çok var yok kanıtla araştırma göster al gösterdim daha ne yapayım salon hocalarımın videosunu atayım bak senin gibi insan çok ben arkadaşlarımı özel çalıştırıyorum %30 yağ oranınıda 85 kg çocuk 3 ayda %20 yağ oranı da 85 kg oldu ben bunları nasıl yapıyorum bu kadar cahil isem benim diceklerim bunlar atarlanmadımsadece yazdım birazda sen bana yolla araştırma ha ben 5 tekrar kas yapmaz demiyorum ama bir 6-12 tekrar aralığındaki kadar da kas yapmaz
Aşağıda bilim ile pratiğin incelendiği harika bir kaynak var, okumanı tavsiye ederim. İyi sporlar.
http://strengtheory.com/the-new-approach-to-training-volume/