Yaptığım en etkili kür; Bcaa, N.O, Creatine,ProteinKür yaptın mı hocam sen hiç?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yaptığım en etkili kür; Bcaa, N.O, Creatine,Protein![]()
Hiç anabolizan kullanmadım kullanmayı düsünmüyorum
Creatine e 1 hafta ara verecegim bugün sabah bel ölçüm 85 cm geldi boş mideyle böyle giderse 1 ay sonra six packler i görecegim şimdilik üstteki 2 packi görüyorum. Motivasyon gerçekten önemli sıkıntı çektiğim tek konu en küçük beden body'i giymiş ergenlerin çalıştığın düzeni bozması crossover giriyorsun ve ergen gelip makarayla curl yapıyor serbest ağırlıklada aynısı yapılabilir.. Sinir bozucu olan ise 30 cm kolu ile ayna karşısında poz vermeleri.
Demişsiniz.Gezerken başlığınızı gördüm ve bakmak istedim.Ama tam olarak anlamadım.Yağ ve tuz almayıp sadece karbonhidratı mı yeterince alıyorsunuz?Bunu biraz açar mısınız ne kadar yağ, karbonhidrat ve tuz alıyorsunuz?Supplementler sadece ufak yardimcilar yağ tuz ve fazla karbonhidrat almiyorum sadece ihtiyacim olani aliyorum.
Öncelikle süt hakkındaki tavsiyeniz dikkatimi çekti bilmediğim bir konuydu tavsiyenizi dikkate alacağım fakat şu zamanlar pek süt içmiyorum 250 gr loru yogurtla karistirip yiyorum yatmadan. Yağ tuz karbonhidrat konusuna gelirsek.Demişsiniz.Gezerken başlığınızı gördüm ve bakmak istedim.Ama tam olarak anlamadım.Yağ ve tuz almayıp sadece karbonhidratı mı yeterince alıyorsunuz?Bunu biraz açar mısınız ne kadar yağ, karbonhidrat ve tuz alıyorsunuz?
Ayrıca bugün sütle ilgili verdiğiniz bir cevap dikkatimi çekti.Günde 1.5 litre light süt tükettiğinizi ifade etmişsiniz.Yağ yakmak istemenizi anlıyorum ama yarım yağlı süt yerine light süt tüketmenizi anlayamıyorum.Light süt tüketerek sütün içerisindeki yağda çözünen A,D,E,K vitaminlerini nasıl vücudunuza alacaksınız?Ya da yağda çözünen elzem yağ asitlerini?Yağın bir çok öğenin taşınmasında, kullanılmasında gerekli olduğu ve enerji kaynağı olduğu unutulmamalı.
Light süt ile ilgili Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Metabolizma ve Beslenme Prof.Dr.Ahmet Aydın'ın "Doğru Beslenme Hakkında Yanlış Bildiklerimiz" adlı kitabında şöyle diyor:
"Yağın azaltılması ile yetinmeyen ticari süt endüstrisi yetkilileri, bir de bu süt yağını homojenizasyona tabi tutmaktadırlar
Homojenizasyon, basitçe sütün açıklıkları mikron ölçülerinde olan süzgeçlerden tonlarca basınçla geçirilmesidir. Böylece süt içerisindeki yağ kürecikleri parçalanarak kaymak oluşumu, yani süt yağının ürünün yüzeyinde birikmesi önlenmiş olur.
Tamamen ticari çıkarların ürünü olmasının yanında, homojenizasyon sağlığımız için pek de masum bir işlem değildir. Parçalanma işlemi sonucunda boyları küçülen ve kapladıkları yüzey alanı 500–600 misli büyüyen bu yağ kürecikleri, bozulma risklerini arttırarak kanserojen eğimli hale gelirler. Üstelik doğal sindirim adımlarından geçmek yerine büyük oranlarda ve ani olarak ince bağırsaklardan emildikleri için aşırı geçirgenlik olarak bilinen “leaky gut” sendromu ve benzeri sindirim rahatsızlıklarına zemin hazırlar"
Bunun yanısıra, Vitamin ve yağ asitlerinin vücuda alınması ve kullanılması için de yağlı(yarım/tam yağlı) süt tüketiminin gerekliliği unutulmamalı![]()
Genelde iki bölge çalışıyorum her antremanantrenman programınız nasıl? bende yan yağlardan kurtulmak istiyorum..
Konuyu uzun suredir takip ediyorum rica etsem ant.gunu ve off gunleri beslenme programinizi paylasirsaniz cok memnun olurumYulaf çok iyi bir yardımcı her protein yiyeceğinin yanına mutlaka yulafı dahil ediyorum antreman sonrası wheyin yanına mutlaka basit karboyu dahil ediyorum proteinler karbo ile beraber tam sindiriliyor günde 2 öğün yulaf yemeye başladım rutin olarak önceden haftada 2 yada 3 kez yerdim tadı berbat gelirdi gelişime etkisini görünce rutine bindirdim kollarımdan 1 cm net ölçü aldım şu an 43.5 cm ve sıcak 47 cm geliyor bunu karbonhidrat tüketimine bağlıyorum ilk defa 87 cm bel ölçüsü aldığım şu zamanlarda 43.5 cm kol ölçüm oldu bu ölçüyü öncede 90 cm in üstünde iken yakalıyordum
Kardeşim senin için bidaha yazayım öncelikle kg başına 1.5-2 gr protein alıyorum karbo normal durumlarda 7-8 gr bazen vucudumun çok iyi recovery olduğu hiç ağrı kalmadığı durumlarda sağlam antreman girmek için kg/10 gr a kadar çıkarıyorum.
Genelde agri hissetmezsem hergün antreman yaparım
Sabah 10 corba kasigi yulaf 1 protein shake ardindan normal kahvalti(6 yumurta fix) öğlen yine 10 corba kasigi yulaf 2 saat sonra genelde antremana giderim. Antreman sirasinda creatine bcaa karisimi icerim antreman sonrasi creatine protein shake karisimi icerim yolda giderken marketten basit karbo ihtiva eden bir içecek alir eve giderim evde 6 yumurta 10 corba kasigi yulaf yerim varsa glisemik endeksi yuksek olan gıda pilav yerim. Gece yatmadan hemen once 250 gr lor 150 gr yogurt karisimi yiyorum bazen genel itibari ile beslenme boyle bundan falza besleyici degerlere sahip beslenmemde oluyor az degerlere sahip beslenmemde vucudumda agri hissediyorsam oranlari yükseltiyorum bugün omuz sirt antremanim var ve agrim yok ona gore yuksek karbo tuketecegim cunku antremanda baya bir zorlayacagim
Rica ederim.Zaman ayırıp cevapladığın için teşekkür ederim.Karbonhidrat değeri clean bulk'a göre fazla değil mi? Yağlanma seviyen ne durumda? Ben bu süreçte 85kilo birisi olarak antreman günleri toplamda 150gr kompleks karbonhidrat alıyorum özellikle antreman önce&sonra dağıtarak.Off günlerinde ise 50-75gr'lara kadar düşebiliyorum.Az mı karbonhidrat alıyorum sence??