T-bar row alternatifi

Arkadaşlar 2 yıldır vg yapıyorum. Sırt programım bu şekilde.
Yeni salonumda t-bar row aparatı yok malesef. Yani bu programa t-bar row yerine hangi hareketi eklemeliyim ?
Şu anki programım
Latpuldown
barbel row
t-bar row
cable row
arm puldown

aparat derken makine kastediyorsun galiba ona gerek yok. uzun bar al bir tarafa ağırlığı tak diğer tarafı bir yerde sabitle aynı işi yapar.

barın boşta yani yerde kalan kısmının üzerine 20 kg plakayı ortalarsan sorun olmuyor
ayrıca yerde kauçuk plaka varsa onun üzerinde yapmanı öneririm yere zarar veriyor çünkü hareket
spor salonunda görüyorum bazıları duvar kenarına dayıyor barı duvarın anası ağlamış

Hocam haklısınız ama şu anki gittiğim salon biraz kalabalık oluyor ve kısa barla bu haret olmuyor. 2 benc sehpası olduğu için sıkıntı oluyor.
Onun yerine başka bir hareket ekleyemezmiyim

cable row yapıyorsun zaten arasında büyük bir fark yok iki harekette aynı yeri çalıştırıyor sadece arada değişiklik yapmak için cable row hareketinin alternatifi t bar row dur
cablerow.jpg

cable rowu şu aparatla çekmeyi yapıyorsan hareket tamamen aynı yeri çalıştırıyor

Hocam son olarak şu anki sırt halim bu şekilde
https://www.hizliresim.com/7A4DAY
Şimdiye kadar genelde rowing ağırlıklı harektler çalışıyordum. Sırtım iyi değil gördüğünüz gibi. Kanatlar çok yetersiz. Bunu sebebi şimdiye kadar rowing ağırlıklı çalışmamdan kaynaklı olabilir mi ?
Sırt için yorumlarınız nelerdir ?

sırt hareketleri iyi hissedilerek yapılması gereken hareketler
hareketleri olabildiğince yavaş yapmanda büyük fayda var ben öyle yapıyorum
aynen bu videolardaki gibi çalışmanı öneririm

Sırta bitek dar ve geniş tutuş barfiks yeter bence. Bi de deadlift eklenirse tadından yenmez.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hocam son olarak şu anki sırt halim bu şekilde
https://www.hizliresim.com/7A4DAY
Şimdiye kadar genelde rowing ağırlıklı harektler çalışıyordum. Sırtım iyi değil gördüğünüz gibi. Kanatlar çok yetersiz. Bunu sebebi şimdiye kadar rowing ağırlıklı çalışmamdan kaynaklı olabilir mi ?
Sırt için yorumlarınız nelerdir ?
hocam merhaba ,sırtın biraz küçük tabi nasıl bi sırt ve genetikle başladın ne kadar oldu bilemem ama programına baktım kesinlikle barfiks ekle geniş tutuş olarak yap ve lat pull down ı da iptal et çünkü barfiks zaten pull down ın daha iyisi ve aynı bölgeye vuranı onun harici bence hareket sayın fazla ve vücudun bu kadar hareketi bir bçlge de kaldırabilcek seviyede durmuyor ve benim gibiler hep der çok fazla hareketin bir anlamı yok eğer büyüyeceksen az ama öz hareket gireceksin ve mesele sadece kaldırdığın ağırlıklarda ağır girmeye bak mesala barbell row ile başla sonra barfiks ve close grip pull down yapabilirsin ,bu benim geçen 3 ayki kendi programım sırt konusunda yardım istersen buralardayım saydığın programda hareket çok eğer tek bölge çalışıyorsan tavsiye etmem ,tabiki bunlar kendi tecrübelerim sen yine araştır kendin doğruluğuna bak bu işte bilgiyi kovalamak şart

Hocam 2 yıldır yapıyorum vg. Aynı zamanda k.bok yapıyorum. Vg e ilk başladığım zaman kol:30 gögüs:90 cm di. Şu anda 36, 100 cm
Az hareket girince nedense verim alamıyorum ben. İkinci olarak 5 ay kadar spor yapamadım. Ve beslenmeyede dikkat etmedim. Bu sebeple 6 kilo kadar verdim ve vucut bayağı küçüldü.
ortalama 1 aydır tekrar düzenli çalışmaya başladım. Barfiks max 5 tane çekebildiğim için eklemiyorum.

Şu anki programım
Latpuldown
barbel row
t-bar row
cable row
arm puldown

Bu programa bir sure ara verip (2ay?) guc calismayi dene bakalim nasil sonuc alacaksin. Tbar turetilmis bir hareket. Acikcasi cok yapmadim bu hareketi ama yapanlardan gordugum kadariyla range of motioni bir barbell rowdan daha az. Yada vucut durus pozisyonu cable row kadar stabil degil. Bir kere bari kendine cektigin zaman cekemiyorsun plaka gogsune geliyor.

Dogru agiklarla sistemli bir sekilde calisildigi surece barbell row+barfiks sirti cok guzel besleyecektir. Ama yuksek agirliklarla calismak lazim. Cableda yapayim, barbelldr olsun barfiks yapayim, aman gucumun bir kismini da latpulldowna saklayayim dedigimiz zaman gelisim yavasliyor.

Bu sporda gecmisin de varmis. Dene bakalim nasil sonuc alacaksin.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı