bonatschi
Özel Üye
body ile ilgilenen bircok arkadasın tercihi tavuku bol suda haslamak ve tuketmektir.. en dogrusu da budur.. (saglık acısından da) ancak hergun aynı tarz yemekten sıkılanlar için alternatif bi tarif yazacağım.. bu tarifte alacağınız proteinin yanısıra gerekli sebzeleri de tuketerek mineral ve vitamin acısından da saglıklı bir öğün yaratmıs oluyorsunuz..
Önce 250- 300 gram tavuk gogsunu süt, sarımsak ve soyayla lezzetlendirdikten sonra (1 kapta yarım saat bekleterek) yagsız tavada (ya da tercihen az soyayagı ya da zeytinyagıyla) bir süre cızırdatıp 0.5 - 1 soğanı tavaya dogruyoruz.. eğer yagsız pişecekse malzemelerin yanmaması için biraz su eklemelisiniz..
1 bütün kabağı ya da patlıcanı doğrayıp tavaya ekliyoruz pişmeleri için biraz bekliyoruz..
daha çabuk pişen bir butun domatesi, varsa kırmızı biber ve çarliston biberleri (ya da sivri biber) doğrayıp bir miktar salça veya domates püresiyle tavaya ekliyoruz.. bu esnada gerekli baharatı da eklemelisiniz.. (benim önerim bol kekik, karabiber, kırmızı pul biber, bir az miktar çemen tozudur.. tuz miktarına dikkat edin.. zira başta tavugu lezzetlendirirken soya sosu kullanmıstık)
tavanın kapağını kapayıp malzemelerin tadının karışmasını ve yemeğin iyice sulu sosta pişmesini sağlıyoruz (böylece olası mikrop ve viruslerın ölmesi sağlanıyor
yemeği sulu sevmeyen arkadaslar kısık ateşte tavanın kapağını açarak bir miktar daha pişirirlerse suyun çekildiğini görecekler..
afiyet olsun
Önce 250- 300 gram tavuk gogsunu süt, sarımsak ve soyayla lezzetlendirdikten sonra (1 kapta yarım saat bekleterek) yagsız tavada (ya da tercihen az soyayagı ya da zeytinyagıyla) bir süre cızırdatıp 0.5 - 1 soğanı tavaya dogruyoruz.. eğer yagsız pişecekse malzemelerin yanmaması için biraz su eklemelisiniz..
1 bütün kabağı ya da patlıcanı doğrayıp tavaya ekliyoruz pişmeleri için biraz bekliyoruz..
daha çabuk pişen bir butun domatesi, varsa kırmızı biber ve çarliston biberleri (ya da sivri biber) doğrayıp bir miktar salça veya domates püresiyle tavaya ekliyoruz.. bu esnada gerekli baharatı da eklemelisiniz.. (benim önerim bol kekik, karabiber, kırmızı pul biber, bir az miktar çemen tozudur.. tuz miktarına dikkat edin.. zira başta tavugu lezzetlendirirken soya sosu kullanmıstık)
tavanın kapağını kapayıp malzemelerin tadının karışmasını ve yemeğin iyice sulu sosta pişmesini sağlıyoruz (böylece olası mikrop ve viruslerın ölmesi sağlanıyor

yemeği sulu sevmeyen arkadaslar kısık ateşte tavanın kapağını açarak bir miktar daha pişirirlerse suyun çekildiğini görecekler..
afiyet olsun