Bu konuya girmisken. Yeni üyelerin cogu hangi supplementi alayim der, mesela Proteinmi Weight Gainermi.
Sizlerinde dediginiz gibi aslinda bunlarin cogu normal beslenmeden alinabilinir. Kendimin zorlandigi gibi cogu kisi zorlaniyor normal beslenmeden gerekli kalori, karb protein vsleri almayi. Dusunsenize Weightgainerle kolaylikla yüksek miktarda kalori alabilirsiniz. Ayni zamandada diyette iseniz, kalori ve yagi dusuk ve proteini yuksek tutmak istersenizde bence Protein takviyesi gerekli olabilir. Aksi takdirde zor olur, proteini peynirden alirsaniz yag olacak. Etle alirsaniz yine yag olacak, tabii etin yagsizini yersiniz. Ton yiyebilirsiniz vs. Yanliz benim normal günümde daha kolay geliyor takviye kullanmak. Suyu karistiriyorum yutuyorum 30-40 gram protein. Ayni zamanda unutmayin protein sivi oldugundan normal beslenmeden alinan proteinden daha hizli "emilir" antreman sonrasi gereklidir.
Simdi gelelim proteinmi yoksa weight gainermi. Bu soru aslinda cok basit, hedefe ve amaca bagli ve günlük beslenmenin nasil olduguna bagli. Diyelimki hedef kas gelisimi. Normal beslenmeden yeterince Kalori aliyorsaniz protein alirsiniz (tabiki yeterince protein almiyorsaniz - 2- 2½ gr/kg)
Normal beslenmeden yeterince kalori ve protein almiyorsaniz, dogal olarak Weight gainer alinir.
Proteini vsyi normal beslenmeden aliyorsaniz supplement olarak protein almaya gerek yoktur. Olmazsa olmaz degildir, yanliz su bir gercektirki beslenme konusu cok önemlidir yeterince almiyorsaniz beslenmenizden Supplementler sartdir!