Squat ta kaç basıyorsunuz

Rekorum: 70 kilo iken 140 kilo basmıştım.

uzun zamandır belimi ağrıtııyor diye skuat yerine leg press yapıyorum. fakat en iyi olduğum süreler için de 100 kg skuat yapıyordum. ondan sonrasında ise dizlerimde problem olur korkusuyla denemekten kaçındım..

Ben bacak çalışmayı çok seviyorum.ayın 1 haftasını ağır basarak geçiriyorum.Squatta enson 130 kg yatarak leg preste 150 kg basıyorum.diğer zamanlarda suatta 100-110 arası geçiriyorum.

en iyi zamanım da 250 bastım.... ama beli kuvvetlendirmeden sakın bu hareket de kilo basmaya girmeyin omurulik de kalıcı zararlar verirsiniz dostlarım

squat

73 kiloyum 150 x 6 kafadan basıyorum leg press te en sona kadar doldurdum 250 felandı 10 tekrar yaptım yetmedi plaka :D

bacaklarım vücudumun en güçlü bölgesi

squat 180-190 a kadar çıkmıştım zorlasam daha da arttırırım ama sosyal hayatınızı felç ediyo

2 gün merdiven bile çıkamıyosunuz nerdeyse

sguat

benim en cok çalışan yerim bacaklarımdır ve bu harekette 240 kg bastım temizde en iyi zamanımda :D 267.5 kg tam sguat basabildim

Henüz squad'a başlamadım ancak leg press'de 1 ayın sonunda 240 kiloya ulaştım...

squat acemilerin yapacağı bir hareket değildir zaten çok sakattır yeni başlayanların dikkatine, squat yerine makinede hack squat ı yapın hem makinede dengeniz bozulmaz.
hack_squat.jpg

Squat boynumu ağrıttığı we riskli olduğu için hack squat çalışıyorum.
Kabaca makina ağırlığınıda hesaplarsam 170-175 kg son set basıyorum.Bende çoğu kişi gibi bacak çalışmayı sewmiyorum zihinsel olarakta çok yıpratıyor beni.ama squat en az haftanın bir günü yapın kesinlikle diğer antrenmandada werimlilik sağlıyorsunuz.Tam olarak ne olduğunu çözemedim ama squat çalıştığım haftadaki göğüs bicepsi bile olumlu etkiliyor.

Sinan Cile nin sözlerini destekliyorum.
Ben hayatimda hic 10 tekrarin altina girmedim. Su an 200kg'i 10-12 tekrarla yapiyorum. Ben hic bir zaman kuvvete önem vermedim. Vücudum istedigi sekile girsin yeter dedim. Gördügüm kadariyle kuvvetimde artiyor ben hic düsünmesem bile artiyor.
Arkadaslara hareketin dogru yapilmasini tavsiye ederim. Yine agir calissinlar ama hareketi dogru yaparak uygulasinlar.

gurseshalil dedi:
uzun zamandır belimi ağrıtııyor diye skuat yerine leg press yapıyorum. fakat en iyi olduğum süreler için de 100 kg skuat yapıyordum. ondan sonrasında ise dizlerimde problem olur korkusuyla denemekten kaçındım..

aynı sorun bende de mevcut. leg press yapmıyorum yine de. squat a devam ediyorum ama çok ta belim ağrıyor antreman dan sonra. fazla zorlamadan maximum 100 kg. ile yapıyorum squatı.

Back
Yukarı