Ton balığı ya da pişmiş sucuktaki yağı kaynar suyla süzme.

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan KemiK
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

KemiK

Üye
Selamlar.
Evet son günlerde başlıkta bahsettiğim yöntemi uyguluyorum.
Malum bimdeki ton balığının 2x160'lığı 3.95 tl falan.Light'ı olmadığı ve fiyatı da diğer ton balıklarına göre çok uygun olduğu için bunu deneyeyim dedim.
Sucuk da aynı şekilde çok yağlı olduğu için kapalı pilastik limon sıkacağının içine koyup kaynar suyu döküp bekletip süzüyorum.Olmadı bir kaç kez tekrar ederek.

Merak ettiğim bu yöntemde beslenme açısından biz sakınca var mıdır?
Çünkü özellikle ton balığı daha önce tükettiğim light ton balıklarına çok benzer bir hal alıyor.
Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
Eğer sakıncası yoksa başka arkadaşlar da bu yöntemi kullanabilirler.Eğer sakıncası varsa da ben bu yöntemi bırakırım :)
 
dostum

ben senin yerinde olsam yagdan korkmazdım suzmeye falam gerek duymazdım insan vucudunun yaglara herseyden cok ihtiyacı var
 
kemik bende aynen senin gibi yapıyorum acaba yag uste cıktıgında dokulurken diger besin miktarında bir azalma oluyomudur diye merak ediyorum :)
 
söyleyecegimi heldic söylemiş...yarışmalaramı katılıyorsunda ton balıgındaki 4 5 g yagın hesabını yapıyorsun...
 
hergun ton balığı tüketme çeşitli besinler koy menüne

civa zehirlenmesine yol açar zamanla bırıkır

dardanel ton civa kontrolu yaptığını söylüyor resmi sitesinde ama dia yapıyormu bilmiyoruz

haftada birkaç kez yiyorsan kalitelisini al sağlık hepsinden önemli
 
Back
Yukarı