Squat ta kaç basıyorsunuz

350 kiloda benim max ım ama ayak antremanından sonra merdivenden bile inip çıkarken zorlanıyorum :D yürümesi bile zor

smith machine'de 70 kg ile son sette 4 tekrar yaptım.squat ama tam squat değil.tam squat'ı daha yeni olduğum için ( 3 aylık sporcuyum) yapmıyorum. tam squattan kastım kalçayı tam yere indirip kalkmak.normal squat yapıyorum bunun için.tek tekrarda 80i kaldırırım diye düşünüyorum

forumda bu uçuk rakamları yazanlar ya yardımlı kaldırıyorlar ya da hareketi yalnış yapıyorlar.SCHWARZXXL da bu konuya attığı videoyla açıklık getirmiş zaten.ama sadce squat konusunda değil diğer konularda da bizim forumda uçmayı sevenler var.bench presste 300 kilo yazan bile görmüştüm.17 yaşında 200 kilo kaldıranlar vs..

en iyisi kimseye kulak asmamak

burası atma tahtasına dönmüş
300ler bu ne ya?
arttıra arttıra yakında 500 yazacakar
sizdeki kemik sistemi çeliktenmi oluşuyor?
videosunu koyun öyle yazın yoksa gerisine inanmam

Smith machine'de 80kg. Daha güvenli olduğundan tercihim smith machine'de yapmak.

Yaşım 15 olduğu ve boy uzamasının en etkili olduğu zamanlarım olduğu için bacak pek çalışmıyorum fakat kendi yaşıtlarıma göre sanırım biraz iddaalıyım...

Squat 1 defa girdim 65 kiloyla (ilk sefer , 8 tekrar)
Leg press 2 haftada 1 giriyorum 4 set 10-8-8-6 80 kilo
45 derecede bacak itişte 40 kg (makinede hiç bir şey takılı değilken olan ağırlık 70 kilo, sadece 5-6 ay dan yukarı yapabilenler yapabiliyor onu.diğerleri ağırlıksız olanda yapıyor)

bacaklarda hacim yapmak squata ağır girilip az tekrar mı yapılmalı(5-10 tekrar) yoksa hafif girilip çok tekrar mı yapılmalı(15-25 tekrar)

O 250 kilo yapan adam çeyrek squat yapıyo bide utanmadan bağrıyo. En iyi zamanımda 99kg 10x4 zorlanmadan. Tek tekrar 140 yapardım heralde.

Başlık, üyelerin atıcılık potansiyelini ölçmek için faydalı olmuş. :) Maşallah, 200'ler havada uçuşuyor. :)

Neyse. Şahsen piramit çalışıyorum genelde compound hareketleri. En son definisyondaydım o yüzden çok ağır giremedim veya kendimi çok geliştiremedim; ama son 6 tekrar çalışma setimde 120kg ile çalışıyordum. 6RM için %80 dersek 1RM olarak da 140-150kg ile çıkarabilirim büyük ihtimalle. Fakat ben çok derin yapmıyorum dizlerim biraz hassas olduğu için. Genellikle 90 derece, yere paralel.

Back
Yukarı