Tereyağ masum mu ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan coder
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

coder

Üye
Bitkisel yağlarda tamam Zeytinyağ kullananacağız. Artık bizim evde yemeklerde zeytinyağı kullanılıyor. Peki Tereyağ açısından durum nedir ? Zeytinyağ gibi masum bir yağ mı ? Özellikle kalp damar hastalıkları için tereyağın kullanımını sormk istiyorum. Herangi bir zararı olabilir mi ? Bazı doktorlar tamamen yasaklarken bazıları tereyağın kullanılmasında bir sakınca yok diyor. Sizin düşünceleriniz nedir tereyağ ile ilgili ?

Bitkisel yağlarda tamam Zeytinyağ kullananacağız. Artık bizim evde yemeklerde zeytinyağı kullanılıyor. Peki Tereyağ açısından durum nedir ? Zeytinyağ gibi masum bir yağ mı ? Özellikle kalp damar hastalıkları için tereyağın kullanımını sormk istiyorum. Herangi bir zararı olabilir mi ? Bazı doktorlar tamamen yasaklarken bazıları tereyağın kullanılmasında bir sakınca yok diyor. Sizin düşünceleriniz nedir tereyağ ile ilgili ?
bence haftada bir az miktarda kafi dir başka türlü zararlıdır çünkü çok ağır ve gerçekten lezzetli olması için bol katılıyor benim tavsiyem haftada bir yenmesithums:

Tereyağı eğer köy tereyağıysa kahvaltıda rahatlıkla tüketilebilir diye düşünüyorum ama markette satılanları tüketmemeye özen gösteriyorum.

konu "sütün içeriği "ile ve tereyağının içeriği ile ilgili ...

eğer süt "endüstriyel süt " ve tereyağı "endüstriyel proseslere " maruz kalıyorsa burda biraz düşünmek gerekimez mi?!...9

hele , nerdeyse artık günümüzde 1 kgs sütten , 1 kgs yoğurdun bile süt endüstrisi tarafından üretilebildiği bu devirde ?!...((((

en kötü tereyagı bile marketten degil nerden alırsanız alın

kesinlikle margarin aycicek mısırözü gibi kötü yaglardan kat ve kat iyidir

Siz yesil biber yiyince vucudunuz yesilmi oluyor ?

Tereyagında ki kolestrol vucud icin cok faydalıdır Ayrıyeten tereyagında cok iyi vitaminlerde var

Ben haftada en az 1 kilo tuketiyorum Vakfıkebir tereyagı kullanıyorum

Ama ekmek tuketmiyorum tabi. Yaglar ve etler sebzelerle beraber alındıgı zaman faydalı unlu sekerli gıdalarla alındıgı zaman ise zararlıdır

Tereyağı masum...
Hem de çok iyi...

Ultrasonda boyun damarlarıma baktım... çok ince bir intimal kalınlaşma denen ince plak vardı... Önemsizdi ama ileride olacakların habercisi idi.

Yağlardan kendimi uzak tuttum uzun zaman.
Bir süre tereyağına ve yumurtaya çok sevdiğimden müptela oldum.
Yani bol tereyağlı en az 5 yumurta tavada...

Bir müddet sonra Ultrasonla tekrar baktım. Boyun damarlarımdaki ince plak kayboldu.
Bir türlü anlayamadım.
Açıkçası tereyağı damardaki plağı yoketti demiyeyim de en azından plak yapmıyor- damar sertliği yapmıyor diyeyim.

en kötü tereyagı bile marketten degil nerden alırsanız alın

kesinlikle margarin aycicek mısırözü gibi kötü yaglardan kat ve kat iyidir

Siz yesil biber yiyince vucudunuz yesilmi oluyor ?

Tereyagında ki kolestrol vucud icin cok faydalıdır Ayrıyeten tereyagında cok iyi vitaminlerde var

Ben haftada en az 1 kilo tuketiyorum Vakfıkebir tereyagı kullanıyorum

Ama ekmek tuketmiyorum tabi. Yaglar ve etler sebzelerle beraber alındıgı zaman faydalı unlu sekerli gıdalarla alındıgı zaman ise zararlıdır
Bizim eve hiçbir zaman margarin bile girmedi onu zaten yağdan saymıyorum bir ara ne övüyorlardı doktorlar :( ama tabi almıyorduk ay çiçeği pek kullanmıyor evdekıler tereyagı kullanıyorlar ben ama yememeye özen gosterıyorum market diye ama bir keresinde birisi gerçeğini getirdi köyden afiyetle yiyorduk kanser uzmanı topuzda diyordu bulursanız yiyin öyle yağı

Bizim eve hiçbir zaman margarin bile girmedi onu zaten yağdan saymıyorum bir ara ne övüyorlardı doktorlar :( ama tabi almıyorduk ay çiçeği pek kullanmıyor evdekıler tereyagı kullanıyorlar ben ama yememeye özen gosterıyorum market diye ama bir keresinde birisi gerçeğini getirdi köyden afiyetle yiyorduk kanser uzmanı topuzda diyordu bulursanız yiyin öyle yağı

Margarini öven doktorlar olduğunu zannetmiyorum. Şimdiye kadar da olmadı.

