Bigdaddy
Üye
Evet forumda görebildiğim kadarıyla bu konuya çok değinilmemiş, yağ yakmak için hep 3 beyazı, yani beyaz un, şeker, tuzu kesmek gerektiği belirtiliyor, şeker ve unun esmer alternatifleri var ama tuz tamamen kesilmeli deniyor. Kişisel deneyimlerime göre uzun süre boyunca tuzu diyetten azaltmanın zararları var. Geçen yaza kadar uyguladığım diyette tuzdan olabildiğince uzak durmuştum, sonra oturduğum/yattığım yerden kalktığımda şiddetli baş dönmesi, gözün kararması, dengeyi kaybetme gibi şeyler yaşamaya başladım. Açıkcası önce kalp hastalığından korkup kardiyoloğa gittim, kalbimle ilgili bir sorun çıkmadı, tanı olarak ortostatik hipotansiyon, yani ani tansiyon düşüşü koydu. Bunun nedeni olarak da fazla su ve mineral kaybını gösterdi. Halbuki ben diyetim boyunca bolca su içmiştim, bu nasıl olabilirdi? Tuz kullanıp kullanmadığımı sordu, ben de diyette olduğum için çok azalttığım söyledim, sorunun bundan kaynaklandığı anlaşıldı.
Arkadaşlar içtiğimiz suyun vücut tarafından tutulabilmesi için tuza ihtiyacı var, izotonik sporcu içeceklerindeki mantık yani.. Özellikle çok terleyen arkadaşlar bolca mineral kaybına uğrar, tuzu keserseniz bu ciddi derecelere varır(benim durumumda olduğu gibi). Tabi bu demek değilki çok tuzlu yiyin yemeklerinizi, normal ölçülerde, spor yaptığınız müddetçe tuz tüketin, o da olmadı maden suyu tüketin. Bunlar benim tecrübelerime dayalı düşüncelerim, saygılar.
Arkadaşlar içtiğimiz suyun vücut tarafından tutulabilmesi için tuza ihtiyacı var, izotonik sporcu içeceklerindeki mantık yani.. Özellikle çok terleyen arkadaşlar bolca mineral kaybına uğrar, tuzu keserseniz bu ciddi derecelere varır(benim durumumda olduğu gibi). Tabi bu demek değilki çok tuzlu yiyin yemeklerinizi, normal ölçülerde, spor yaptığınız müddetçe tuz tüketin, o da olmadı maden suyu tüketin. Bunlar benim tecrübelerime dayalı düşüncelerim, saygılar.