Tuluğ TOPA

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ketuda
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Karasan muhalifsin ama haklısın da.
Bu aşırı övme bir miktar meseleye hakim görüntüsü çizme çabasından da kaynaklanıyor. Bu spora doymuş bir kişi herhalde "vay baba süpersin" seviyesindeki iltifata itibar etmez.
Ama gerçekten işe hakim olmayan bu gerçekten bihaber olacaktır.

Vallahi bence körü körüne hayranlık çok hoşa gitmiyor.
Düşünsenize, bir alanda çok iyisiniz ama sizi anlamayan birisi, size müthiş methiyeler düzüyor, hayranlığını dile getiriyor.
İşi anlayan birisinin yerinde eleştirileri kadar dikkat çekmez, önemsenmez.
Bunun bir örneğini Ahmet Enünlü Hocamızın yanında yaşadım, Şampiyon isimli, Hocanın kendisine ait salonunu işlerine bakan bir arkadaş, sohbet esnasında, 1976 IFBB Amatör Dünya Şampiyonası resimlerine bakarken, hocam, hepsinden iyiymişsin be, hakkını yemişler gibi bir laf etti.
Ben karşı çıktım, hocama büyük bir hayranlığım olmasına rağmen, o sene Robby Robinson gerçekten inanılmaz olduğu için, yarışmayı hakkıyla kazanmıştı.
Şimdi gidipte, hakkın yendi, sen birinci olacaktın Hocam! demek inanın hoşgörür bir tebessümle karşılanır, hoşa gitmez, sadece, eyvallah sağolasın denir.
Bunları neden yazıyorum hemen söyleyim.
Bir insan sevildiği kadar anlaşılmak ister bence, onu iyi değerlendirip anlamadan, hayran olup göklere çıkarmak, anlayıp daha ölçülü olarak sevmek kadar mutlu etmez bir sporucuyu, ya da herhangibir üstad olmuş bir kişiyi.
Nacizane fikrimi bu vesileyle söylemek istedim.

genç ,orta yaşlı bu sitede dolu vüct geliştirmeyle ilgilenen insan var ve türkiyede nadir yetişmiş vücütçulardan belki de en güçlü ve en ölçülü vücutçusu hakkında açılmış bir bölüm burası ve herkes burda tuluğ hocaya bişi sölemek bişi yazmak isteyecektir ve benm övgülü yazımın üstüne karasan arkadaşım bişiler yazmış, tuluğ hoca bnm yazdıımı okusun da gururlansın die diil zaten adam bu işi bitirmiş hangi spor salonuna gitse belki film yıldızları gibi karşılanmaktan daralmıştır burda bi cümle de ben yazdım tuluğ hoca benm de cümlemi okusun tanındıını örnek alındıını grsün gibi bir maksat vardır durduk yere eleğini asmış bu işlere doymuş hocamızın iki cümleyle koltuklarını kabartma peşinde diiliz ben de burdayım hocam sizi tanıorum beğeniorum demenin belki de deişik bi şeklidir.kalabalık cümleler kurmanın gereği yok sanırım o yüzden de ..herkese saygılar...

zten karasan arkadaşım tuluğ hocayı daha iyi tanıyıp ta on agöre övün gibi bişi demek istemiş sanırım verdiği örnekten bu anlaşılıyor .hani çok ta abartmayın gibi bişi demek istediğini algıladım kendisi ronnie coleman la kıyasladı sanırım tuluğ hocayı biraz daha zayıf bulmuş olmalı o yüzden bu kadar sevgi gösterilmesi kendisine matıksız gelmiş olmalı ..onun bakış açısına da saygı duyulmalı ..

Yorumlarınıza saygılıyım ve cok teşekkur ederim..Buradaki herkesin bana karşı pozitif düşüncelerle yazdığını biliyorum.Herkese aynı uzaklıkta olabildiğince mutevazı bir duruş yakalamaya calışıyorum...Buyuk olculere sahip başarılı bir sporcu yerine mutevazı ve karakterli bir yapıya daha önem veriyorum...Kimseyi yaralamadan ,çalıştırıp şampiyon yaptıklarımı da yeni başlayanlarada düşünüp yararlı olmak için cevap veriyorum...önümde bir sürü iyi ama yalnız şampiyon arkadaşım var.Düşünsenize 60.5 kolum var ve yeni başlayan bir vucutcu adayı yaklaşıp birşey soruyor...Bende aksi bir bakış fırlatıp kafamı çeviriyorum.....Ne itici değil mi?...

