Tavuk Haşlama...

500 gram tavugu uygun büyüklükteki tencereye koyun ve suyu ekleyin ardından haşlamaya başlayın sonrasında içerisine 2 tane patates atın 1.5 saat kadar haşlayın haslanmanın son 30 dk sı kala 3 tane karabiber atın içine tuzu isteğe göre ayarlayın çok lezzetli oluyor 500 gram tavuk gögsünde 155 gram protein bulunmakta. bench_O ( 2 adette sarımsak suya atabilirsiniz güzel bir tat verir )
 
Son düzenleme:
bu zaten bilinen ve devamlı yapılan bir yemektir bizim evde:) genede sagol paylasım icin
 
bende buna benzer bır tarıfı haftanın 2 gunu uyguluyorum benım tarıfım ıse:

500gr tavuk gogus etı
2 patates
2-3 havuc
4 dıs sarımsak
baharat
4-5 tane kuskonmaz (ıstege baglı ben sevıyorum bazende 4-5den bıle fazla koyuyorum
 
kasaplarda tavuk baharı satıyorlar. suya ondan katarsanız daha lezzetli olur.
 
tavukları avuc içi büyüklüğünde parçalayıp patatesleri dilimlediniz mi çok daha iyi oluyor. üstelik içine kimyon karabiber ve birazda pulbiber koyunca çok tatlı oluyor. ayrıca ilk suyunu biraz fazla koyup sonra o sudan birkaç bardak alıp o suylada pilay pişirdiniz mi :d ooo daha iftara 1 saat var ağzım sulandı :)
 
ananemler kemik suyu içirirlerdi küçükken cok faydalı diye o geldi aklıma sorayım bir ananeme ne işe yarıyormuş ilik kaynatırlardı
 
Konuyla pek alakası yok ama marketlerde kısırlık bulgur var bulguru kapaklı bir tencereye koyun üzerine haşlamanın suyunu kaynatıp dökün ve kapağını kapatın tüm suyu içine çekip şişiyor hem tadı güzel hemde besleyici.
 
Back
Yukarı