tavuk bonfilenin yapılışı hakkında...

arkadaşlar beni rahatsız eden bir konu var...ben haşlamadan çok tavuğu yağsız tuzsuz teflon tavada pişirip yiyorum...fakat pişmenin sonucunda tavanın dibinde oluşan tortular ve tavuğun yanması sanki bana biraz yağ varmış gibi geliyor.diyet döneminde bu şekilde beslenen bi arkadaş varmı ters bi etki yarattı mı bunu merak ediyorum...
 
Tavuğun en az yağlı kısmı göğüsüdür. Fileto olarak alınıp teflon tavada çok az bir yağ ile hazırlandığında sonunda az da olsa tortu elbette bırakacaktır. Cümlenin başında dediğim gibi en az yağlı kısmı, yani az da olsa yağ var.
 
zaten ben pişirirkende yağ kullanmıyorum direk yıkıyıp bonfileyi atıyorum kızarana kadar pişiriyorum demek istediğim bu katı diyet döneminde negatif bi durum mu bunu merak ediyorum neticede yağ alımı var ama hocama sorduğum kadarıyla bişey olmaz diyor.arkadaşlarımında fikrini almak istiyorum
 
0 yağ ile diyet olmaz zaten senin yerinde olsam domates ve biberle bi güzel sote yaparım ki öyle yapıyorum içinede az miktar fındık yağı tamamdır
 
zaten ben vücuduma hiç yağ almıyorum diyen adam yanlış yoldadır.%0 yağlı sütlerde bile %0.15 yağ var bi şekilde alıyoruz vücuda. demek istediğim teflondaki etin oluşturduğu tortular ve tavuğun kızarmış katmanında bulunan minik yağlar bunların diyete olumsuz etkisi yoktur umarım
 
O kadar yağdan bir şey olmaz. Diyet zamanları zeytinyağından başka yağ kullanımınada karşıyım ayrıca. Ben tavu yaparken çok az miktarda zeytinyağı koyuyorum tavaya. Ronnienin bir videosu vardı, tavaya pulvazitör ile sprey olarak sıkıyordu yağı :D.
 
aslında tavuğu teflon tavada hazırlayacaksak az miktarda tere yağı+zeytin yağı karışımıyla hazırlayabiliriz.
Zeytin yağı sağlıklı bi besin ayrıca tere yağının da testesteronu arttırıcı etkisi olduğunu okumştum geçenlerde thums:
 
Back
Yukarı