Eklentiler

• tulug-04-son.JPG
    tulug-04-son.JPG
    88,6 KB · Görüntüleme: 3.420
Kesinlikle Tuluğ Hocam, maalesef sizin verdiğiniz örnekleri yaşayıp büyük hayal kırıklığına uğrayan nice insan var.
Kahramanı olarak gördüğü şampiyona yanaşıp, ".... Abi, harikasın, nasıl yaptın?" diye sorduğu zaman ağır küfürler işitip ağlama noktasına gelen insanlar duydum.
Elbette, burada diğer tarafıda düşünmek gerekiyor, yarışmaya hazırlık sürecinde düşük kalori alımı, sert idmanlar neticesinde yay gibi gerilen sinirlerin, en küçük bir şeyde kopmasını anlayabiliyoruz.
Ancak sizin korkutucu kütlenize rağmen, sizinle ilgili ne mutlu böyle olumsuz bir söylenti asla yayılmadı, sizi tanıyanlar, buna bende dahilim, çekinmeden sorularımızı sorduk, sabırla, espirili cevaplarınızla, daima yeni sorular soracak cesareti bulduk, bu da bence alınan dereceler kadar önemli bir kalite.

Sitede bu ve diğer sayfalardaki bütün kardeşlarimin bayramını kutlarım....Sağlıklı ömürleri olsun............

sağolun tuluğ hocam,sizin de geçmiş bayramınız mübarek olsun..
sizi burada,aramızda görmek gerçekten sevindirici,şimdi bile bunu yazarken ellerim titriyor heyecandan,salona gidip arkadaşlara tuğul hocaya iki çift laf etmişliğim var diyecem ((:
ben de düşünürdüm sürekli türkiye de profesyonel vücutçular bizlere bu sporu daha yakından tanıtma,incelikleri anlatma,güzelliklerinden bahsetme imkanı için forumumuzu kullansa ne güzel olur diye.
aklıma ilk önce siz,hamdullah hoca,serdar aktolga,özer baysaling,ahmet enünlü hoca gelirdiniz.tabi siz de üye olur olmaz ilk bahsettiğiniz şey zaman sorunu olmuştu,keşke bütü saygı duyduğumuz büyük sporcularımızın,hocalarımızın da daha fazla vakti olabilse,onları aramızda görebilsek ne kadar güzel olurdu..
anlattığınız hikayeler,eski salon ortamları şahsen sevindirdi beni,hayattan kesitler sunmanız ben gibi herkesin yüzünde ufak tebessüme sebebiyet vermiştir..
aramızda daim olmanız,uzun süre bizlere yol göstermeniz dileğiyle..
saygılar..

flood yapmış gibi olmak istemem ama editleyemedim mesajımı,kusura bakmayın.
gürkem gürsoy da forumumuza üyeydi,unutmuşum yazmayı,ve şimdi gördüm,mehmet yıldırım da üye olmuş forumumuza.
profesyonellerin yardımlarıyla daha da gelişeceğimiz kesin..
tekrar saygılar..

Son düzenleyen: Moderatör:
hocam merhaba sizin çalışma stilinizi yazdıgınız programları örnek alarak çalıştıgımız salonda burak kalkavan arkadaşımla beraber üyerimize uygulatıyoruz ve sonuçlar çok çok iyi sizin bu konu hakkında bir kiyap ve ya makale yazmızı isterim hocam sizin gibi bu tarz bilgiler sahip olan bir sporcunun ne kadar degerli oldugunu söylememe gerek yoktur umarım. inşallah bir gün bizde sizin gibi çok iyi bir sporcu oluruz .

hocam sızı burada gormekten cok mutlu oldum sızı burada sureklı görebılecekmıyız.bızlere yardımcı olacagınızı dusunerek sımdıden sıze cok tesekkur ederım.hocam aman bızı yalnız bırakmayın sızın onerılerınıze ıhtıyac çok.SAYGILAR.

