spordan sonra sıcak su mu? soğuk su mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tuçe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tuçe

Üye
şimdilik cardio yapıyorum kilo verdikten sonra ağırlık çalışıcam cardiodan sonra çok susuyorum canım tabikide soğuk su istiyor ama bazı kişiler spordan sonra vücudun soğur yaptığın sporun anlamı kalmaz falan dediler siz napıyosunuz ne önerirsiniz şimdilik amacım byağ yakmak bu arada fazladan bayağı bi kilom varda

Anladığım kadarıyla cardio yaparken su tüketmiyorsunuz. Niye cardio esnasında suyu azar azar tüketmeyi denemiyorsunuz ?
çünkü bandın kenarlarında su koyacağım bir yer yok ve inmek istemiyorum durmadan tam hız devam ediyim diye bi inince aynı tempoya döönemiyorsun diğerlerindede öyle :)

çünkü bandın kenarlarında su koyacağım bir yer yok ve inmek istemiyorum durmadan tam hız devam ediyim diye bi inince aynı tempoya döönemiyorsun diğerlerindede öyle :)

330 ml'lik su şişeleri mevcut. bu da kardiyo süresince ihtiyacını fazlasıyla karşılar. 330 ml'lik şişeyi elinde tutamaz mısın ve koşarken ya da tempoyu düşürdüğünde azar azar içemez misin?

Son düzenleme:
Ben soğuk içiyorum ama bebekliğimden beri bu böyle yani annem ben bebekkende soğuk su içirmiş bu nedenle alışığım ama siz oda sıcaklığının biraz daha altında yani soğuk suya yakın bir ısıdaki suyu içerseniz problem olucağını sanmıyorum hemde istediğiniz olmuş olcak ;)

banyoyu ortlama vücut sıcaklığınızda içeceğiniz suyunuzuda ılık içmelisiniz. ayrıca maden suyu içerseniz bence daha iyi içine birde limon:)

beline suyu tak öyle aparatlar vardır bide pipet tarzı boru gibi bir şey hem koşup hem içersin bin fikir tabi

Koşarken nasıl su içebilirim diye bir soru yok ki ?

spor esnasında ya da sonrasında soğuk su içilmemeli..soğuk suyun vücudu daha hızlı terk ettiğine dair yazılar okumuştum..tabi bu büyük oranda idrarla..hem çabuk su kaybedersiniz hem de sık sık tuvalete gitmek zorunda kalırsınız..
oda sıcaklığındaki bir su tercih edilebilir..

(makaleyi bulursam paylaşırım..sanırım MF.lerden birindeydi..tam bilimsel ifadeyi ben de merak ettim tekrar..)

Back
Yukarı