Tavuk diye önünüze konulan hayvana dikkat edin!

ben organik besin pazarını canlandırmak için yapılmış haber diye kestirilip atılcak kadar basit olduğunu düşünmüyorum. zaten köy tavuğunu tadarsanız marketlerde satılanlarla ne kadar farklı olduğunu görürsünüz. bunlar bildiğin lastik gibi bir şey.

tavuk dışında ton balığı kalıyor sanırım ama o da çok pahalı.

Tadı kesinlikle farklı katılıyorum.Ama bu tavuklarında bahsedildiği kadar zararlı olduğunu düşünmüyorum.
En basitinden tavuğu bu kadar hızlı büyütülmesine karşı çıkan profesörler,bugun çıkan haberde 1-2 yıl gibi sürede 20-30 gram olan istavritleri 150 gram olarak yemlerle vs. büyüttüklerini söylüyor.Çok büyük başarı olduğunu söylüyolar.Balığın tavuktan farkı ne sizce.ikiside doğal ortamından alınıyor ikiside yemle büyütülüyor.İkisinide diyenler türkiyenin profesörleri(tavuk kötüde balık neden iyi,sağlıklı oluyor).Balıkçıya sorsan zararlı yenmez ,tadı olmaz der.Profesöre sorsan tadından yenmez.
Bu olaylar çok daha derin.Köylerde insanların beslediği organikleri telef ettiler grip var diye(asılsız çıkan grip olayı milyonlarca dolar aşı aldığımız grip mevzusundan bahsediyorum).Tavuk fiyatları patladı.Şimdide haliyle birnevi fabrikasyon-çiftçi tavukları arasında sıkıntı var.Dikkat ederseniz bundan birkaç yıl öncesindede bu üretim mevcutken bu şekilde tartışılmıyordu.
Ayrıca kongre zaten Tekirdağ Çorluda düzenlenmiş,ordayken bunu savunanı tokatlarlar,şehirden kovarlar :) hayvancılığın en önemli yerlerinden trakyada yapılmış.
 
ben organik besin pazarını canlandırmak için yapılmış haber diye kestirilip atılcak kadar basit olduğunu düşünmüyorum. zaten köy tavuğunu tadarsanız marketlerde satılanlarla ne kadar farklı olduğunu görürsünüz. bunlar bildiğin lastik gibi bir şey.

tavuk dışında ton balığı kalıyor sanırım ama o da çok pahalı.

Bimde 2 li 160 grmdan 320 grm 5 lira tavsiye ederim tadıda güzel.
 
Tavuk yemeyi bıraktım ben. Et, yumurta yiyorum artık. O haberden sonra tavuk yenmez. Gerçi yumurta da tavuktan çıkıyor :D
 
Son düzenleme:
yumurta da kimyasallı maddelerden üretiliyor fakat zararı tavuk göğsü kadar büyük değil .Tavuk göğsünü yüksek miktarlarda tüketirken yumurta için aynı şeyleri söyleyemeyiz.mümkün olduğunca doğal beslenmeye çalışalım arkadaşlar...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:48 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:34 ----------

Sayın Mustafa Can,

Türkiye’de tavuklarda hormon kullanıldığı yönündeki spekülasyonlar bütünüyle asılsızdır. Avrupa Birliği ülkeleri de dâhil, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de tavuk üretiminde kesinlikle hormon kullanılmamaktadır. Türkiye’de yetiştirilen kanatlı hayvanlarda hormon kullanımına bugüne kadar rastlanmamış, bu konuda yetkili kurumlar tarafından tek bir vaka rapor edilmemiştir. Türkiye’de hormon üretimi yoktur ve hormon ithalinin yapılmadığı da çok kolay kontrol edilebilir.

Ülkemizde kullanımına izin verilen yem katkılarına ilişkin yönetmelik, bu konuda Avrupa Birliği’nde uygulanan yönetmeliğin aynısıdır. Bu yönetmelik uyarınca insan sağlığına zarar vermesi muhtemel büyüme uyarıcı maddelerin kullanımı yasaklanmıştır. Ülkemizdeki mevcut uygulama 2003 yılında çıkartılan “Gıda değeri olan hayvanlara uygulanması yasaklanan ve belli şartlara bağlanan hormon ve benzeri maddeler hakkında tebliğ” (2003/18) ile düzenlenmektedir.

Firmamızın da üyesi olduğu Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu (www.sagliklitavuk.org) üyesi 13 büyük üretici firma, dünyadaki tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi antibiyotikleri ancak hayvanlar hastalandıkları zaman tedavi amacıyla kontrollü olarak uygular. Uygulamada dikkat edilen hususlardan biri de kesime 7 gün kala herhangi bir ilacın uygulanmasının sona ermesi veya bu süreçte kullanılmamasıdır.

Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu’na üye tüm firmalar, gelişmiş teknoloji, üstün altyapı kalitesi ve biyogüvenlik önlemleri ile AB standartlarında üretim yapıyor. Öte yandan AB ülkelerinde ve diğer gelişmiş ülkelerde geçerli olan kurallar ülkemizde de uygulanıyor. Buna göre, hayvanın kesiminden ortalama 7 gün önce antibiyotiğin tavuğun vücudundan tamamen atılması sağlanıyor.

