Tavuk haşlama kokusu

askndnz

Üye
Arkadaşlar ben diyetteyim fakat tavuk haşlamayı yiyemiyorum ev ortamından dolayı ızgarada yapamıyorum..Zeytinyağı ile salça sosu yapsam bir sakıncası olabilirmi ?
Malzmeler

Salça + Pul biber + Z.yağı + Biraz su(sulandırmak için)
 
Zeytin yağını abartmadığın sürece bi sorun olmaz. Aynısını ben kekik+pul biber+zeytin yağı şeklinde yapiyorum, ve suyunu çekene kadar haşlıyorum, ne tam haşlama oluyor ne ızgara beğeniyorum o yüzden. Ama kızartıcam diyorsan zeytin yağında kızartma. Ayçiçek yağı kullan zeytin yağına göre daha yüksek sıcaklıklarda bozulmadan kalabiliyor ayçiçek yağı.
 
Zeytin yağını abartmadığın sürece bi sorun olmaz. Aynısını ben kekik+pul biber+zeytin yağı şeklinde yapiyorum, ve suyunu çekene kadar haşlıyorum, ne tam haşlama oluyor ne ızgara beğeniyorum o yüzden. Ama kızartıcam diyorsan zeytin yağında kızartma. Ayçiçek yağı kullan zeytin yağına göre daha yüksek sıcaklıklarda bozulmadan kalabiliyor ayçiçek yağı.
Bluediver nasıl yani haşlarken baharatlarıda suyun içinemi atıyorsunuz ?
 
Önce Yağsız tavada çok kısık ateşte üstü beyazlaşıcak kadar pişiriyorum, sonra üstüne bir miktar zeytin yağı ilave ediyorum pul biber, kekik ekleyip kaynar su ekliyorum üstüne. Kendimi şımartmak istersem hardalda ilave ediyorum :D.
 
Dediğini uyguluyorum :) Şuanda haşlanma aşamasında bakalım tadı nasıl olacak :)


edit
teşekkür ederim tarif için şuanda yiyorum fakat tavugun tadı hala aynı :) o kötü kokusu hala damagımda.. ben şöyle diyorum tavugu normal bir şekilde haşladım uzerine su ile hazırladıgım salçayı servis etsem olmazmı ?
 
Son düzenleme:
tavuk göğüs etini kuşbaşı olarak doğrayıp kekik ve pul biber ile çok az yağlı teflon tava da 10 dakikada pişirip yiyorum. tadı güzel oluyor.
 
Tavuğun içinde kendi yağı zaten mevcuttur,tava alıp hiçbirşey koymadan kızartır gibi pişiririm üstünede kekik eker yerim.Haşlarsan kokusu kötü olur.Aynı şekilde yumurtayı haşlayıp yiyeceğine tayava atıp 0 yağ ile omlet yaptığın zaman kokusu kalmıyor.
 
Kötü Çocuq sana katılıyorum ve bende senin gibi yapıyoruö. dikkat etmiyoruz az kullandım diyoruz ama toplamda bayağı miktarda yağ alıyoruz. bir ara hesaplama yaptım. 2-3 er tane badem, fındık, bir kaşık fıstık ezmesi, 2 yumurta sarısı, 1 kaşık fındık ezmesi, müsli, yulaf yediğim zaman miktarların az olmasına aldanıyordum. ama incelemeyince durup düşündüm ve toplam yağ miktarının 40-45 gr olduğunu gördüm. hemen kestim.
 
Tavaya önce kuşbası şeklinde doğradıgım gögüs etini atıp bir tatlı kaşıgı zeytinyagı koyuyorum, et pembelesinceye kadar kısık ateşte pişiriyorum, ardından once küp şekilndeki domatesleri, sonra yeşil biberleri atıyorum 20 dakika kısık ateşte pişirmeye devam. Sonunda tercihe göre köri, pul biber vs.

Gayet güzel ve pratik.
Afiyet olsun :)
 
arkadaşlar düdüklü tencereniz varsa,tavuk goguslerını dırekt düdüklüye atın,hem cok kısa sürede pısıyor,hem daha lezzetlı oluyor,düdüklüye su koymayın,sadece tavukları koyun,baharat vs. de koyabılırsınız,denemenızı onerırım,kokusuda azalıyor ayrıca..
 
annem göğüsü parçalara ayırıp soya sosu kekik pulbiberle bir güzel sosluyo sonra onları dolapta bi tabakta beklet.Yiyeceğin zaman tavaya hiç yağ koymadan kısık ateşte 20 dk falan pişirdinmi mis oluyo.Soya sosunu deneyin derim çok iyi gerçekten.
 
ben aynen şu şekilde yapıyorum aslında yapmıyorum kendi oluyor :)

göğsü alıyorum olduğu fırına atıyorum 25 dk sonra afiyetle yiyorum
 
ben göğüsleri üzerinde boy ve enine çizikler atıp elektrikli ızgaraya atıyorum. attığım çizikler arasınada kekik pul veya nane koyuyorum ordada yapışık kalıyorlar zaten ... tavsiye edilir
 
ben göğsünü haşlama yapıyorum cidden kokusu falan yenmiyor ama haşladıktan sonra biraz aşırı miktarda kekiği üstüne döktükten sonra :Dhiçbir sorun kalmıyor:)
 
Köry baharatını deneye bilirsin kötü kokuyu alıyor tadınıda çok değiştiriyor.Köry koyduktan sonra üzerinede biraz limon şahane oluyor.
 
haşlama göğüsün kokusu yanında bişey olmadıkça gerçekten çekilmiyor. ben haşlamadan farklı 2 pişirme yöntemi uyguluyorum.
1- fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt koyup üzerine göğüsü koyduktan sonra göğüs üzerinede sadece hafif ıslatacak kadar fırçayla sıvı yağ sürüp fırına veriyorum, sonuç:evde ızgara keyfi :D
2- fırın poşeti içine tavuk göğsünü koyup üzerine, bir bardakta hazırladığım içerisinde 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, tuz, bir tatlı kaşığı salça ve üzerine bardak dolana kadar su ilave ettiğim salça sosunu döküp, yine isteğe bağlı içine patates, domates, biber v.b. sebze atıp fırına sürüyorum. sadece göğüs ve sosu koyarsanız soslu göğüs haşlama, içine sebze de katarsanız sebzeli soslu göğüs haşlama oluyor :D (yalnız bunda dikkat edilmesi gerekilen konu eti fırın poşetine atarken üzerindeki yağları sıyırmak, yoksa yemeğin içine katı yağ katmış gibi ağır oluyor, hemde diyete uygun olmuyor)
 
ben tavuk göğsünü tahtanın üstüne koyup ufak yarıklar açıyorum sonra tost makinesinin üstünde ızgara yapıyorum şahane oluyor deneyin derim... :) arkadaşlar konuyla alakası yok kusura bakmayın ama forumda ara öğün ile ilgili bilgi bulamadım yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
 
Back
Yukarı