Sporcu beslenmesi

Merhaba ben spor salonuna yeni yazılacağım. Hoca bana beslenme ve antremanın öneminden bahsetti öncelikle kilolu olduğum için yağ yakmamız lazım dedi. Bu forumda da birsürü beslenme ile ilgili başlık var. Acaba bana bu konu hakkında teorik olmayan kitap tavsiye edermisiniz?

Nitelikli Türkçe kaynak oldukça sınırlı. Bu konuda yazılan detaylı türkçe kitaplar var ancak teorik olmayan dediğin için öneremiyorum. İncelemediğim bir kitap ama Diyetisyen Ziyanur Güneş'in Spor ve Beslenme adında bir kitabı var. Sayfa sayısı az olduğu için çok detaylı değildir diye tahmin ediyorum, inceleyebilirsin.

Kısa olsun genel bilgi ediniyim sağlam bir türkçe rehber olsun dersen şunu inceleyebilirsin.
http://diyabet.gov.tr/content/files/yayinlar/kitaplar/beslenme_bilgi_serisi_1/a3.pdf

Peki bildiğiniz tavsiye edeceğiniz detaylı kitaplat hangileri okuyup anlamaya çalışırım nasıl besleneceğimi tam bilmiyorum
Türkçe kaynak olarak Prof. Dr. Gülgün Ersoy'un "Fiziksel Uygunluk(Fitnes) Spor ve Beslenme İle ilgili Temel Öğretiler(2. Baskı,2016)" kitabı işini görecektir. Beslenmeden suplementlere her şey detaylı anlatılıyor. Eğer okuyabilirsen forumlarda öğreneceğinden kat kat fazla bilgiyi, güncel ve sağlam kaynaklardan öğrenebilirsin.
Eğer İngilizce kitap önerisi istersen önerebileceğim çok kitap var, ama Türkçe sporcu beslenmesi kitabı ilk mesajımda da söylediğim gibi kısıtlı. Spor yapan fitnes antrenörlerinin daha sade ve basit kitapları olabilir belki ama önermiyorum. Bazılarını inceleme şansım olmuştu ve içinde bariz hatalar vardı. Yukarıda önerdiğim kaynağın sahibi 40 yıldır sporcu beslenmesi alanında çalışan bir sporcu diyetisyeni. Olimpiyat komitesinin beslenme danışmanlığını yapmış, Türkiyenin ilk ve öncülük eden sporcu diyetisyeni. Reklam yapmış gibi anlaşılmak istemem, sadece hocam olduğu ve tanıdığım için özetlemek istedim. Kitabını alıp okursan, suplementler ile ilgili konularını okuduğunda etiğe çok dikkat eden ve sporcu sağlığını önemseyen bu işi doğru şekilde yapmaya çalışan biri olduğunu anlarsın. Belki başka kitap önerisi de gelebilir arkadaşlardan onları da değerlendirebilirsin. Ya da kitap almayıp sorarak öğreniyim dersen, özelden sorabilirsin yanıtlamaya çalışırım. Konu açıp forumda da sorabilirsin. İyi forumlar :)

Back
Yukarı