creatin olarak bu güne kadar belirli dönemlerde weider ve universal powder kullanmış biri olarak kesinlikle universal marka olanını öneririm. dikkat ederseniz piyasanın en pahalısıyla kıyasladım. creatinde universal bence zirvede. fiyat olarak da gayet uygun. zaten creatin genel anlamda çok masraflı ve pahalı bir ürün değil. daha önce hiç kullanmadıysanız ilk hafta kendi belirleyeceğiniz 5 gün boyunca (tercihen idman günlerinde), 5'er gramdan günde 4 porsiyon ideal. 4 porsiyon için de arada belirli saat aralıkları bırakın, mesela 3'er saat. yani ilk hafta içerisinde toplam 100 gram yükleme yaptıktan sonra günde 5 gram ile devam etmeniz yeterli olacaktır. idman öncesi veya sonrası çok önemli değildir, herhangi bir öğünün üzerine alabilirsiniz. yalnız her gün aynı saatlere denk getirmeye çalışın. antibiyotik alır gibi. basit şekerlerle alınmasının daha çok depolanmasına yol açtığı söylense de bunun ıspatı yok. en azından kendim böyle bir girişimde hiç bulunmadım, herhangi karbonhidrat içeren öğünden sonra tüketmek yeterli. uğraşmaya değecek pek bir fark olmadığından, zaten neredeyse her gün kullanılacak bir ürün için üzüm suyu vs. işlerine girmeye gerek yok. pratik olmak devamlılık demektir. ayrıca bol bol su içmeyi ihmal etmeyin, vücutta su kaybına neden olabilecek içecekleri az tüketmeye bakın. kullanırken de kaşıkla ağzınıza atın üzerine suyunuzu için, karıştırmakla uğraşmayın. gözle görülür etkisini ise yaklaşık 1 ayda göstereceğini aklınızdan çıkarmayın. yani sabırlı olun. çünkü bu 1 aylık sürede yavaş yavaş kesintili güç artışları başlar ve çoğu tecrübesiz sporcu buna aldanıp sakatlanırlar. yani gücünüz artacak olsa da ilk 1-1.5 ay temkinli olun, gerisi gelecektir. yeni bir ürün olsa ilerleyen zamanlarda ortaya çıkabilecek etkileri açısından tartışılabilirdi, ancak creatin uzun yıllardır kullanılan bir supplementtir ve bilimsel olarak kanıtlanmış herhangi bir yan etkisi yoktur. kolay gelsin.