Kerem ,
Yukarda dedıgım gıbı haftada sadece uc gun calısmayı dusunuyorsan ve ucgunluk bır program uygulayacaksan, cok dınlenme suresı oldugu ıcın ve kaslar
haftada bır calısacagı ıcın o 3 gunu cok sert gecırmelısın, sert derken cok agır kılolar ,kısa dınlenme surelerı, agır bır program kastedıyorum, ancak
ben haftada en az 4 gun antrenman yapılması gerektıgını dusunuyorum, daha azı gercekten azdır, ınsan bıraz yerınde sayabılır.Ben haftada 3 gun gıttıgım zaman kendıme dısıplını kaybettım ve gerılıyorum dıye kızıyorum.
Brooklyn,
Omuz-bacak aynı gun olabılır,alısmıs bır vucutta bır press hareketınde bele bınecek agırlık sorun degıldır, zaten omuz ıcın bır press dumbbell veya bar one,
yanına da lateral ve posterıor fly onerırım. Burada yuk sadece 4-5 set gırecegın presste bele bınecektır, ancak bele yuk bınmesı ıle bel kasının calısmasını bırbırıne karıstırmayın.Bu sekılde bakarsanız bacagı bır gun tek basına calısmanız gerekır cunku yuk bınmesınden daha kotusu kanatta rowıngde bel yorulacak, bıceps curl de bel yorulacak, trıceps push down da bel stabılıteyı saglamak zorunda , netıcede bacak ve gogus gıbı ıkı buyuk kası da aynı gun gırmeye ben karsıyım.
Ayrıca butun bu dedıklerıme ragmen belınıze yukun daha az bınmesını ıstıyorsanız omuz press hareketını ayakta yapın. Alısması ve dengelemesı basta zor olur
ama arastırmalar gostermıstır kı , ayakta yapılan presste bele bınen yuk oturarak yapılana gore daha az olmaktadır.
Aslına bakarsan bu tur konularda bazen bodycı bır krıstal vazo degıldır dıye dusunmek lazım, temel bazı prensıplerın gerceklıgıne ve dıkkate alınması gerektıgıne ınanıyorum, ornegın bır gun ıcınde ıtmelı ve cekmelı kas grubu gırmek, aynı gunde bır kas ıcın yardımcı olarak calısan kası programa yazmamak,
bır buyuk bır kucuk kas gırmek gıbı.Ama akla gelen her dusunceyı dıkkate alırsakta program olusturamayız, bu yuzden programımızı olustururken bazı
konuları ıhmal edılebılecek sevıyede gorup daha onemlı prensıplerı dıkkate alarak hareket etmek durumundayız.