Ayrıca üretilen etlerde herhangi bir antibiyotik kalıntısının bulunup bulunmadığı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın devamlı gözetimi altında tutuluyor ve belirli aralıklarla alınan numunelerde antibiyotik kalıntısının mevcut olup olmadığı, devletin çok gelişmiş kontrol laboratuarlarında analiz ediliyor. Bunu bilen pek çok üretici firma ise daha önceden kendi kendini kontrol etmek için bu analizleri kendi özel laboratuarlarında da yaparak, özdenetimlerini sağlıyor.

Kendi markasına yatırım yapmış olan hiçbir firma kendisini riske atarak böyle yasa dışı bir uygulamaya girmez. Burada belirtilmesi gereken bir diğer nokta da, AB’de yasak olan antibiyotiklerin, hastalıkların tedavisi amacıyla kullanımına bizim ülkemizde de izin verilmediğidir.


Saygılarımla,

Benian DEREBAY
Gıda Mühendisi | Kalite Güvence Sorumlusu
 
Son düzenleyen: Moderatör:
öncelikle birçok insaflı bilim adamı gibi ben de "tüketim arttı buna yetişmek için mecburen hızlı üretim teknikleri bulunmak zorunda kalındı" bahanelerine katılmıyorum..tamamen üretici kaynaklı söylemler bunlar..
ülkemizde nüfusun artış oranı ile tavuk üretimindeki artış oranı paralel değil..çocukken (20-25 sene önce) hazır kesilmiş tavuk çok bilinmezdi..pazardan canlı tavuk alınır, kesilir ve temizlenerek yenirdi..pişmesi uzun sürerdi ve lezzetli olurdu..haftada 1 ya da 2 haftada 1 bize yeterdi..ozamanlar nüfus 60milyon buarada..

sonra hazır piliç üretim teknikleri çıktı ve piyasaya arz edilmeye başlandı..tabiri caizze pompalandı..yani tüketim teşvik edildi..şimdi her evin buz dolabında mutlaka ya tüm tavuk ya da baget vs vardır..nüfus 75milyon..

nüfus %20kadar artmış tavuk üretimi eminim %500.den fazla artmıştır..hayatın hızlandığı, artık hazır ve çabuk tüketilmesi gerektiği tamamen tüketim psikolojisinin alt yapısını kuran cümlelerdir..

tavukların sağlıklı olup olmaması meselesine gelince..banvit ya da başkası ne derse desin..gıdalarımız doğallıklarını kaybediyor ve hazır gıda sanayi artık siyasetin bile karşısında duramayacağı kadar güçlü..hükümetin denetimlerini bir yere kadar yapabildiği kanısındayım..kötü niyet aramıyorum ama siyaset-sermaye ilişkisi hiç bir zaman şeffaf ve tertemiz olamaz..

bundan 20sene önce 90dk.da pişebilen tavuk şimdi 30dk.da pişebiliyor..tavukların kemiklerinin değil göğüs kaslarının vs özellikle geliştiği artık bilinen bir gerçek..dileyen üretici tavuğun dilediği tarafını farklı amino asitlerle büyütebiliyor..bunları söyleyen onkoloji hocaları oldu tv.de..kimse gıkını çıkaramadı..

velhasıl..doğalını bulup yemeliyiz, doğalın itibar görmesini sağlamalıyız ve devleti doğal üretim konusunda göreve çağıran farkında insanlardan olmalıyız..
 
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KsAI4nCnSyw#!

burda anlatıyor tavukların nasıl yetistirildigi hergün 300gr civarı tavuk gogusu tüketiyorum tüylerim diken diken oldu fakat bazı büyük firmaların ornegin banvit gibi bir firmaların boyle tümörlü hayvanlar yetistiripde firmanın ismini lekelermi sizce(sitesinde acıklama yapmıs) elbette her sektörde sahtecilik olacak fakat bütün sektörü kotulemek dogrumudur sizce ? 2-3 gün once yanlıs hatırlamıyorsam show tv haberlerinde somon balıgı kanser ediyor diye cıktı ondan oncede ineklere gdo lu mısır gdolu soya veriyolar dendi süt peynir yumurta zaten bu hayvanlardan geliyo eee ? hayvansal protein kalmadı ?
bu tarz haberlerle sporumdanda beslenmemdende geri kalmak hic istemiyorm üreticilere güvenim ne kadarsa bu haberlerede güvenim o kadar bu yüzden bana düsen gorev belli baslı markaları tüketmek diye düsünüyorum cünkü bu tavuk temel besin kaynayı sigara gibi bisey degilki hayatından cıkarasın yememekte zararlı eger onlarda tümorlü gdoluysa artık yapabilecegim tek sey Allaha havale etmek o üreticininde denetlemeye yapmayıp bu haklı bilgilendirmeyen,acıklama yapmayan devletinde Allah bin belasını versin öbür dünyada gorurler bunca insanın saglıgıyla oynamak ne demekmis . K.bakmayın biraz icimi buraya dokmus oldum .
 
