Tavada Tavuk Göğsünü Lezzetlendirmek

bonatschi

Özel Üye
body ile ilgilenen bircok arkadasın tercihi tavuku bol suda haslamak ve tuketmektir.. en dogrusu da budur.. (saglık acısından da) ancak hergun aynı tarz yemekten sıkılanlar için alternatif bi tarif yazacağım.. bu tarifte alacağınız proteinin yanısıra gerekli sebzeleri de tuketerek mineral ve vitamin acısından da saglıklı bir öğün yaratmıs oluyorsunuz..
Önce 250- 300 gram tavuk gogsunu süt, sarımsak ve soyayla lezzetlendirdikten sonra (1 kapta yarım saat bekleterek) yagsız tavada (ya da tercihen az soyayagı ya da zeytinyagıyla) bir süre cızırdatıp 0.5 - 1 soğanı tavaya dogruyoruz.. eğer yagsız pişecekse malzemelerin yanmaması için biraz su eklemelisiniz..
1 bütün kabağı ya da patlıcanı doğrayıp tavaya ekliyoruz pişmeleri için biraz bekliyoruz..
daha çabuk pişen bir butun domatesi, varsa kırmızı biber ve çarliston biberleri (ya da sivri biber) doğrayıp bir miktar salça veya domates püresiyle tavaya ekliyoruz.. bu esnada gerekli baharatı da eklemelisiniz.. (benim önerim bol kekik, karabiber, kırmızı pul biber, bir az miktar çemen tozudur.. tuz miktarına dikkat edin.. zira başta tavugu lezzetlendirirken soya sosu kullanmıstık)
tavanın kapağını kapayıp malzemelerin tadının karışmasını ve yemeğin iyice sulu sosta pişmesini sağlıyoruz (böylece olası mikrop ve viruslerın ölmesi sağlanıyor :)
yemeği sulu sevmeyen arkadaslar kısık ateşte tavanın kapağını açarak bir miktar daha pişirirlerse suyun çekildiğini görecekler..
afiyet olsun
 
epey lezzetli bir yemege benziyor deneyecegim saol
 
cok guzel tarif sagol.

ben yeni bir baharat buldum, adi tavuk baharati, arifoglu diye bir firma uretiyor, tavuga bayagi lezzet veriyor.
soylede bir marine sistemi yarattim.

tavuk gogusunu kare sekilde dograyin, bir kapta biraz soya sosu ve tavuk baharatini karisitirin ve tavuklari bu baharatin icine atin, bir gece bekletin, ertesi gun de izgarada pisirin. ama tuz atmayin derim cunku, soya sosu cok tuzlu bence.
bayagi guzel oluyor.
 
marine için kullanabileceğiniz daha kolay ve hızlı bir yöntem marinede kullanacağınız baharatı vs. suyla karıştırıp(baharatın miktarını ayarlarken suyun rengini değiştirecek kadar koyun) bir tatlı kaşığı kadar da tuz(soya sosu da olabilir belki) koyarak tavuklarla birlikte kilitli torbaya koyun, içinde mümkün olduğu kadar az hava bırakarak ağzını kapayın. bu şekilde yaparsanız bir gün falan değil sadece 20-25dk. bekletmek yeterli oluyor ve tavuk normalde yediğinizden çok daha yumuşak olacak ve kolayca dağılacak
 
Teşekkürler bonatschi lezzetli bir tarife benziyor , en kısa zamanda deneyeceğim. Aslında çoğunlukla tavada yapıyorum tavuğu ancak içine pek yeşillik filan koymuyordum sadece baharatla yapıyordum ama bu tarifi mutlaka deniyeceğim....
 
Back
Yukarı