hsd dedi:
cevaplar için sağolun
peki supplament yerine ek besin diyelim bunların zararları varmıdır böbrek veya ciğerlere çok fazla tüketildiğinde yan etkisi varmı
bide en tehlikeli supplament creatinmidir? neden?
ALPEREN neden whey proteini idmandan 30-40 dk sonra alıyorsun hemen almamandaki neden nedir?ve sütün Wheyin etkisini azalttığını duymuştum varmı bilgisi olan

tavsiye edilen su veya meyve suyu
Arkadaşımız baya bilgi vermiş, bende 1-2 şey yazayım.
Uzun süre, yüksek dozda tüketildiğinde özellikle böbrek problemi yaratabiliyor. Kilo aldırıcılar ve karbonhidrat ağırlıklı ürünler tüketildiğinde ise karaciğer ve böbrek fonk. bozuklukları olabiliyor. Ben kan şekeri ölçüm cihazı aldım, sürekli ölçüyorum şuana kadar şekerim gayet normal çıkıyor. Zaten vücut hemen sinyal vermeye başlıyor, deride kızarmalar oluyor, kaşıntı başlıyor vs. bunlar bişeylerin ters gittiğini belirtiyor. ürünü kullanmayı kesiyorsunuz, kaşıntıda gidiyor

Bazı ürünler böyle şeyler yapıyor, alerjide olabilir . Mesela ben bir süre bulk denen dandik şeyi kullanmıştım, kaşıntıdan duramıyordum...
Creatin en tehlikeli ek besin takviyesi değildir, şuana kadar en belirgin yan etkiler bulantı,aşırı tuvalete çıkma, mide ağrıları vs. ancak bunlar bile çok yüksek dozlarda çıkıyor. Böbreklere yük bindirdiği bir gerçek, aynı şekilde karaciğere. Bir arkadaşımız akciğer demiş ama o konuda bir bilgim yok. Böbreklere etkisi gayet açık, sık idrar çıkma ile açıklanabilir. Eğer tahlil sonuçlarında "kreatinin" fazla çıkarsa, creatini kesmek gerekir deniyor. Ayrıca kreatin ürünleri alırken çok dikkat etmek gerekiyor, özellikle bu ek besinlerde ucuz diye dünyada tanınmamış ürünleri almak pek yararlı olmaz. En uygunu günde 3-5gr almak, yükleme evresinden sonra. Ben yükleme yapmadığımda bana yararı olmamıştı. Düzenli kullandıktan sonra ara vermek, her ek besinde geçerli olduğu gibi bunda da daha önemli.6 hafta kulanım 2 hafta ara veya 4 hafta kullanım, 1 ay ara şeklinde öneriliyor.
Burada en önemlisi creatinle birlike su tüketimini baya bir arttırmak gerekiyor. Normalde susadığımız zaman su içeriz ama creatin kullandığımızda daha fazla su içmemiz gerekiyor, yani susamadan önce.
Sütün whey etkisini azaltması söz konusu değil. Eğer öyle olsa, dünyaca ünlü üreticiler "sütle" karıştırın demezlerdi. O yüzden whey en güzel sütle içiliyor. Ben birkeresinde suyla denemiştim tadı iğrençti.
Eğer kilon yerindeyse idmandan hemen sonra alınabilir, ancak kilon iyi değilse whey'den sonra yemek yenmiyor. Bir büyük bardak(330ml civarı) içtiğinde baya bir müdeyi dolduruyor

o yüzden yemek yenmiyor. (bende böyle oluyor enazından

)
Ayrıca vücudu fazla alıştırmamak lazım, yoksa ilerde sıkıntı çekilir. Öncelikle düzgün beslenme sonra bu takviyeler.
Ben o yüzden her gün bu ürünleri kullanmıyorum, buna vücut iyice alışırsa uyuşukluk olursa kötü. Kim alacak sürekli whey ptorein öyle değil mi
Arkadaşımız gayet güzel açıklamış,
4-WHEY PROTEİN(ISOLATED) tabiki.
Ayrıca vücudumuza en uygun olan gıda aslında yumurta... Hemen emilim gerçekleşiyor ve vücut tarafından kullanılıyor. Bazılarına rağmen ben yumurtanın beyazını tercih ediyorum. Ama bazende sarı-beyaz ayırmadan yemekteyim...
Son olarak, şunuda belirtmek istiyorum. Gene bir doktordan bu tavsiyeyi aldım. Bildiğiniz gibi bazı ilaçlarda, öncelikle yüksek dozda başlanıyor, sonra idame doza geçiliyor ve en son ise doz iyice azaltılıp tedavi kesiliyor. Aynı şeyi bu ürünler içinde yapmam gerektiğini söyledi, aynı zamanda vitaminler içinde. Yani hiçbir zaman birden bunları kesmek iyi değilmiş, bu şekilde kullanıldığında hem vücutta buna alışmamış olacak, eski sistemine dönecektir.
Aşırıya kaçılmadığında, onaylı ürünler kullanıldığında ve zaman zaman ara verildiğinde büyük problemler çıkmaz diye düşünüyorum.