Triceps için bench dips mi yoksa normal dips mi ?

Triceps için; Normal dips mi bench dips mi ?

• Normal Dips

Votes: 42 44,7%
  • Bench Dips

Votes: 52 55,3%

• Total voters
    94
Bench dips tam nizami yapılırsa daha iyi bence tam olarak tricepsin çalıştığını hissedebilirsiniz ama normal dips de sanki vucudun üst bölgelerinede etki ediyor

bench dipste kucağıma 50kg alıyorum bana mısın demiyor. ağarlıkları vucuda kaldırıp indirmek vakit alıyor . paralel dipse geçtim bu yüzden.

Anketi açtığım zamandan beri bench dips yapıyorum, kesinlikle bench dips daha yararlı triceps için. :D Bende 60 kg ile yapıyorum üstteki arkadaşın dediği gibi tek kötü yanı ağırlıkları kucağa koymak ve alınmasını beklemek. Yardım istiyorum ama koyarken 20-20-20 o beklemek bitiriyor :D Birde alınırken beklemekten üst göğüse kramp giriyor :D

Son düzenleme:
Normal dips çok iyi pump hareketi. Ben göğsü ısıtmak için çalısırdım. Asla ana egzersiz hareketi yapmadım. Tricep in anası bence bench dips.

Anketi açtığım zamandan beri bench dips yapıyorum, kesinlikle bench dips daha yararlı triceps için. :D Bende 60 kg ile yapıyorum üstteki arkadaşın dediği gibi tek kötü yanı ağırlıkları kucağa koymak ve alınmasını beklemek. Yardım istiyorum ama koyarken 20-20-20 o beklemek bitiriyor :D Birde alınırken beklemekten üst göğüse kramp giriyor :D
Bu sorunu bende yaşıyordum ve herzaman yardım edecek birisinide bulamıyordum. sorunu şöyle çözdüm; gittiğim salonda barfiks makinası var, hani ağırlığı ayarlayıp ayağını basıyorsun düşük ağırlıkla barfiks çekiyorsun.
o ayak basma yerine ellerimi koyup çömelip ters dips yapıyorum üstelik hem negatif hem pozitif direnç olduğundan daha iyi çalıştırıyor.

Bench Dipste sadece tricepsten destekli kendimi kaldırıyormuşum gibi geliyor ama normal dips hareketinde diğer kaslardan daha fazla güç alınıyor gibi yani triceps ağırlıklı olsada diğer kasların çalışmasıda fazla gibi.Ama ikisinide yapmalısın :D

Bench dips daha izole bi hareket triceps için ama benim tricepslerim çabuk geliştiği için orantıyı bozmamak için normal dips yapıyorum daha komplike bir hareket,orantısal olarak vücudu eşitliyor.

Bır makalede en iyi triceps hareketının normal dips olduğunu okumustum

Merhaba,

Genel olarak bench dips'ten yanayım.
Bench dips yaparken tricepslerimin çok daha iyi çalıştığını, şiştiğini gözlemliyorum.
Hareket çeşitliliği açısından normal dips'i bazen yapıyorum; ancak triceps dışında çoğu kas grubu da işin içine giriyor.
Ayrıca bench dips'te ağırlık plakasını üstüne koyarak daha fazla triceps'e yüklenme ihtimalin de var.

İyi günler,

Bazı arkadaşlarımız 60kg.ile yaptığını bahsetmiş ve tricepsin hiç yorulmadığını belirtmiş.Bende bir ara 60kg.ile yapıyordum aynı şekilde bende yanma vs.hissetmiyordum,çünkü hareketi yanlış yapıyormuşum.Şu an ağırlıksız 12 tekrardan 3 set yapıyorum inanılmaz bir yanma hissi yaşıyorum.
Eğer dirseklerinizi açarsanız tricepsi pek hissedemiyorsunuz.Fakat dirseklerinizi mümkün olduğunca kapayın yani sırtınızda dirsekleriniz mümkün olduğunca yaklaşsın ve yavaş yavaş yapın farkı göreceksiniz :)

Back
Yukarı