Tavuk Biftek

Geçen gün evde yaptığım deneme usulü bir yöntem çok da hoşuma gitti tarifini paylaşmak istedim tavuğun şekli bifteğe benzediğinden başlığı öyle yazdım garip gelebilir...

Malzemeler

200-250 gr bonfile tavuk

Yoğurt

Biber çeşitleri

Tuz

Zeytin yağı

Hazırlanışı

Bonfileyi alıp ince ince kesiyoruz eninden bifteğe benzeyecek şekilde daha

sonra tavukları bir kaba alıyoruz üzerine 2-3 kaşık yoğurt atıyoruz

karabiber,tuz,pul biber,kimyon,kekik atıyoruz zevkimize göre üstüne de bir avuç

zeytin yağı döküyoruz ayçiçek yağı da olabilir ve harmanlamaya başlıyoruz 1-2

dakika karıştırdıktan sonra yağsız tavada pişirme işlemini gerçekleştirebiliriz...

Not: yanına bir bira açarsanız keyfiniz 2 katına çıkar :)

Geçen gün evde yaptığım deneme usulü bir yöntem çok da hoşuma gitti tarifini paylaşmak istedim tavuğun şekli bifteğe benzediğinden başlığı öyle yazdım garip gelebilir...

Malzemeler

200-250 gr bonfile tavuk

Yoğurt

Biber çeşitleri

Tuz

Zeytin yağı

Hazırlanışı

Bonfileyi alıp ince ince kesiyoruz eninden bifteğe benzeyecek şekilde daha

sonra tavukları bir kaba alıyoruz üzerine 2-3 kaşık yoğurt atıyoruz

karabiber,tuz,pul biber,kimyon,kekik atıyoruz zevkimize göre üstüne de bir avuç

zeytin yağı döküyoruz ayçiçek yağı da olabilir ve harmanlamaya başlıyoruz 1-2

dakika karıştırdıktan sonra yağsız tavada pişirme işlemini gerçekleştirebiliriz...

Not: yanına bir bira açarsanız keyfiniz 2 katına çıkar :)

müthişsin bugün denicem :) ama en sonda belirttiğin bira olayına katılmıyorum yanlız çünkü bench_O :D

Offf cidden birayla da 10 numara olur haa. Senin yaptiginda is haa bybambam essegin aklina karpuz kabugu getiriosun.

Düzgün bir markanın birasındaki besinler tam tahıl ekmekten alacağınız besinlerle örtüşüyor. İçinde bolca kaliteli şerbetçiotu, arpa ve buğday barındırıyor.

Yaklaşık 100-150 kalori verir, 2-3 gr protein, 75mg sodyum,200 mg potasyum. Ayrıca günlük ihtiyacınınız %5-15'i kadar B2, B6 vitamini, folik asit ve niacin ( B-vitamin kompleksi) ihtiva ediyor. Şerbetçiotu tam bir anti-oksidan deposu. İçinde sporcu içeceklerinde olmayan 9 tane flavonoid(anti-oksidan) içeriyor ki bunlar vücudu alerjen, virüs ve kanserojenlere karşı koruyor.

İçindeki alkolden dolayı tüm karbonhidratlar glikojene dönüşemiyor ama 1 şişede 12 gram kadar yaralanabiliyorsunuz.

Bunlar kaliteli bir 33'lük biraya göre yazılmıştır. Fazlası alkolden dolayı zarardır ama bira = komple zarar modundan çıkmak lazım.

Hemen bira nerden çıktı, tövbe tövbe moduna girmeyin kafadan.

Son düzenleme:
Back
Yukarı