Taekwando nefesin kesilmesi ?

Oncelikle merhaba abilerim 14 yasimdayim 1 bucuk yildir taekwando ile ugrasiyorum eskiden baslayip 1 yil olip birakmistim 2 defa bu sefer kararliyim ama iki sorum var antrenmandan cikmamiza 30 dakka kala hoca buyuklerden bende dahil 3 4 kisiye sevkart giydirip bi tekme calismasi yaptirdi sorularim bunlar
1-sevkart varken gogsume tekme geldigin nefesim gidiyor buna bir cozum varmigidiyordu buna engrl olmak gibi
2-10 15 tane gogsume geldi sonra hafiften basim donmeye basladi bu normalmi

Tekme yemeye alışkın değilsin nefesini düzgün ayarlarsan üzerinde sevkart varken tekmeyi hissetmezsin 2.si gögsüne darbe almanla baş dönmesinin alakası yok tamamen yorgun ve nefessiz kaldıgın için başın dönmüştür diye düşünüyorum ve antreman yorgunlugu veya antremana aç katıldıysan açlıkda seni etkilemiş olabilir antremanları sürekli düzenli yaparsan alışırsın

Tekme yemeye alışkın değilsin nefesini düzgün ayarlarsan üzerinde sevkart varken tekmeyi hissetmezsin 2.si gögsüne darbe almanla baş dönmesinin alakası yok tamamen yorgun ve nefessiz kaldıgın için başın dönmüştür diye düşünüyorum ve antreman yorgunlugu veya antremana aç katıldıysan açlıkda seni etkilemiş olabilir antremanları sürekli düzenli yaparsan alışırsın
Tesekkurler cevapladiginiz icin acaba vurus gucumu vurus hizimi birde refleks lerimi nasil hem gelistirip daha hizli yapabilirim

Evet nefes düzeninden kaynaklı bence de. Doğru nefes alış verişini öğrenirsen sorun yaşamazsın. Ama antreman düzenini bozma vücudun alışsın.

Back
Yukarı