mrthr35
Üye
bel fıtığı çıkartma hareketieski video ama gecenin 1inde kahkaha attım duramıyorum gülme krizine girdim bunee buneeebide antrenörün adını yazmış
![]()

bel fıtığı çıkartma hareketieski video ama gecenin 1inde kahkaha attım duramıyorum gülme krizine girdim bunee buneeebide antrenörün adını yazmış
![]()
fullbody yağ yakmadada kas gelişimindede en iyi seçenek yap 3 aydır fullbody yapıyorum bende splitten fazla faydasını gördüm1 aydır ağırlık çalışıyorum, kilom 93 göbek çevresi yağlı, 188 boy var split çalışıyorum ama tanıdığım herkesin tavsiyesi full body yönünde.
kendime içinde karın egzersizleri bulunan bir program istiyorum. nasıl bir program yapmam gerekiyor sizce
Fullbody yaptım 7 ay gogus veomuzlarım pek gelişmedi ama bacak sırt ve kollarım çok gelişti kolda 31 cm ile flan başlamışımdır şuanda 38 cm 185 boy 82 kilo şuanda programı değiştim ama fullbody kesinlikle etkilidirbende fullbody programına başladım.dün ilk antrenmanımı gerçekleştirdim.Ve ertesi gün çektiğim ağrılar ile o günün hakkını verdiğime inanıyorum.
Biraz ağır geçiyor antrenman günleri,hareketlerin odak olması sebebiyle.
Bu şekilde,antrenmanları düzgün yaparak,beslenme düzeni sağlayarak 4-5 ay sonrasına gözle görülür bir fark olacağını umuyorum.
Düşünceleriniz nelerdir bu programı uygulayanlara soruyorum ? 4-5 ay gibi bir sürede değişim başlar mı ? Gerçekten görüntü açısından mesafe katedilebilirmi ?
Profesyonel değil fakat orta seviye olarak devam ediceğimi biliyorum.Çünkü gerçekten görüntü acısından bir hedefim yok.( Bunu söylememdeki amaç,çok ağır çalışmıyorum geçmişte yaşadığım bir kaç sakatlık dolayısıyla. Amacım futbolcu,yüzücü gibi fit bir vücut .
devamlı olarak 5x5 veya 4x12 antremanı yapmak doğru değildirpeki sizce 5x5 sistemi mi yoksa 4x12 şeklinde mi çalışmak en etkilisi agirsaglam programına baktım hareket çeşiti çok az[DOUBLEPOST=1492258589][/DOUBLEPOST]ayrıca sizin program nasıl?
Benimde 5. Ayim kolum ve ozellikle omzum fena gelisti gogusum benimde gelismedi simdi ne yapiyorsun onericegin 3 gunluk split varmi?Fullbody yaptım 7 ay gogus veomuzlarım pek gelişmedi ama bacak sırt ve kollarım çok gelişti kolda 31 cm ile flan başlamışımdır şuanda 38 cm 185 boy 82 kilo şuanda programı değiştim ama fullbody kesinlikle etkilidir
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
mavci kesinlikle haklısın full bodye yönelmiştimki o kadar cok program varki 800 mesajı tam 2 saatte okudum bütün sayfaları kafam karıştı ya , abilerim kardeslerim tam olarak uygulanabilicek bir program yazma imkanınız varmı yoksa arnold ın ileri ve orta srviyelerdekiler için önerdiği antrenman uygunmudurfull bodye karar verdim vermesine ama nasıl bir program çıkaracağım bilmiyorum. ege fitness, arnold, agirsaglam derken kafa allak bullak oldu.
beyler programı bugünün şartlarına uyarlayabilecek varmıdır? yada şuan bu programı olduğu gibi kullanabilirmiyiz?Full body ile ilgili program iskeletinden biraz söz edelim.. Tüm vücut antrenman sistemi temel compound hareketler üzerine odaklıdır. 3 Compound Bölge Push-Pull-Legs + Shoulders icin birer hareket seçiliyor.. geriye kalan biceps-triceps-abs-calf'ten en az 2 bölge için bir izole hareket seçilerek program yapılıyor..
Örnek Temel Hareketler
++Compound Ust Vucut Push++
-Bench Press (dambil veya barbell, varyasyonlari; normal, incline, decline)
-Dips
-Push Ups
++Compound Ust Vucut Pull++
-Pull up
-Chin up
-Lat Pulldown
-Bent over row
-Cable row
-Ve diger row versiyonlari..