Bi gıda ne kadar reklam içeriyorsa , ne kadar bilindik popilaritesi var ise o gıda doğal değildir.

Sadece tavuk olsa keşke diğer gıdaların durumu daha vahim hele paketli uzun raf ömürlü gıdalar

Banvit manvit zart zurt hiç biri fark etmez çünkü 20 dk da haşlanan bi tavuğun doğal olma ihtimali yok.
Tavuğun 2 saatten önce pişmemesi gerekir ,

Yazıyı yazan prof . yavuz dizdarın yazılarını takip ediyorum , 1 kac kere tv de denk geldim.
Durum gerçekten içler acısı , malesef insanımız bilinçsz bu konuları pek önemsemiyor amaaan of boşver ya diye geçiştirmekte.

Yakında genetği değiştirilmemiş yiğebileceğimiz 2 3 ottan başka bişi kalmıcak diye düşünüyorum böyle giderse. Kıyamet alametlerinde bile geçmekte imiş gdolu gıdalar. Sergenin de hep söylediği gibi ciddi sıkıntı var.

Malesef bu gıdaların zararını en aza indirmek için kendi çiftliğiniz olmadığı müddetçe :) elden spor yapmaktan başka birşey gelmiyor ,

Daha daha daha cok daha fazla yazmak ısterdım ama hayattan soğutmak istemiyorum kimseyi :) Ancak genede elimizden geleni yapmakta fayda var.
Tavuk ıcın yapacak pek bisi yok gibi en aza indirmekten başka , ama İşlenmiş paketli bozulmayan (beyaz eşyaları) tüketmeyelim , mümkünse minimuma indirelim.

Misal süt ürünlerini (dogal süt alıp) ewde cok rahat ve kolay bi şekilde kendiniz yapabılırsınız , en azndan bunu yapalım.
 
Son düzenleme:
Yemek buldun ye dayak budun kaç

teferruata gerek yok. işe yarıyormu evet proteinmi evet etkilimi evet

o zaman bu kadar irdelemeye ne gerek var uyuduktan sonra ertesi gün uyanıyorsak ve hala ölmemişsek bitmiştir olay... RAHAT olun arkadaşlar

Bilime şükretmek lazım tavuk 17 günde büyütülüp kesilmesi ve talebe yetmesi iyi bir şey aynı durum meyve ve sebzedede var tohumların geliştirilmesi ayrıcada hayvanların geliştirilmeside önemli
 
Arkadaşlar hala tavuğu savunuyorsunuz onca tavuğa karşıt yorumlardan sonra.Herkez kendine biz bilinçlendirmeye çalıştık,uygulamak veya uygulamamak size kalmış.
 
buyrun bir ciftlikden goruntuler haberlerde 45 günde 1kilo oluyo diyodu adam 2.7 kilo oluyolar diyo saka gibi valla

https://www.youtube.com/watch?v=Z_5gT_WamqU

benim bir sorum olacak tavugu yemiyoruz tamam peki yumurtada sıkıntı var mı ?
 
Son düzenleme:
Yemek buldun ye dayak budun kaç

teferruata gerek yok. işe yarıyormu evet proteinmi evet etkilimi evet

o zaman bu kadar irdelemeye ne gerek var uyuduktan sonra ertesi gün uyanıyorsak ve hala ölmemişsek bitmiştir olay... RAHAT olun arkadaşlar

Bilime şükretmek lazım tavuk 17 günde büyütülüp kesilmesi ve talebe yetmesi iyi bir şey aynı durum meyve ve sebzedede var tohumların geliştirilmesi ayrıcada hayvanların geliştirilmeside önemli

Taş devrinde mi yaşıyorsun arkadaşım? Nasıl bu kadar duyarsız olabilirsin? burada insan sağlığı söz konusu ayrıca o tavuğa da yazık neler çekiyor garip hayvan.
 
Taş devrinde mi yaşıyorsun arkadaşım? Nasıl bu kadar duyarsız olabilirsin? burada insan sağlığı söz konusu ayrıca o tavuğa da yazık neler çekiyor garip hayvan.

Zaten bu zihniyetten bu haldeyiz , daha kötüsüde geliyor :(

Hiç kimse bu konuları umursamıyor , önüne konanı yiyor.
Tabi büyük bi kesim çaresizlikten mecburiyetten ,ama böyle işin farkında olupta imkanlar varsa çare üretmemek inanılır gibi değil.

Bide en tuhaf yanı bu durumları araştırıp önemseyip bilgi aktardığın zaman deli konumuna giriyorsun :)

--
Bu arada ,
Videodaki tavuklarda bi an önce bizi kesinde kurtulalım edasında bakıyorlar hiç bi yaşam belirtisi kalmamış çökmüşler garibim :o
 
Bazı arkadaşlarımız da kendilerini savunuyorlar yanlış anlaşılmasın da kendilerini avutmaktan başka birşey yapmıyorlar...
 
Banvit mudurnu gibi devasa firmalardan ürün alırsanız böyle endişelere mahal vermezsiniz.Hormon kullanımı anca merdivenaltı tavuk yetiştiren yerlerde olabilir.
 
Back
Yukarı