tek kol barla eksantrık scott curl

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NİKE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

NİKE

Üye
işte size kol hareketlerındekı tek duze egzersizlerden bıraz olsun uzak ama bır o kadar zor bır hareket.tek kol barla eksantrık scott curl hareketi,
bu hareketı bulan kısı charles polıquın dır.
scot sehpasında geniş bar tam ortadan dengelı bır sekılde yere paralel olarak tutulur,kolunuzu sehpaya tam yapıstırmadan ve fazla guc almadan sekıl 1 dekı gıbı bu sekılde 8 sanıye bekleyın,8 sanıye sonra yavasca yukarı dogru kaldırın bu esnada bar uzun oldugundan denge bozulabılır ya obur elınızden hafıfce guc alın yada partnerınız sıze yardım etsın,2.resımdekı gıbı.sonra yukarda kı halde 8 sanıye daha tutuyorsunuz 3.resımdekı gıbı.
image001.jpg
image002.jpg
image003.jpg

polıquın ne kadar mazosıst degılmı ..bu hareketı 8 set yapmanızı onerıyor..ve her sette 3 tekrarla...

saygılar
tnatıondan cevrılmıstır
ıyı calısmalar..
nıke.

Çok zekiymiş bu charles.Herhalde birgün oturmuş ne yapsam ne yapsam diye düşünmekte iken birden parlak bir fikir gelmiş aklına. Neden scott curl u tek kolumla ve boyum kadar bir barla dengesiz bir biçimde tuturak bilegimi sakatlamaya yarayan bir hareket keşfetmiyorum??

• Like
Reactions: 980
monotokluktan cıkıp bu gibi ,
enteresan sistem ve egzersiz buluşlarınıda denemek lazım ,sonuçlarını takip edip zaman zaman yapılabilir,
ama çok hafif kg ile girilmeli ,
zira tehlikeli bir egzersiz ,dengeyi muhafaza etmek zor gibi gözüküyor ,

scott curl bicepsi en cok güçlendiren hareketlerin başında geliyor..bunu barla yaparsanız hacim ve peak kazanma konusunda ekstra bir avantaj saglarsınız ama , sorun şu ki, scott curl hareketini cogu kişi düzgün yapamıyor ve dolayısıyla istenilen verim alınamıyor..

kış aylarında bu hareketin yanına seated incline dumbell curls harika gider, zaten incline açısında yapılan hareketler bicepslere cok büyük hacim kazandırır..özellikle son hareket olarak seçilirse, zorlanmış bicepsi adeta patlatmak için çok iyi bir etki yapabiliyor, özellikle negative şekilde yaparsanız, daha da iyi olur, tavsiye ederim..

hatta, barbell curl+one arm barbell eccentric scott curl +seated incline dumbell curls veya one arm barbell eccentric scott curl + seated incline hammer curls + seated incline dumbell curls + reverse barbell curls te cok iyi bir kombinasyon olabilir..

amacsız sadece bulmus olmak ıcın yaratılmıs bı hareket... bu sekılde yaptıgınız hareket kası gelıstırecek ıvmeyı saglamaz... sadece gereksız yere kolunuzu yorarsınız... adamın oldugu yerde dumble yok galıba...:)

size amaçsız gelmiş olabilir fakat ben , kol ve bilekte denge,konsantrasyon adına farklılık arayanların işini görecek harekettir derim..

Amaçsız olduğuna katılmıyorum.

Hedef bölgeler için akla her esen değil elbette ama üzerinde düşünülmüş farklı hareketlerin gelişimde çok faydası olduğuna inanıyorum.

Ağırlığın, kaldırma merkezinden uzaklığı bile fark yaratacaktır. Bu konuyu benden daha bilgili arkadaşlar daha açık bir biçimde anlatabilir. Ben detaylı yapasam da bir örnekle açıklamaya çalışayım.

Örneğin dambılla yaptığımız wrist curl ile uzun bir barla yağtığımız wrist curl aynı mıdır, aynı etkiyi mi sağlar ?

Kaldı ki scott curl gibi hedef bölgeyi izole eden bir harekette böyle bir değişiklik kesinlikle fark yaratacaktır.

Böyle hareketlerin ayrı bir yararı da, antrenmanların tekdüzeliğini kırıyor. Antrenmandan daha çok keyif alıyorsunuz. Nasıl yediğimiz içtiğimiz şeylerde usanıp farklılık arıyorsak, antrenmanlarda da böyle farklılıklara ihtiyacımız var bence.

Son düzenleme:
oceans166'ya katılıyorum.Sizce ronnie,lee priest,robby robinson gibi sporcular bu gibi sırf farklılık olsun diye yapılmış abidik gubidik hareketlerle mi o harika biceps'leri inşa ettiler.Bileğinizi sakatlamak istiyorsanız bu hareket birebir.

Back
Yukarı