MertCeylan
Üye
Arkadaşlar bu gramajı piştikten sonra mı ölçmeliyiz çiğken mi çünkü piştikten sonra 100 gr tavuk hemen hemen 50 gr oluyor
Pişmiş tavukdaki değerler.
Mesela çiğ 100gr tavuk göğsünde 21gram protein varken, 100gr haşlnmış ve suyu süzülmüş tavuk göğsünde 30gr protein vardır.
ben yorumumda senin paylaştığın değil resimdeki değerlerden bahsettim fazla ve abartılı diye. seninkinden bahsetmedim bile çünkü 250 gr. haşlanmış tavukta 26 gr. protein var demek, 100 gr haşlanmış tavukta yaklaşık 10.5 gr. protein var demek. kusura bakma ama komik. bu hesaba göre tavuk haşlandığında proteininin yarısından fazlasını kaybediyor. yıllardır bu işin içindeyim kaç beslenme uzmanıyla fikir alışverişim oldu ama sayende bi yaşıma daha girdimVerdiğim değerler standart pişirme sürelerine göre USDA Nutrition Database'den alınmış değerlerdir.
Haşlama, ızgara, fırınlama vs yöntemleriyle pişirilince su kaybı veya ağırlık olarak değişkenlikler olabilir. ben haşlama tavukdaki protein miktarını yazdım.
Kesin emin olmak isteyen çiğ olarak tartar zaten.
ben yorumumda senin paylaştığın değil resimdeki değerlerden bahsettim fazla ve abartılı diye. seninkinden bahsetmedim bile çünkü 250 gr. haşlanmış tavukta 26 gr. protein var demek, 100 gr haşlanmış tavukta yaklaşık 10.5 gr. protein var demek. kusura bakma ama komik. bu hesaba göre tavuk haşlandığında proteininin yarısından fazlasını kaybediyor. yıllardır bu işin içindeyim kaç beslenme uzmanıyla fikir alışverişim oldu ama sayende bi yaşıma daha girdimöyle şey olur mu ya ? tabi ki bir miktar besin değeri kaybı olacak ama radyasyona tabi tutmuyosun, altı üstü pişiriyosun. aynen seninde dediğin gibi 100 gram tavukta 20-25 gram civarı protein vardır. insanlar pişirirler yerler ve yaklaşık bu aralıkta proteini alırlar. daha işin başında olup buralardan bilgi edinmeye çalışan insanların kafasını bu tarz hesaplarla karıştırmaya gerek yok. bak ambalaja kaç gramsa hesapla ye, bitti. kaynağını değiştir bence, durduk yere bir öğünde altı üstü 40 gr protein almak isteyen insanlara yarım kiloya yakın haşlanmış tavuk yedirmenin lüzumu yok.