spordan sonra bel agrısı

arkadaslar evde spor yapıyorum.yaptıgım antremandan sonra mekık cekıyorum.sabah kalktıgımda bel agrısı cekıyorum.sızce sebebı zorlanmadan dolayımıdır.kemer mı kullansam faydası olurmu.saygılar
boy 1.73
kılo 72

bence de hareketi yanlis yapıyor olmalısın...

kilo fazlan varsa bel ağrısı çekmen doğal. Bel ağrısı çekmemen için dizden aşağı kalan kısmını(baldır ve ayaklar) yükseğe koy ve sabitle. hızlı değil,yavaş yavaş çek.. bir nevi crunch yap..

veya statik çalış. mesela, linkini verdiğin şekildeki gibi 1-2 dk boyunca çalışırsan,normal mekik çekmekten daha çok karın kasını harekete geçirirsin.

kilo fazlan varsa bel ağrısı çekmen doğal. Bel ağrısı çekmemen için dizden aşağı kalan kısmını(baldır ve ayaklar) yükseğe koy ve sabitle. hızlı değil,yavaş yavaş çek.. bir nevi crunch yap..

veya statik çalış. mesela, linkini verdiğin şekildeki gibi 1-2 dk boyunca çalışırsan,normal mekik çekmekten daha çok karın kasını harekete geçirirsin.

arkadasım sag ol.tavsıyenı dıkkate alıcam

benimde boyum 175 cm ve eskiden çok kiloluydum yaklaşık 78 kiloydum ve mekik vesaire çektiğimde belim çok ağrırdı fakat şimdi 67 kiloya düştüm ve hiçbir bel ağrım kalmadı

arkadaşlar 18 yaşındayım ve kilom sporu bıraktığım için 2- 2,5 yıldır 67 kilolarda.bel çevremde baya yağ var ama zayıf olduğum zamanlarda da belimin bu hareketle bile zorlandığını hissediyordum ve feci ağrılar çekiyordum.belimde bir bozukluk mu vardır acaba ?

Back
Yukarı