Tuluğ TOPA

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ketuda
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
tuluğ topanın elinden tutmamışlar yazık olmuş adama diyorum başka bişey demiyorum, diyemiyorum
tara00698jv.jpg

tara00685dm.jpg

Tuluğ Topa'nın maddi durumu iyi gördüğüm kadarıyla.
Yurt dışında neden çok başarılı olamadı bunu bilemiyorum, ama elinin tutulmasıyla cok alakası yok, Serdar Aktolga'da kendi basina yapiyor Wabba derecelerini.
Acikcasi bana göre, Tuluğ Topa kütle olarak ve birçok adelesinin şekli yönünden türkiye'de kraldı, bir çok insanın kalfları çöp gibiyken Tuluğ Topa'da kocamandır kalflar, bicepleri icin zaten söz yok, 60 santimin üzerinde oldugu zamanları bilirim.
Sanırım definisyon yönünden sıkıntısı vardı, aksi taktirde, o kütle ve endamla dünyayı sallaması lazımdı...

Tulug Topa cok kısa zamanda aklını kullandı ve bence ısın maddı boyutuna yoneldı, actıgı salonu ıslettı , guzel para kazandı ,
guzel bır hayat surduruyor, yanı ben majestıkteyken oyle goruyordum.

Kendısı zamanında dopıng yuzunden ceza aldıgı ıcın ıyıce salmıstı, ve tamamen bır ısletmecı oldu dıyebılırım, yoksa profesyonel olarak devam ederdı ve daha cok dereceler alırdı.

Turkıyenın dunya capında olabılecek sprocularından bırı bence, ama o yola yonelmedı. Acıkcası o bench falan bastıgı zaman
bızlerın dudagı ucukluyordu, cunku gercekten cok buyuk kılolar kullanan guclu ve hacımlı bır bodycı.

turnike programında katıldıgında bır bayan kendisine çok guzel bır vucudunuz var,neden uzun kollu gıyeceklerı tercıh edıyorsunuzda sergımeıyorsunuz dıye sormustu.o da sizinde vucudunuz gayet guzel sız neden sergılemıyorsunuz dıye cevap vermıştı.tek basına masanın yarısını kaplamıstı.diğer 2 sporcu kalan kısmını paylasıyordu.bır zamanlar kendısı ıcın avrupanın en iri body buılderı denılıyordu.barda korumalık yaptıgını duymuştum bır arkadasımdan.

Ben görmedim ama belki Masteer görmüştür, +300 kiloyla bench press yaptığını duymuştum, bench press dağılmasın diye alttan plakalarla desteklediklerini duymuştum, ki bunu anlatan kişide yeni yetme birisi değil, 51 santim kolları olan eski Türkiye şampiyonu bir abimizdi, +300 bench press,+350 squat, bu hacime ulaşmak için işte bu kiloları kullandığı söyleniyordu Tuluğ Topa'nın, sanırım 13 tane türkiye şampiyonluğu var, düşünüyorumda, heralde sıkılmıştır yarışmaya girip kafadan kazanmaktan :D

emrah dedi:
benım tek duydugum abımın hakkında sedat pekerın 5 adamını cadde ortasında dovmesı sonra yurt dısına gıtmıs olması g3erekıyodu
yurtdısına gıtmesının nedenı adamları dovmesı.bu dogru ama bu olaydan once adamlar kendısını sılah zoru ıle kaldırıp dovmuslerdı.tuluğ daha sonra adamları dovuyor ve bır sure dısarıda kalıyor.

Sinan,

Elinde daha fazla resimleri varsa forumda görmek isteriz.

Selam Karasan ,

Ben musabakaya hazırlanırken bulk donemınde 270 kg bench gırdıgını gordum Tulug Hocanın.Zaten body camıasında lakabı kare ıdı enı boyu bırdı, musabaka oncesı ıse baktıgın zaman eksık tarafı yoktu, surası zayıf dıyecegın bır nokta bulamazdın.

Karasan dedi:
En altın bir üstündeki resimde bicepleri bowling topu gibi, ve dikkat edin, önkollarida aşırı hacimli.

Ön kollarına hayran kaldım benim için inanılmaz
nerdeyse parmak hızasından başlıycak

Hacimli olmayı hedef koyan biri icin bence alınabilecek en ii idollerden biri...

Back
Yukarı