Spora yeni başlayacağım, ne kadar ağırlık kaldırmam gerekiyor?

Merhaba. 17 yaşındayım, genetikten dolayı ailem geç büyüyen insanlar. Şöyle örnek vereyim lise 1 de yarım santim, lise 3 te toplamda 5.5 santim uzadım. Baba boyum 1.85, anne boyum 1.55. Vücut olarak da alt vücudum genel olarak daha yağlı/yağlanmaya eğilimli, üst vücudum sıkı. Omuzlarım vs geniş kollarım da büyük yani sporcu arkadaşlarım spora başlasam epey güzel bir vücut yapacağımı söylediler, efendim neyse çok uzattım. :D

Efendim, ben ağırlık çalışmak istiyorum. Araştırdım ki ağırlık ve boyun tek ilişkisi fazla ağır olan ağırlıkları kaldırarak büyümeye zarar verebiliyormuşuz. Lafın sadedi, kaç kiloyla başlamalıyım?

1.77 boy 86 kilo, teşekkür ederim :)

Merhaba. 17 yaşındayım, genetikten dolayı ailem geç büyüyen insanlar. Şöyle örnek vereyim lise 1 de yarım santim, lise 3 te toplamda 5.5 santim uzadım. Baba boyum 1.85, anne boyum 1.55. Vücut olarak da alt vücudum genel olarak daha yağlı/yağlanmaya eğilimli, üst vücudum sıkı. Omuzlarım vs geniş kollarım da büyük yani sporcu arkadaşlarım spora başlasam epey güzel bir vücut yapacağımı söylediler, efendim neyse çok uzattım. :D

Efendim, ben ağırlık çalışmak istiyorum. Araştırdım ki ağırlık ve boyun tek ilişkisi fazla ağır olan ağırlıkları kaldırarak büyümeye zarar verebiliyormuşuz. Lafın sadedi, kaç kiloyla başlamalıyım?

1.77 boy 86 kilo, teşekkür ederim :)
Vücut ağrılığı ile çalışmalarla başla ve hafif direnç egzersizleri yapabilirsin. Ağır kilolara girme gereksiz hedefin uzun vadede yavaş yavaş kilo artırmak olsun bir anda yüksek kaldırmak değil 1 sene yüksek ağır kaldırıp saglını da kaybedebilirsin o yüzden hedefin senelerce ağır çalışmak olsun.

merhaba kardeşim, şu ana kadar 1.75 boya sahip olanla, 1.85 boya sahip olanların yüksek ağırlıklara farklı tepki verdiğini görmedim, boy değil genetik bu konuda önemli olabilir. ama elbette uzun boy demek daha büyük ve uzun kaslar demek çok olmasa da az bir şey dahi olsa da dezavantajdan çok avantajın var. yüksek ağırlıklar, yani bundan kastım senin sınırların.
sınırlarını zorlamaya en az 2 ay sonra başlamalısın. zaten 2 ayda vücudunu ve potansiyelini tanımaya başlayacaksın. sınırlarının yavaş yavaş farkında varacaksın, böylelikle standart uzun süreli program rutinine geçmiş olup, kendine hedefler koyacak kıvama geleceksin. şu anda compound(bileşke), hareketleri programına bol bol eklemeli ve bunlarla en az 6-8 ay arası debelenmelisin.

Back
Yukarı