Değerli Üyemiz
Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!
Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle
sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve
yorumlamasını sağlayacaktır.
Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!
Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi
Aynen böyle daha iyi esnetme yapmayayim benceDedikleri gibi lordoz var ondan böyle gözüküyor bencede esnetmeleri yap benim 2 aya toparladı ama arada bir vakit bulursam yine yapıyorum kısaca.
Bence kalça büyük gözükmesi daha iyi.
Tam tersine kötü bazı temel egzersizlerde lordoz başına bela oluyor kendimden biliyorum.Aynen böyle daha iyi esnetme yapmayayim bence
LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ne yapabilirim dostum o zaman ne onerirsin ve temelin kötü iken bir fotoğrafın var miTam tersine kötü bazı temel egzersizlerde lordoz başına bela oluyor kendimden biliyorum.
Hocam selamlar,kalçandaki ve karnındaki çıkıntı iyi bir şey değil ileride belini ve bacaklarını sakatlar belki şimdi de ağrı yaşıyordursun. tek yapman gereken hip flexor kısmını esnetmek daha önce yazmıştım warrior lunge hareketini yaparak hip flexor denen kısmı esneteceksin. hamstring ve karın kaslarını da iyi çalışmalısın.
Squat a öncelik falan vermiyorum programi uyguluyorum sadece haftada 1 kez squat yapiyorumBen bayan olarak söylemek istedim artık squat çalışıcağına diğer bölgelerine yönel bence
Sent from my iPhone using Tapatalk
bu hareketi gün içinde 2 kez yapın her bacak için 30'ar saniye ve 3'er set. beli güçlendirmekten ziyade beldeki yükü almanız lazım , beliniz tüm gün sıkı duruyor yani ekstradan yük taşıyor. hip flexor denen kısmı esnek hale getirdiğiniz zaman büyük oranda rahatlarsınız.Hocam selamlar,
Belde aynı sorun bendede var. Arkadaşın attığı fotoğrafta ki gibi görünüyor. Bu hareketi kaç set ve tekrar şeklinde yapmamız gerekiyor.
Güreşçiyim ve çok sık bel ağrıları yaşamaya başladım. 2 defa ortopedi göründüm fıtık vs.. yok yani daha çok bel güçlendiri egzersiz tavsiyelerine ihtiyacım var.
Boy : 187 Kilo : 105
Yapmaya baslicamkalçandaki ve karnındaki çıkıntı iyi bir şey değil ileride belini ve bacaklarını sakatlar belki şimdi de ağrı yaşıyordursun. tek yapman gereken hip flexor kısmını esnetmek daha önce yazmıştım warrior lunge hareketini yaparak hip flexor denen kısmı esneteceksin. hamstring ve karın kaslarını da iyi çalışmalısın.
Anladım hocam teşekkürler. Daha çok belin şu kısmı ağrı yapıyor hatta sürekli diyelim. Bunun için bir önerin var mı ?bu hareketi gün içinde 2 kez yapın her bacak için 30'ar saniye ve 3'er set. beli güçlendirmekten ziyade beldeki yükü almanız lazım , beliniz tüm gün sıkı duruyor yani ekstradan yük taşıyor. hip flexor denen kısmı esnek hale getirdiğiniz zaman büyük oranda rahatlarsınız.
Çekip koymadım ama araştırmıştım benim belimdeki oyukluk fazlaydı mesela şu anda az çok haladaha var kifoz falanda vardı fakat body yaptıkça düzeldi bu durum. Ben 2 ay sabah kalkıp esnetmeleri yaptım ağırlık antremanlarından sonrada aynı şekilde esnetme yapıyorum. Şimdi artık hip flexor esnettiğimde herhangi bir şekilde ağrı olmuyor. Zaten hip flexorleri esnetmeye başlayınca anlarsın durumu erken düzelir kısaca. Squat,deadlift,ohp gibi hareketlerde Pelvis bölgesini iyi bir şekilde muhafaza etmek lazım kısacası karını iyi derecede ve kalçayı iyi sıkmak lazım buda bir nevi işe yarıyor.Ne yapabilirim dostum o zaman ne onerirsin ve temelin kötü iken bir fotoğrafın var mi
Kanka biraz yokla kalçanı yani kas mı yağ mı ? Çunku bazı insanların bacak ve kalçaları yağlanır ama bazılarının göbeği yağlanır .Buyuk ihtimal yağdır ve ne yapman gerektiğini bilirsin (definasyon) . Eğer saf kas ise merak etme çünkü pantolonda hiçte kötü durmaz. O popo için götünü yırtan erkekler ve bayanlar varSplit program yapiyorum
Haftada bir kez bacak antrenmanim var
Squat 4set .4set incline leg press sanırım yaptigim tek kalça hareketi squat digerleri bacak aşırı büyüdü
esnetme hareketlerinden biraz bahsedermısınız bende de var aynı sorun ve hemen sonuç alabılıyormuyuzÇekip koymadım ama araştırmıştım benim belimdeki oyukluk fazlaydı mesela şu anda az çok haladaha var kifoz falanda vardı fakat body yaptıkça düzeldi bu durum. Ben 2 ay sabah kalkıp esnetmeleri yaptım ağırlık antremanlarından sonrada aynı şekilde esnetme yapıyorum. Şimdi artık hip flexor esnettiğimde herhangi bir şekilde ağrı olmuyor. Zaten hip flexorleri esnetmeye başlayınca anlarsın durumu erken düzelir kısaca. Squat,deadlift,ohp gibi hareketlerde Pelvis bölgesini iyi bir şekilde muhafaza etmek lazım kısacası karını iyi derecede ve kalçayı iyi sıkmak lazım buda bir nevi işe yarıyor.
Ne alakatrollemiş adam baya herkezi![]()