Spor Salonları için 1. ve 2. program resimli (duvara asılan sabit program)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

FleXoR

Özel Üye
Bir çok spor salonu gezdim ve gördümki sadece yazıyla programlar asılmış. kimi orjinale bağlı kalarak kimide yarı latince yarı türkçe yazmış. Hareketler dünyanın her yerinde aynıdır çinde de barbell curl diye yazılır triceps diye bilinir.

Bir başka salonda farklı terimlerle öğrenmiş bir kişi hocanın sistemine uyum çekmekte zorlanabilir. o yüzden tüm salonları hareketin orjinal ismiyle öğretici şekilde öğretmelerini rica ediyorum aşşağıdaki çalışma bunun için yapılmıştır. doğru nefes tekniği,hangi kası etkilediği,kaç tekrar yapması gerektiği,hareketin nasıl yapılacağı belirtilmiştir.

Tr deki tüm siteler içinde yine ilk defa bftr spor salonları için sabit program hazırladı bu program tüm spor salonlarına BFTR nin bir hediyesidir.

Not: resimler A3 boyutundadır. (30cmx42cm) resime tıkladığınızda orjinal boyutu farklı kaydet diyip masa üstüne kaydedin ve dijital baskı yaparak çerçeveleyin.

1. Program
1 Ay yapılır 1 gün gelinip 1 gün dinlenilir. 2 setle başlatınız.

1ay800x564.jpg

1ay800x567.jpg

2. Program 1.Gün
2 Ay yapılır. 2 gün gelinip 1 gün dinlenilir. 2 setle başlatınız.

erkekle2program1gn800x5.jpg

erkekle2program1gn800x6.jpg

2. Program 2.Gün

erkekle2program2gn800x5.jpg

erkekle2program2gn800x5.jpg

Edit (diez) :
Başlığı ilgili resimleri bulabilirsek güncelleyeceğiz ama zamanında Flexor'un 1.ay programı için hazırladığım resim kısa vadede açığı kapatabilir..
diğer silinmiş resimleri bulunca onları da ekleyeceğiz..

bftr 1.ay.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim salonda bodyforumtr'nin resimleri var hareketlerin yapılış şekillerini anlatan bir dizi resim şeklinde.(Salon Elazığda)

Bu çalışmanız içinde çok teşekkürler Flexor hocam bizzat kendiniz yapmış göstermişsiniz hareketleri.

Özveriniz ve bu spora katkılarınızdan dolayı size teşekkür ediyorum.
Saygılar.İyi çalışmalar.

çok güzel çalışma emeğinize sağlık..

Bu konuda üyelerimizin aklına takılan birçok soru oluyordu .Çalışma programı konusunda eksiklik duyan ihtiyaç duyan üyelerimiz için gerçekten çok iyi oldu.Bizler içinde.

Sevgili Flexor ben body salonuna yeniden başladım Temmuza kadar devam edebilecem en kısa ve verimli şekilde vücudumu şekillendirmek istiyorum (Biraz daha önce çalıştım) bana verilen programların baştan savma olduğunu düşünüyorum. Bana haftalık çalışma programı tavsiyesinde bulunursanız çok memnun olacağım şimdiden teşekkür ederim.

Çok teşekkürler, bizim salonda da yoktu böyle birşey bi önereceğim kendilerine, hem forumumuzun da ufak çaplı bir reklamı olur, 1 kişi bile girip birşeyler öğrense kardır.
Çok teşekkürler...

Bir çok spor salonu gezdim ve gördümki sadece yazıyla programlar asılmış. kimi orjinale bağlı kalarak kimide yarı latince yarı türkçe yazmış. Hareketler dünyanın her yerinde aynıdır çinde de barbell curl diye yazılır triceps diye bilinir.

Bir başka salonda farklı terimlerle öğrenmiş bir kişi hocanın sistemine uyum çekmekte zorlanabilir. o yüzden tüm salonları hareketin orjinal ismiyle öğretici şekilde öğretmelerini rica ediyorum aşşağıdaki çalışma bunun için yapılmıştır. doğru nefes tekniği,hangi kası etkilediği,kaç tekrar yapması gerektiği,hareketin nasıl yapılacağı belirtilmiştir.

Tr deki tüm siteler içinde yine ilk defa bftr spor salonları için sabit program hazırladı bu program tüm spor salonlarına BFTR nin bir hediyesidir.

Not: resimler A3 boyutundadır. (30cmx42cm) resime tıkladığınızda orjinal boyutu farklı kaydet diyip masa üstüne kaydedin ve dijital baskı yaparak çerçeveleyin. Aşşağıdaki örnek gibi

ÖRNEK

1. Program
1 Ay yapılır 1 gün gelinip 1 gün dinlenilir. 2 setle başlatınız.

2. Program 1.Gün
2 Ay yapılır. 2 gün gelinip 1 gün dinlenilir. 2 setle başlatınız.

2. Program 2.Gün
hocam program tablolarının başında 2 setle başlatınız demişsiniz. ben anlayamadım biraz açarsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler

Hocam benim gittiğim salonda 2. program sizinkinden biraz daha farklı.

1. gün
Göğüs
Flat Bench Press 4*8
İncline Benc Press 3*8
Flat Bench Dumbell Fly 3*8
Omuz
Enseye 3*8
Dumbell yana açış 3*8
Front Dumbbell Raises 3*8
Biceps
Barbell Curl 3*8
Dumbell'ı çevirerek yapılan bir hareket var adını bilmiyorum 3*8

Ben size yazdığım programı 1 ay uyguladım ama yukarıda 2. günü yazmamışım şimdi sizce bu programa devam mı etmeliyim yoksa sizin verdiğiniz programımı uygulamalıyım.

Back
Yukarı