antrenman sonrasında alacagın proteın tozunu bence meyva suyu ile tuketmelısın.basıt seker ıhtıyacı ile beraber kısa surede proteındestegınıde almış olursun.bukatto dedi:arkadaşlar antreman sonrası protein tozunu kana karışımı hızlı olması bakımından suyla alıp, 1 litre sütü de progainer ile gün içinde alsam nasıl olur?
bir fikri olan varmı?
HaX7 dedi:ben antreman sonrası protein tozunu sütle alıyorum çünkü tadı ancak sütle içilir oluyor.
suyla ve sütle içince kana karışma süreleri arasında çok mu fark var ?? ayrıca sütle içince fazladan protein almak ta tercih sebebim..
gece alımlarımı mutlaka içine süt ve yumurta ile beraber alırım.gece boyunca daha yavaş bir salınım göstereceği için katabol durumu minimize eder.bigfoot dedi:@guardbody
Peki,gece yatmadan onceki protein alimini neyle yapiyorsun? Sutlemi? Yoksa sadece amino mu aliyosun?
karışım içeriği ne olursa olsun 1 tane muz tüm kötü tad ve kokuyu ortadan kaldırırHaX7 dedi:bukatto,
ne olursa olsun sütle almaya devam edeceğim isocoolumu çünkü öbür türlü gerçekten içilmiyor.![]()
guardbody dedi:gece alımlarımı mutlaka içine süt ve yumurta ile beraber alırım.gece boyunca daha yavaş bir salınım göstereceği için katabol durumu minimize eder.bigfoot dedi:@guardbody
Peki,gece yatmadan onceki protein alimini neyle yapiyorsun? Sutlemi? Yoksa sadece amino mu aliyosun?
mudkicker dedi:Zamanında ana protein kaynağı olarak süt kullanmayı denemiş ve günde 7 litre süt tüketmiş biri olarak diyebilirim ki süt o kadar iyi bir protein kaynağı değil. GH Salınımını negatif yönde etkilemesinin yanında içindeki laktozda ciddi bir sorun haline dönüşebiliyor. Ben tüm supplementleri su ile kullanıyorum. Yinede aşırıya kaçmamak kaydıyla Sütteki calcium caseinat yatmadan önce iyi bir protein kaynağı olabilir. İmkanınız varsa bunun yerinede toz formdaki kazeinlerden kullanmak akıllıca olacaktır.
İdman sonrasi kullandığınız protein izole değilse ne ile aldığınızı pek dert etmenize gerek yok zaten sindirilip emilme süresi bi hayli sürüyor. En iyisi İdman sonrası prepeptid yapıda veya tercihen likit formda bir amino asit kullanmanız katabolik etki süresini minimize edecektir.
Ayrıca idman sonrasi insulini tetiklemesi açısından ne içersem içeyim, yanında basit şeker bulunduruyorum yada basit şeker içeren meyve suları vs.
DEXTER JACKSON dedi:helal olsun. Iste böyle sporcu basarili olur.![]()