The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sthammer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Film Hakkında Sizin Görüşleriniz ve Bodyforumtr İmdb Puanınız

• En iyi film mi? Külliyen Yalan 6-5

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    15
S

sthammer

Guest
h8qvr.jpg

[YOUTUBE]bcm5Ocb6GA8[/YOUTUBE]

Esaretin Bedeli (orijinal adı: Shawshank Redemption), 1994 yapımı Frank Darabont filmidir. Stephen King'in bir öyküsünün uyarlaması olan filmin başrollerinde Tim Robbins ve Morgan Freeman vardır. Morgan Freeman ve James Whitmore filmin anlatımını da üstlenmektedirler. Dünya çapında geniş hayran kitlesi edinmiş bir filmdir.

Konusu

Şaibeli bir şekilde karısını öldürmek suçundan Shawshank Hapishanesi`ne gönderilen bankacı Andy Dufresne (Tim Robbins), burada hiç alışık olmadığı bir hayat mücadelesi vermeye başlar. Hapishanede tanıştığı Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman) ile aralarında mükemmel bir dostluk oluşur. Bir süre sonra Andy'nin hayata bağlı tavırları hapishanedeki mahkumları bile etkilemeyi başarır.

Filme olan ilgi

Stephen King'in "Kuşku mevsimi" adlı romanından sinemaya uyarlandı ve gösterildiği ülkelerde büyük ilgiyle karşılandı. 1995'te aralarında en iyi film adaylığı dahil 7 dalda Oscar'a aday gösterildi. Fakat en iyi film ödülüne başrolünde Tom Hanks'in oynadığı Forrest Gump adlı film layık görüldü.
Yaygın kulanıma sahip internet sitesi IMDB'de yayınlanan en iyi filmler listesinde uzun zamandır en üst sıradadır.
https://www.imdb.com/title/tt0111161/

Yönetmen :Frank Darabont
Yapımcı: Niki Marvin
Senarist: Roman: Stephen King
Uyarlama: Frank Darabont
Oyuncular:
Tim Robbins
Morgan Freeman
Bob Gunton
Clancy Brown
William Sadler
Gil Bellows
James Whitmore
Müzik: Thomas Newman
Dağıtıcı: Castle Rock Entertainment
Yapım yılı: 23 Eylül 1994 A.B.D
10 Mart 1995 Türkiye
Süre:142 dk.
Ülke:ABD
Dil: İngilizce
Bütçe: $25.000.000
Hasılat: $28,341,469

Kaynak

tr.wikipedia.org

filmi yaklaşık 5 ay önce ameliyatlıyken canım sıkıldığı için izledim.Bugüne kadar nasıl izlemedim diye kendime kızdım açıkçası.
İzlediğim en iyi film diyebilirim.Zaten imdb puanı ve sırası ile sözümü destekliyor.İzlemeyenler bence mutlaka izlemeli.

izlediiğim en iyi film.. hiç sıkılmadan izlerim ama o ilk izleyiş ve film bittikten sonra bile gözlerimin öylesine ekrana baka kallması yok mu :D

Bu film arsivimde var ve en az 20 defa izledim ve bi 20 defa daha izlerim :) Ozellikle catida bira sahnesi ve Brooks un intihar ederken yazdigi "Brooks was here" yazisi beni bitiren sahneler.

Bunun disinda imdb nin ilk 250 listesindeki filmlerin abartisiz 200 unu izlemisimdir ve ilk 50 si icinden izlemedigim film yoktur ama hic biri bu filmin eline su dokemez

Son düzenleme:
Sırf Morgan Freeman oynuyor diye izlemiştim.ilk 3 dakikasında ef püf ettim.Sonrasında rahat 4-5 kez izlemişimdir.Mükemmel bir film imdbden bu filmi 2.sıraya alıcak film kolay kolay gelmez diye düşünüyorum.

hapishane filmleri zaten hep ayrı güzeldir
üstüne de böyle derin ve güzel bir film olayı bambaşka boyutlara taşımış

bu filmi beğenip de "son kale"(the last castle) filmini izlememiş olan varsa mutlaka izlesin derim...

Son düzenleme:
hapishane filmleri zaten hep ayrı güzeldir
üstüne de böyle derin ve güzel bir film olayı bambaşka boyutlara taşımış

bu filmi beğenip de "son kale"(the last castle) filmini izlememiş olan varsa mutlaka izlesin derim...

son kale, efsane, o filmin imdb'si düşük ama enteresan, efsane general yougane r. ırwın unutulmaz, robert redford ve james gandolfini sağlam kadro ;)

Back
Yukarı