Tavugu nasıl yiyorsunz ?

Şahsen haşlanmış yiyemediğim için 2 ana öğün arasında. Marketlerde satılan şinitzel tavukları fırında pişiriyorum. Ara öğün olarak tüketiyorum.
 
Ben göğüst eti yerim hep. Kasaptan 200'er gramlık halde paketlettiririm. Sonra onu yağsız tavada orta ateşte pişirir anında kepekli makarna veya yağsız pirinç + light yoğurtla birlikte yerim .Makarnayla yiyorsam birazcık ketçap atarım. Pirinçle yiyorsam ketçap atmam yoğurtu arttırırım.Yanında ayran içtiğimde olur. İçerisinde 1 domates ve göbek marulları küçük küçük doğruyup atıyorum. Harika tadı oluyor. YEmek tarifleri bölümünde 600 kalorilik tavuklu pirinç pilavı konum var oraya bakabilirsniz.
 
tavugu her sekilde yiyebiliyorum yagsız olmak sartıyla tabii yanında da yaz mevsiminde karpuz tercih ediyorum kıs döneminde salata tercih ediyorum bir tane de galeta veya mantar tavuk sote yapıyorum acılı super oluyor
 
1-Göğüsten kıyma çektiriyorum.((Ya köfte yapıyorum yağsız şekilde yada yağsız tavada soteleyip üstüne 3-4 tane yumurta akı alsana kıymalı yumurta))
2-Göğüsü kuşbaşı kestiriyorum.((Önce haşlayıp ya öyle yiyorum ,haşladıktan sonra tavada sebzeli sote yada patates ile fırınlıyorum)
çeşit çok tavuğun 1001 çeşit yeme hali var büyüzden hiç sıkılmadım tavuktan.
 
oooow super oluyor tadı...Hazır köfte harçları var baharat şeklinde olan tuz ve yağ içermeyen ondan ve bol pul biberle harmanlıyorum,burger köftesi şeklinde yapıyorum kocaman yuvarlak yağsız tavada pişiyor yanmadan...Sonra 2 kepekli tost ekmeği arası götürrrr :D
 
iyide kasaptan alınan tavuk etleri sağlığa zararlı nedeni ise tavukların iyi temizlenmemesi tüyleri çıkartılırken yıkanmaması bende bunu yeni öğrendim ve hemen tavuk ürünlerini yemeyi bıraktım elimde 1 kg vardı hemen çöpe attım kırmızı ete geçtim çünkü temizletmesine filan ayriyetten para veriyorsun buda epey masraflı tutuyor biraz daha hesaplı olması için 20-30 kg beyaz et götürürsen iyi olur ama ozamana kadar tavuğun zamanı geçer kısacası tüylerdeki pislikler üzerinde kalıyormuş onun için iyice temizlenmesi lazımmış
 
iyide kasaptan alınan tavuk etleri sağlığa zararlı nedeni ise tavukların iyi temizlenmemesi tüyleri çıkartılırken yıkanmaması bende bunu yeni öğrendim ve hemen tavuk ürünlerini yemeyi bıraktım elimde 1 kg vardı hemen çöpe attım kırmızı ete geçtim çünkü temizletmesine filan ayriyetten para veriyorsun buda epey masraflı tutuyor biraz daha hesaplı olması için 20-30 kg beyaz et götürürsen iyi olur ama ozamana kadar tavuğun zamanı geçer kısacası tüylerdeki pislikler üzerinde kalıyormuş onun için iyice temizlenmesi lazımmış


valla yaşadığım yerde kasap kalmadı artık marketlerden alıyorum etlerimi kaliteli yerlerden
ve tavugun göğsünde tüyün ne işi var ki :)
alınca yıkıyoruz zaten hadi onuda geçtim haşlarken pislik olsa su üstüne çıkar senin demene göre dünyada tavuk tüketilmesin artık ...
kırmızı ette de o kadar ital et davası çıktı o daha sakat ayrıca kırmızı ete herşey karıştırıyolar at,eşşek.... ????
 