Tuluğ hocam bende bb sporunun bu güzel yönlerini ve arkadaşlıklarını gördükçe daha çok seviyorum. İyiki varsınız. Hacim ve vücut şekli olarak cidden yurtdışındakilere dişli bi rakip olabilirmişsiniz ama arkadaşlarımızında dediği gibi hayat sizin kararlarıda doğru olanıda siz verirsiniz. Neyse sizi burda görmek gerçekten güzel. Bütün verdiğiniz bilgilerinizi not alıyorum. Böyle hocalar kolay bulunmaz.

Günlük rutin işlerden sonra siteye girip kontrol edip mutlaka bir gezinti yapıyorum...Kitap konusuna gelince.....o kadar doluyum ki nereden başlayacağımı bilemiyorum ama bu kış başlangıç yapacağım...Başlarsam sonunu getiririm........

bu çok sevindirici bir haber
hem bu konuda az sayıda eser olmasından hemde sizden çok değerli şeyler öğreneceğimizden...

ALLAH tamammını erdirsin diyorum ki hemen alıp okuyalım

kolay gelsin

serdar aktolganın arkasında hardline var 4,5 milyar ayda sırf besin gerecelerini karısılıo geri kalanınıda sag dasoldan olsa pekde kendi basına diyemeyizz

Konuya genel bir bakış açısı getireceğim.Diyelim ki muthiş bir sponsor bulduk,diyelim ki bütün supplement ihtiyaclarımız bir firma tarafından karşılanıyor,diyelim ki bütün süzme bilgi ve tecrübeleri bize aktardılar...Unutulmamalıdır ki kimse bizim yerimize diet yapamaz,kimse bizim için eklemlerini bu kadar zorlamaz ve en önemlisi sağlık için değil derece için bu işi yapanlar adına kimse içorganlarına böylesine yüklenmez...İdmanı yapan,ne olursa olsun kendisiyle başbaşa kalan yine sporcunun kendisidir...

vallahi heyecandan nediyeceğimide toparlamaya çalışıcam gerçekten bu sporu yapanlar tarafından idol gösterilennadir insanlardan birisiniz
gerçekten hem kendiniz hemde Türkiye için aldığınız o büyük sorumluluğu layıkıyla yernie getirdiğiniz görüşündeyim gerçekten büyük bir sporcusunuz
burdaki sıcak insanalarada gerketiği gibi cevao vermeniz hümanist bir insan olduğunuzun göstergesidir sizi tebrik ediyorum umarım bu spor gerketiğinden olduğundan daha büyük yerlere gelir sizin gibi tecrübeli profösyönel insanalrın katkısıyla saygılar dilerim

hocam büyüksünüz:)

hocam sanırım bu aralar istanbuldasınız burak kalkavan arkadaşım size çalıştıgımız salona davettte bulunmuş hocam burak arkadaşımın davetini kabul edip bizi ziyarette bulunulursanız bizi sevindirirsiniz şimdiden teşeşkürler

Bu aralar sanal dunyada fazla gezemiyorum....Gerek federasyonun gerekse yarısmalarında gerekse bu federasyondan hariç diğer kurumların da yarıkmalarını takip ediyorum....Ama biryerler de yazı yazmıyorum.....Kendim evde idman yapıyorum...Birşeylere başlamak istiyorum ama ne zaman bakacagız....Bana yazan herkese sevgiler..........

Tuluğ Hocam sizden sunu oğrenmek isterim.müsabık olmaktan neden ayrıldınız saglık sebeblerımı yoksa baska nedenlermı vardı.sundan soruyorum sizın kollarınız gıbı TÜRKİYEDE müsabık birisini görmedim.siz bir numaraydınız bence sizi gececek bırısıde cıkamaz bence.bu soruyu sorar ken TÜRKİYEDE MÜSABIKLIK NEDIR az cok bılırım hekez kostek.cevabınız icin tesekkur ederım

Back
Yukarı