Bir ara bir marka bilmem ne üniversitesinde araştırma yapılmışta kolesterolsüz margarinmiş gibi reklamlar oldu. Yıllar önce.

Gerçekte margarin yapay bir yağ. Hazmı zor.
Bazı yerlerde naylonla eşdeğer tutan yazılar vardı.

90 yıllarda tereyagına kara propaganda uygulandı.
şu an ise tereyagına ragbet edilmekte.

türkiye süt tozuyla büyütülen bir ülke.
köy tereyagının zararlı olduguna kesinlikle inanmıyorum.
yıllardan beri yedigimiz bir ürün.

turk kardiyoloji dernegi senelerce margarin kullanılmasını övmüstür

Margarini öven doktorlar olduğunu zannetmiyorum. Şimdiye kadar da olmadı.

Bir ara bir marka bilmem ne üniversitesinde araştırma yapılmışta kolesterolsüz margarinmiş gibi reklamlar oldu. Yıllar önce.

Gerçekte margarin yapay bir yağ. Hazmı zor.
Bazı yerlerde naylonla eşdeğer tutan yazılar vardı.
Sanırım hiç tv izlemedin her zaman övüyorlardı şimdi pek reklamına rastlamadım para kazanmak için insanların yapmadıkları yoktur

bir bakan vardı eskiden akradeniz çaylarında radyasyon yok diyordu yalandan onunda foyası çıktı tabi itibar etmeiyorum ne sağlık bakanına ne başkasına doğal olan herşeyi yerim dede babalarımız tereyağı yemiş maşaallahları var ne hastalık varsa şimdikilerde var malesef :(

market tereyağı asla yemem ama harbiden köy tereyağı olunca yiyorum türkiyede pek bulamasamda memleketim azerbaycana gidince tüketiyorum. şu merkette satılanlardan o kadar farklıki hem tat olrak hem rengi olarak

Marketlerde satılan markalı tereyağını tavsiye etmiyorsunuz. Köy tereyağını tüketin diyorsunuz. Peki köy tereyağını nerden bulabilirim. Köyüm falan yok. Birinden isteyebilceğim. Bu köy tereyağını istanbulda nerden bulabilirim ?

Sizce kilo almak isteyen biri tereyağını nasıl kullanmalı ? Günlük kalori ihtiyacının bir kısmını ondan mı karşılamalı yoksa sadece kahvaltıda vs. mı kullanmalı ?

Marketlerde satılan markalı tereyağını tavsiye etmiyorsunuz. Köy tereyağını tüketin diyorsunuz. Peki köy tereyağını nerden bulabilirim. Köyüm falan yok. Birinden isteyebilceğim. Bu köy tereyağını istanbulda nerden bulabilirim ?

Google, "posof organik" yaz.Doğal köy ürünleri tavsiye ederm.

anlayamadığım nokta :

"illa konsantre yağ yemek zorunda msınız, beslenme kürlerine bunu almak ?!..."

eğer: "KONU SAĞLIK İSE , HER ZAMAN VE HER ZAMAN DÜŞÜK, HATTA YETERSİZ KALORİ ALAN ,AZ YAĞ İLE BESLENENLER DİĞERLERİNE GÖRE ÇOK DAHA SAĞLIKLI VE UZUN ÖMÜRLÜDÜR" ...

bu nedenle , mümkünse "yağları beslenmeden kaldırmak "gerekir !é...ancak ,tabi ki bunu yapabilecek babayiğitler varsa?!...

zordur , zira nedeni " LEZZET" denen olay ve "YAĞ , BELKİ DE EN LEZZETLİ ŞEY" ...(((

Yağları beslenmeden kaldırmak? Esansiyel yağ asitlerini nasıl almayı düşünüyorsunuz?

anlayamadığım nokta :

eğer: "KONU SAĞLIK İSE , HER ZAMAN VE HER ZAMAN DÜŞÜK, HATTA YETERSİZ KALORİ ALAN ,AZ YAĞ İLE BESLENENLER DİĞERLERİNE GÖRE ÇOK DAHA SAĞLIKLI VE UZUN ÖMÜRLÜDÜR" ...

bu nedenle , mümkünse "yağları beslenmeden kaldırmak "gerekir !é...ancak ,tabi ki bunu yapabilecek babayiğitler varsa?!...

zordur , zira nedeni " LEZZET" denen olay ve "YAĞ , BELKİ DE EN LEZZETLİ ŞEY" ...(((

anlayamadığım nokta :

Terayağın Suçu Ne :D

Beslenmeden Yağları kaldırdığınız zaman SCHWARLZXX arkadaşımızında söylediği gibi esansiyel yağ asitlerini bitirmek gibi bişi ...

Zaten Bu Bİr Mit diye düşünüyorum TERAYAĞI gibi ürünlerin tüketilmesini sağlıksız bulanlar hatta ileriye gidip hiç tüketilmemesi gerektiğini düşünen ön yargılı insanlar basında çıkan reklam kokan ve her programda diyet uzmanı olarak adlandırılan insanlarla dolu .. bence yalnış bir fikir heleki evde üretiyorsanız asla tüketmekten çekinmeyn ... derim ..

Back
Yukarı