Ton Balikli Kofte

konuyu açan arkadaşa teşekürlerimi sunarım.. ciddiden ağzının tadını biliyo..ton balıklı bulgur bilavı marol,dometes cidden güzel..ama ben bide içine kaynatılmış mısır ilave ettim farklı ve güzel bi lezzet ortayaçıktı tavsiye ederim...

Ton Balığı Köftesi

400 gr konserve ton balığı
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
6 dilim tost ekmeği
2 adet yumurta
yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı dereotu
yarım su bardağı un
tuz, karabiber

konserve ton balığını süzün, soğanları robotta çekin 2 çorba kaşığı yağı tavada kısdırın ve soğanları kavurun. Ekmeği robottan çekin, maydonoz ve dereotunuda katıp ekmekle beraber iyice robottan geçirin. Robottaki bu karışıma balığı, yumurtayı, kavrulmuş soğanı, tuz ve karabiberi ekleyip malzemeler iyice karışana kadar robottan çekin. Hazırladığınız harcı bir kerede elinizle yoğurun. Daha sonra bu harçtan parçalar alarak yassı toplar şekline getirip hazırlamış olduğumuz köftelere un serpin. Geri kalan 2 çorba kaşığı sıvı yağıda teflon bir tavada ısıtın ve balık köftelerini çevirerek iyice kızarana dek pişirin.

Yapan herkese afiyet olsun.

Arkadaslar diet zamanimda genellikle tercih ettigim bir yemegi sizle paylasmak istiyorum.

Malzemeler
1 paket yulaf
4 kutu light ton
1 bas sogan (rendelenmis)
maydanoz
1 yumurta
karabiber.

Arkadaslar bu malzemeleri derin bir kasede iyicene yoguruyoruz, daha sonra kofte sekli vererek gerek firinda gerek izgarada pisiriyoruz. Pisince ustu (sarariyor) kabuk kivamina geliyor ici daha yumusak kaliyor. Ustune limon sikip yenilebilir. Soguk sekildede guzel oluyor. Hem guzel protein hemde temiz carb almis oluyoruz boylece. Yanimizda atistirmalik snack gibide tasiyabiliriz.

Yumurta hariç tüm ölçüleri yarım şekilde kullandım ve tadını çok beğendim.. HArika . Teşekkürler ...bench_O

valla anneme yaptırdım süper oldu ama bundan ne kadar yemeliyiz ? ben 3 kutudan yaptırdım yaklaşık 7 orta boy köfte çıktı.burdada bişey yazmadıgı için hepsini yedim :D :D

not:tad olarak normal köfteden bi farkı yok gibi geldi.lezzet olarakta çok iyi

Herkese hayırlı aksamlar, benim tarifle ilgili bir sorum olacaktı.
Bildiğimiz üzere proteinlerin yapısı yüksek sıcaklık altında bozulur,coğu denatüre olur. Hatta bu yüzden bize yumurtayı kırmak yerine rafadan yemeyi tavsiye ederler (zaten yumurtadaki az miktardaki proteini korumak için)
Şimdi biliyoruz ki tonbalığında gayet zengin ölçülerde protein var(100gr da 26 gr kadar) biz bunu ızgara yada fırın şeklinde pişririsek protein gramında bi değişme olmazmı ?

Back
Yukarı