++Compound Alt Vucut Legs++
-Squat (veya varyasyonlari; front, hack)
-Deadlift (veya varyasyonlari; romanian, straight leg)
-Lunges
-Step ups
++Shoulders++
-Military press
-Lateral raise
-Push press
-Upright row
-External rotations
-Power Cleans
-Shrugs
Bu 4 lü den birer tane egzersiz seçip geriye kalan biseps-triseps-calf ve abs grubundan 2 bolge veya 4 bölgenin tamamı için bir izole egzersiz seçiyoruz..
*Örnek Program*
1.Gün - 5 x 5
Squats
Deadlifts
Bench press
Pull ups
Military press
Ab roller
3.Gün - 4 x 8
Deadlifts
Bent over rows
Dumbbell incline bench press
Lateral raises
Dumbbell triceps extensions
Barbell curls
5.Gün - 3 x 12
Lunges
Dips
Chin ups
Push press
Seated calf raises
Plate twists
İskeleti bodybuilding.com dan almış olsam da StormBlast ın birkaç düzeltmesiyle değiştirdim ve onun birkaç yorumundan alıntı yaptım.. Bu sistem konusunda daha deneyimli ve bilgi sahibi.. En azından forumda bir konu olması açısından program iskeleti hakkında kısa ve öz bilgi bulunmasını istedik..
Ornek hareketleri ayarlarsinarkadaşlar programı bugünün şartlarına uyarlayabilece
beyler programı bugünün şartlarına uyarlayabilecek varmıdır? yada şuan bu programı olduğu gibi kullanabilirmiyiz?
Eyvallah dostum izlicem dediğin videolarıOrnek hareketleri ayarlarsin
1-Bacak hareketi
2-Gogus hareketi press
3-Ikinci gogus press hareket
4-sirt hareketi
5-2. Sirt hareketi(istersen gogusle supersetli olur)
6-Omuz hareketi bir tane izoleyle superset olabilir
7-Kol ve arka kol supersetli yapabilirsin bu tarz[DOUBLEPOST=1492527183][/DOUBLEPOST]Ben egenin kendi fullbody antremanini olusturu izleden yaptim ve gelisiyorum ama 5x5 tarzi fullbodylerde gelistirir iki videouyudaizle bence.
doxux yakinda biraz daha detay verecek, StormBlast ın da aktif katılımı olacaktır detay konusunda..
Bacak calistiktan sonra ust vucut calismak nasil kalbi yoruyor onu anlamadim. Son 1,5 senedir haftada 2-3 gun bacak-gogus-sirt-omuz birlikte calisiyordum, bir sorunum olmadi, kaldi ki ikili ve uclu split programlarda da bacak yaninda ust vucut olur..
Kalp yorulmasi meselesi yas faktoruyle ilgili birazda.. 40 yasina kadar once kas sonra kalp yorulur, 40 yasindan sonra once kalp sonra kas yorulur, calismalari yaparken bu faktore dikkat edilmeli.. Duzenli agirlik calismasi yapan bir kisinin kalbinde kuvvetlenme ve buna paralel sekilde hipertrofi meydana gelir, spor yapmayan birinden kalbi daha buyuktur ve bu buyume faydali bir buyumedir, kalbin bir devirde pompaladigi kan miktari cok daha fazladir, hatta buna sporcu kalbi de deniyordu, asemptomatik bradikardi.. Benim dinlenmis vaziyette nabzim dakikada 36 ya kadar dustu mesela.. Kalp konusunda onceden bir rahatsizliginiz yoksa endiseye gerek yok, iciniz rahat olsun..
Ben bacagi tek calismayi oneririm cunku kan akisi bakimindan bacak calisip direk ust vucut sacma olurAtlet kalbi sendromu durumunda yapılabilecekler:
1. Tedavi vermeden düzenli aralıklarla klinik takip
2. Kalıcı kalp pili implantasyonu
3. Elektrofizyolojik çalışma ve sonucuna göre gerekirse kalıcı kalp pili implantasyonu
Bana pek iyi bir şey gibi görünmedi
Kan akışı ile kas gelişiminin bir bağlantısı yoktur.Ben bacagi tek calismayi oneririm cunku kan akisi bakimindan bacak calisip direk ust vucut sacma olur