haşlamaktan başka birde sote şeklinde yemeye çalışıyorum..ancak geçen gün şhow tv de yaz sürprizi adlı programda Şef Rafet İnce adlı aşçının bir yemek olayı vardı...adam tavuk ile bir menü hazırladı aklım kaldı..ama aradım taradım adını bulamadım :(

tavuğun içinde sos olarak..

kuru kaysı,bal, v.s şeyler ekeldi..ve fırına sürdü..fırından çıktığındaki görüntüsü mükemmeldi.

bal ne kadar yarar-zarar onu tam olarak bilemiyorum..ama görnüş mükemmldi..

bilgisi olan paylaşırsa iyi olur ;)
 
tavuk göğsünü haşlarım.yanınamada sürahiyi çekerim.ağzıma bir tavuk göğsü atarım birde su :D

:D Yaahu herkesin bildiği bu zaten...amacımız farklı lezzetler ile tüketmek...şöyle üzeri kızarmış(kızarmış piliç değil) şekilde..eti iyi pişmiş..çatalı vurduğunda çözülecek şekilde ;) sen ben s.mehet yapaılm bigün ramazandan sonra :)
 
arkadaşlar tavuk göğsü bonfile aldım kucuk ve uzun dilimlere böldüm tost makinesine bi koydum yagsiz bi kızardı böyle sulu mulu süper oldu domates yogurt pilav yanındada buz gibi vişne suyu ben yolumu buldum tavsiye ederim sizede :)
 
arkadaşlar tavuk göğsü bonfile aldım kucuk ve uzun dilimlere böldüm tost makinesine bi koydum yagsiz bi kızardı böyle sulu mulu süper oldu domates yogurt pilav yanındada buz gibi vişne suyu ben yolumu buldum tavsiye ederim sizede :)

Dediğin tarzı bende severim ancak o şekilde iyi pişmiyor yaahu..:S önce haşlatıp sonra yaparsam belki yeriö ama o şekilde sanki çiğ kalıyor :(
 
Dediğin tarzı bende severim ancak o şekilde iyi pişmiyor yaahu..:S önce haşlatıp sonra yaparsam belki yeriö ama o şekilde sanki çiğ kalıyor :(
yok yok kalmıyor böyle iyice kırmızılaşıcak böyle çıtır çıtır tarza gelicek . zaten ben ömrümde pişmiş et yemem hep kanlı yemişimdir :D benim babamda eski haltercilerden 80 lerden arnold zamanlarından :D oda der et fazla piştimi gerekli protein alamazsınız die benim dediğimi dene
 
eskıden tavugu yagsız ve derısız gogus alır gunde mın 1kg yedıgım ıcın dırek aksamdan pırınc ıle bırlıkte buharda pısırme makınesıne koyar buharda pısırr ole yerdım :)

ama artık tavuk derdım yok cunku bayadır vejetaryenım :)
 
tavuk göğsü için;
soya sosu kekik biber ile 2-3 saat bir kapta bekletip tavada hiç yağ koymadan hazırladığınız karışımla pişirebilirsiniz.

yoğurt,zeytin yağı,baharatlar ile akrışım yapabilir ,bir süre bekletip öyle pişirebilirsiniz.
bu iki harçtada tavuk göğsü 2-3 kez ısınabilir,kuruyup yenmeyecek hale gelmez.

tavalık tavuk alıp (tavuk bonfile) hiç yağ koymadan yada knorun harçları ile pişirebilirsiniz.knor harçları,özellkle mangal harcı tavuk göğsü içinde çok iyi oluyor.
 
Ben 2 günde bir en az 1 öğünde 500 gr göğüs tavuk yiyorum. Tavuğu tavada tırnak kadar yağ ile kızartıyorum veya tost makinasında 0 yağsız yapıyorum tavuk harcı ile birlikte çok lezzetli oluyo. Yanındada 1 tane söğüşlenmiş domates 1 büyük bardak ayran, şu ramazan ayında 1 pizza dilimi büyüklüğünde pide, ramazan dışında 2 dilim ekmek ile yiyorum.

Nadir olarakta 500gr göğüs tavuk alırım kendim kuşbaşı keserim haşlarım, yanındada mantar yaparım öyle yerim.
 
Back
Yukarı